De keutel inslikken? Dat kan je niet maken! – Taalkundig Tutti Frutti –

 Geert Wilders vindt dat de VVD ‘de keutel niet kan inslikken’.

Dat lijkt mij ook niet aan te raden, maar het kan erger. Zo vertelde Nikki Plessen onlangs dat ze ‘de mangelmolen’ in zou gaan, wat natuurlijk ook niet top is. En wat dacht je van het hebben van HDHD. Een aandoening die nog wel eens schijnt voor te komen in de Haagse Schilderwijk. “Dat word je overactief van”, aldus een bezorgde vader.

“Ze rende met een nooduitgang naar de deur!”

Ik houd mijn hárt in

Echt, soms hóór ik toch dingen, dan houd ik mijn hárt in. Neem nou Sabrina Stark, die al zover is dat ze door een ‘diepe dip’ gaat. En iemand op Twitter: “Ik ben zo moe als een hoentje.”  Roy Donders heeft er gelukkig géén last van, van zo’n dip. Hij is ‘op de weg omhoog’ want waar een wil is, is een wet. Natuurlijk Roy en als die wet er niet is, dan bedenk jij 'm toch effe?!

Hete aardappel

Er wordt heden ten dage zoveel geroepen dat ik als taalliefhebber regelmatig met mijn neus in de broodjes val. Iedereen gaat maar op z’n standpunt staan en doet alsof de kous vol is. Maar het is echt niet nodig om – zoals laatst bij Mission impossible – altijd maar op het einde van je tenen te lopen. Je kunt tenslotte ook gewoon de hete aardappel voor je uitschuiven. En brand je dan toch de blaren, gebruik dan vocht-hydraterende crème. Succes verzekerd!

“Het klinkt misschien raar dit ik dit zeg, maar ik ben er zo blánk mogelijk ingestapt.” (Getinte) Carolina Dijkhuizen over Wie is de Mol.

tuttiMaar laten we dit verhaal positief afsluiten en onze tanden er eens lekker inbijten. Geen oude koeien uit het graf halen. Want dát doen ze tenslotte bij Thuis voor de buis al.

(c) Taalkundig Tutti Frutti. Met dank aan alle inzenders via mail, FB en Twitter. En een extra bedankje voor Marlène die complete Tutti Telefoonboeken aanlevert. Keep up the good work, people!

Meer tutti? Aan deze pagina zijn onlangs alle versprekingen die nog op Vrouwonline stonden toegevoegd. Enjoy!

2 Responses to "De keutel inslikken? Dat kan je niet maken! – Taalkundig Tutti Frutti –"

 • JohanPersyn
  27 maart 2015 - 14:02

  Ik hou wel van jou taalpraatjes. Is het mijn hart inhouden? Of mijn hart vasthouden?
  Veel liefs. Johan Persyn

 • Mariella
  29 maart 2015 - 11:04

  Mijn zoon “ontmijdt” wegen van rechts (en vind dat ik onzin verkraam als ik zeg dat het ontwijkt of mijden is!)
  En een vriendin van hem heeft een nieuwe soepvitrine gekocht.

  Het is nooit saai als ie thuis is 😉

Leave a Reply