De slechte moeder rules!

Sinds ik een slechte moeder ben, doe ik het beter dan ooit!

Als doorgewinterde flexwerker zag ik er een bééje tegenop, vier dagen op kantoor, maar al snel merkte ik dat vier dagen afwezig, ook vier dagen minder gezeur betekende. Af en toe kreeg ik nog wel wat appjes, een enkele keer werd ik gebeld, maar hoe vaker ik mijn telefoon negeerde (van Puberdochter geleerd) hoe rustiger het werd.

“Een familieafspraak bij de tandarts vergt tegenwoordig veel geduld en complex agendabeheer. Zoek het gaatje, zoiets.”

En wanneer ik dan (eindelijk?) thuiskwam, werd mijn aanwezigheid zowaar op prijs gesteld. Echt! Dat was wel even schrikken. Dat er opeens werd gevraagd of ik ‘gezellig’ thuisbleef vanavond. Of we extra lang gingen knuffelen, of ik wilde kijken naar zus of helpen met zo.

Op het schoolplein

En toen ik donderdag mijn vrije dag had, was Annabel als een kind zo blij. Toen ze hoorde dat ik - de Moeder-  ’s middags zélf op het schoolplein zou staan, ging ze compleet uit haar dak. En dat terwijl er voor zover ik weet nog nooit iemand opgewonden was geweest over het simpele feit dat ik op het schoolplein stond!

Lekkere broccolietjes

En het werd nog beter! Die avond had ik meer tijd om te koken, en ik maakte een uitgebreide groenteschotel met schnitzel en aardappeltjes. Vonden ze zó lekker. Zó lekker hadden ze de hele week nog niet gegeten. En dat terwijl het hier toch een vrij normale, gezonde maaltijd betrof! De andere dagen aten we pasta, salade en stamppot. Kennelijk was écht mamma-eten toch zo slecht nog niet.

Donderdag: lievelingsdag

Kortom, sinds ik het grootste deel van de week afwezig, onbereikbaar (en dus een slechte moeder) ben, is de waardering voor de momenten dat ik er wél ben, enorm gestegen. Er wordt bijna niet meer gemopperd, alleen nog blij gedaan wanneer ik er ben.

Mijn kookkunst wordt gewaardeerd, mijn huiswerkhulp op prijs gesteld en de donderdag is opeens de leukste dag van de week!

Moederschap sucks

Eigenlijk is het wel jammer dat ik hier nu pas achter kom. Als ik dit van te voren had geweten, dan had ik het vanaf het begin af aan al heel anders gedaan. Dan was ik gewoon nooit aan het moederschap begonnen.

Welnee. Dan was ik meteen vader geworden!

Tagged

4 Responses to "De slechte moeder rules!"

 • Moi
  11 januari 2016 - 09:47

  Don’t it always seem to go, that you don’t know what you got ‘til it’s gone…..

 • dine
  11 januari 2016 - 13:28

  🙂 mijn kind zei jaren later dat het normaal was dat ze veel dingen alleen en of zelf deed, en dat ze mee hielp in het huishouden, ze was namelijk atijd alleen vanaf haar elfde; ik was er nooit….ze vergat dat haar vader thuis werkte en er dus wel altijd was…… 🙂 🙂

 • gjans
  11 januari 2016 - 15:30

  😉

 • Tanja
  12 januari 2016 - 14:52

  Een leuke blog, fijn dat je dames zo positief reageren 🙂 Maar zeker bij jonge kinderen vind ik 4 dagen werken ( als pa niet thuis werkt) veel te veel. Ze worden dan telkens weggebracht en missen de structuur van een gezin 🙁 En ook pubers hebben toezicht nodig, liefst door dezelfde persoon. Nu zullen die van jou dat niet snel doen maar vaak zie je dat pubers dan verkeerde vrienden krijgen, in rare groepen terecht komen en ongein gaan uithalen 🙁 Dat is mijn mening maar en beslist geen aanval op werkende moeders in het algemeen of Esther in het bijzonder!!

Leave a Reply