De ontmanteling van de keuken (I)

“We kunnen ook een keertje mosselen eten!”

Triomfantelijk houdt Paul de mosselpan omhoog. "Stond achterin dit kastje!" “Mosselen koken op een butagasstel?” reageer ik vertwijfeld. “Dan kunnen we beter kibbeling gaan halen!” “Lekker, kibbeling!” reageert Liz. “En we gaan ook een keer sushi eten he?” vult Annabel aan. Ik zet de mosselpan in één van de verhuisdozen. Zo, die mag naar de kelder. Ik heb voorlopig genoeg aan een steelpannetje. En een mobiel met de app van Thuisbezorgd.nl.

keuken1Ontmanteling van de keuken!

Het heeft wel wat van militaire operatie, de ‘ontmanteling’ van onze keuken. In de woonkamer maak ik een kast leeg, ontbijtspullen hier, koelkastje met koffiezetapparaat kwamen daar, alles onder controle.  Als iedereen de komende drie weken nou eens overal met z'n tengels vanaf blijft, dan komt het allemaal goed. “Hé cool!” roept Annabel. “Een ontbijtbuffet!” “Wij lijken wel een hotel!” zegt Liz.

nul-sterren camping

Hotel? Persoonlijk vond ik het meer een nul-sterren camping hier. In welk hotel werd je nou gedwongen om ’s avonds in bad af te wassen? Of om al la SARS met mondkapje op achter je computer plaats te nemen? De verbouwing zou aardig wat stof doen opwaaien, dat was zeker! Om nog maar te zwijgen over de herrie die Bob de Bouwer in mijn keuken zou gaan maken. Ik had dan wel extra paracetamol gehaald, maar Paul zei dat ik beter oordoppen had kunnen kopen.

keuken2In pannen en kruiken

Afijn. Toen de keuken leeg was, namen de meiden hem onder handen. Gekken en dwazen … overal verschenen spreuken, aanwijzingen en rebusachtige raadsels. Toen ik de dames de keuken wilde uitsturen omdat ik die avond nog één keer 'fatsoenlijk' zou koken, bedacht ik dat we nét alle pannen ingepakt hadden.

En dus werd het die avond bloemkool uit een steelpannetje.

Tagged , ,

4 Responses to "De ontmanteling van de keuken (I)"

 • Granny
  12 januari 2015 - 17:55

  Woensdag is de catering aanwezig….
  Magnetron is er toch??
  Tot dan sterkte!!

 • Esther Vuijsters
  12 januari 2015 - 17:58

  Jazeker! Magnetron check! Kijken uit naar catering!

 • Tanja
  12 januari 2015 - 20:08

  Beetje creatief met koken! Maar laten komen is wel veel makkelijker, en kibbeling en sushi is niet te versmaden! Heerlijk!Och, en oordopjes blijven altijd nog een optie, die herrie is verschrikkelijk (vind ik)

 • Mariella
  14 januari 2015 - 14:05

  De eerste weken dat we in dit huis woonden gingen we koken in de camper (klinkt heel wat maar is een oud vwbusje met 2pits gasstel 😉 )
  Wat waren we blij toen het gasfornuis na een paar weken eindelijk kwam!

  Sterkte dus!

Leave a Reply