De hel dat zijn de collegae

Als ik héél rustig aan doe, gaat het nét.

In mijn ijver om de avond te plannen, had ik één ding over het hoofd gezien. Moest vandaag natuurlijk wél weer gewoon werken. En dat viel niet mee vanochtend. Wat had ik graag nog even van de gastvrijheid van mijn bed genoten.

Maar nee. ’s Avonds een stoere meid, ’s ochtends een stoere meid. En dus zit ik nu aan een ‘medical café’ (melk en twee aspirientjes) te luisteren naar mijn lollige collegae die elkaar waarschuwen voor ontploffingsgevaar. (“Pas op, wandelende knoflookbom. En: “Zo te zien was het gezellig, zo te ruiken ook.”)

Ik kruip achter mijn computer. Mopper op mezelf dat ik tegenwoordig ook níets meer kan hebben. Een paar wijntjes en ik lig plat. Zíchtbaar plat, want camoufleren met een beetje make-up werkt ook al niet meer. “Ach, je bent ook geen twintig meer,” grapt een – uitgeslapen – collega, “vanaf je dertigste gaat het snel bergafwaarts.”

Ik grom en duik dieper weg achter mijn computer. Lul. Maar die lul heeft natuurlijk wél gelijk.

Ik word oud.

Tagged , ,

20 Responses to "De hel dat zijn de collegae"

 • Kirke
  23 mei 2006 - 10:35

  Dat denk ik nou ook altijd na een feestje.

  Hoe oud ben je eigenlijk? Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar de leeftijd van de gemiddelde lezers. Heb je daar zelf enig idee van.

  (Ik ben 33)

 • Mietje
  23 mei 2006 - 11:23

  Wahahaha, mietje!

 • Lynn
  23 mei 2006 - 11:26

  Gisteren 39 geworden (moet ik nu naar de Libelle-site?)

  Ik drink nooit alcohol (ik lust het gewoon niet en ben al druk genoeg van mezelf) maar het duurt ook steeds langer voordat ik ’s morgens een beetje goed opdroog na een feestje. Dus het ligt niet altijd aan die wijntjes van jullie.

 • Muts
  23 mei 2006 - 12:27

  Wat nou OUD…?
  Je bent pas oud wanneer je de nachtelijke escapades helemaal achterwege laat!

  Overigens, Muts is 39… (en ’s nachts nog steeds in topvorm! De volgende ochtend wat brak, maar ach… je leeft maar één keer!).

 • Claire
  23 mei 2006 - 12:34

  Uhm, je bent toch pas 33 Esther? Da’s nog héél jong! Als jij al oud bent, dan ga ik me toch echt zorgen maken dat ik dit jaar 30 word…

 • anna69
  23 mei 2006 - 13:13

  gni gni gni.
  ik ging met m’n (inmiddesl ex) man een avondje “stappen” , ouderwets gezellig zou het worden…. eerst lekker eten, dan bioscoopje, dan kroegje en los maar….nou na het bioscoppje is er nog net iets van een soort kroegje gekomen, maar daarna waren pa en moe zo moe dat we maar weer naar huis zijn gegaan.

  oppas (gelukkig familie!) begon heel hard te lachen toen we om half 12 😳 de sleutel weer in het slot gestopt hadden……

  we waren toen 31 en 33……

  nu ben ik 37… sinds gisteren 😀 hihi

 • Karen1
  23 mei 2006 - 13:22

  Nog een maandje, en dan 36! Redelijk gevloerd na een avondje laat, maar dat ligt niet aan het feit dat ik te laat naar bed ga, dat ligt aan het feit dat de kinderen altijd te vroeg wakker worden 😉 . En tja, zo’n avondje plannen voor een werkdag is idd niet het slimste, maar je bent er wel eerder overheen als je gelijk id benen gaat!

 • NW
  23 mei 2006 - 14:58

  Ben 31 jaar, zitten veel dertigers hier! En net zwanger, leef dus even een alcoholvrij bestaan. Maar tot februari was ik er niet vies van. Rode wijn, baileys, bier… allemaal zo lekker, maar kan het nu allemaal, wonder-boven-wonder, goed missen. Maar: “We zijn geen 18 meer!”, en een avondje doorzakken vergt meer herstel dan ‘vroeger’.

  @Ana69: Nog proficiat! Maar wat is dat voor partijtje geweest? Opstap met je ex? Gaat het weer goedkomen? Altijd leuk voor de kinderen…

 • Collega M
  23 mei 2006 - 15:01

  en weetje, als ze dan zo’n dagje heeft gaat ze ook steeds MEER klagen, vooral haar RIMPELS. Esther kan daar een HELE DAG over praten. GEK word ik ervan. Ik jah, want ze klaagt altijd tegen mij aan.

  Laatst nog; M? Vind je dat ik meer rimpels heb gekregen sinds vorige week???? Om GEK 😯 van te worden! Vandaag dus weer een heeeeeel verhaal aangehoord over die krengen.. pfffttt.

  Misschien komt het door mun leeftijd dat ik het allemaal niet zo begrijp?? Ik ben 25! 😀

  Kusje M

 • Collega M
  23 mei 2006 - 15:11

  En de KNOFLOOKLUCHT is echt NIET NORMAAL. 🙁

  Stinkewinkie!

 • Sox
  23 mei 2006 - 15:24

  wat heb je dan in vredesnaam gegeten, Esther, dat jullie kantoor zo vergeven is van de knoflookstank?

  En collegaM: het enige wat je moet doen is zeggen dat het met Esther’s rimpels (waar heeft ze het over, trouwens, welke rimpels?) REUZE meevalt. drie keer herhalen en het is goed. 😛

 • Collega M
  23 mei 2006 - 15:34

  Sox; daar ben ik al mee opgehouden hoor! Dat helpt niet. Laatst ben ik al gebukt voor haar gaan staan en heb ik gevraagd om mijn KONT erg gegroeid was sinds vorige week. Ik wilde haar ook is ff voor t blok zetten. Doet haar nix hoor, haar antwoord was dan ook; valt wel mee! Lekker weer… 😀

 • esther_vuysters
  23 mei 2006 - 15:43

  🙂 En zo gaat dat dus hier op kantoor 🙂

  Maar op die rimpels kom ik nog terug.

 • anna69
  23 mei 2006 - 16:19

  @NW toen nog mijn man inmiddels mijn ex 😉

 • Lynn
  23 mei 2006 - 19:39

  Wordt er wel gewerkt bij jullie op kantoor? Of laten jullie dat aan de mannen over? 😆
  Kan mij niet voorstellen dat zij vragen stellen in de trant van: “Vind je dat mijn kont dikker / meer rimpels heb is dan vorige week”.
  Of stellen jullie elkaar die vragen als juliie samen (!) in de pauze naar de wc gaan? 😉
  Moet denken aan die reclame over de mannenburger van de MC.

 • Astrid113
  24 mei 2006 - 10:28

  hahaha, arme Esther, zo brak en dan van zúlke collega’s 😉

  by the way, ik ben 31 maar tegenwoordig krijg ik de combi stappen / werken ook niet meer zo goed voor elkaar 🙁

 • eva111
  24 mei 2006 - 11:18

  moest jij niet rijden??

 • EstherVuysters
  24 mei 2006 - 14:39

  Eva, niet lullig bedoeld hoor, maar wat denk je zelf? 😉

 • eva111
  25 mei 2006 - 15:21

  Hoi Es,
  Misschien ligt het aan mij, maar ik las je stukjes van 22 en 23 mei achter elkaar en dacht gelezen te hebben dat jij moest rijden. ik bedoelde er niks mee hoor! Misschien verkeerd gelezen.. 😳

  groetjes

 • EstherVuijsters
  25 mei 2006 - 23:01

  O Eva, ik heb het net teruggelezen en ik snap helemaal wat je bedoelde, 😳 😳 , maar dat rijden sloeg op het wegbrengen (en weer naar huisrijden) van de kinderen; het is een uur rijden naar mijn ouders… solly!

Leave a Reply