De tijd vliegt

Januari alweer. Goh. Wel even wennen hoor.

De kerstboom is weer weg. Begraven in de kelder. Het huis is kaal. De vogels zitten in hun kooi te koekeloeren alsof ze een kater hebben (niet best) en de meiden blikken vooruit naar Liz verjaardag aanstaande zondag (prima).

Met sterretjes en rotjes

Afgelopen dinsdag zijn ze voor het eerst samen – en met andere buurtkinderen – opgebleven tot na twaalf uur. Vorig jaar strandde Annabel in het aanzicht van de haven: ze viel om half twaalf in mijn armen in slaap en was met geen mogelijkheid meer wakker te krijgen.

Maar dit jaar ging dat dus anders. De hele avond buiten, met sterretjes en rotjes. Meezingen met karaoke en kinderchampagne om twaalf uur. We kusten elkaar én het nieuwe jaar en keken met open mond naar het vuurwerk. Het was supergezellig!

De tijd vliegt

2014. Een nieuw jaar. Een nieuw begin. Wie weet wat het ons gaat brengen. Een ding is zeker: mijn kinderen zullen ook dit jaar weer gaan groeien. Liz wordt over een paar dagen elf en Annabel wordt negen in juni. Ze zijn al zo groot, realiseer ik me soms en als het aankomt op de tijd zijn alle clichés waar. De tijd vliegt, alles gaat zo snel voorbij. Zó snel...

Op Nieuwjaarsochtend ontdekte Liz dat onze nieuwe scheurkalender reeds op twee januari ‘stond’. Ze riep haar zusje ter verantwoording. “Heb jij één januari al afgescheurd?!”

“Ja”,  zei Annabel. “Dat heb ik gedaan. Want vannacht zei pappa dat het één januari was. Dus is het nu toch twee januari?”

Zó snel gaat het nou ook weer niet

De tijd vliegt. Dat is waar. De dingen zijn voorbij voordat je het weet. Maar, lieve Annabel, zó snel gaat de tijd nou óók weer niet he? Gelukkig maar, want ik wil van elk moment genieten. Van alle dagen met jullie, met pappa en iedereen.

En ik snap dat je graag groot wil worden, maar dagen oversláán? Nee. Liever niet!

bel

7 Responses to "De tijd vliegt"

 • odette
  2 januari 2014 - 09:57

  Logische gedachte van je dochter.
  Maar liever niet de tijd gaat al zo snel het is vandaag al 2 januari, voor je het weet zet je de boom weer op.

 • Jelte
  2 januari 2014 - 10:01

  Heel logisch 🙂

 • esther
  2 januari 2014 - 11:20

  Ja, Odette, want ik zet regelmatig een boom op 🙂

 • Tanja
  3 januari 2014 - 00:11

  Staat haar goed, die bril! 🙂 Heel verstandig. Op deze foto likt ze al ze al zo groot!

 • Tanja
  3 januari 2014 - 00:12

  Likt=lijkt

 • Linda van der Klooster
  5 januari 2014 - 11:33

  Gefeliciteerd met je grote meid!

  • esther
   5 januari 2014 - 11:35

   Dank je wel! Hoe attent 🙂

Leave a Reply