De eerste werkweek zit erop (gastblogger Claire)

Hi, ik ben Claire. Sinds kort schrijf ik hier een gastblog. Meer over mij lees je hier.


Zo, de eerste werkweek zit er bijna op.

Ik vind het lastig om er al iets over te zeggen. Ik ben vooral druk geweest met ‘de organisatie leren kennen’ zoals ze dat hier zo mooi noemen. Het werk lijkt me prima maar bij de collega’s heb ik nog niet echt aansluiting gevonden, de gemiddelde leeftijd ligt hier flink hoger dan bij het vorige bedrijf waar ik werkte.

Pot dropjes

Maar de sfeer is goed. En het is een stuk rustiger werken zonder die negatieve vibes van mijn ex-collega’s. Iedereen is heel aardig tegen me en ik krijg van alle kanten hulp aangeboden. Vooral van de (wat oudere) mannelijke collega’s, die zijn echt zo lief. Op mijn eerste dag had er zelfs een mijn bureau opgeleukt met een bos tulpen en een pot dropjes. Als welkom.

Jammer voor je

Ondertussen gaat het hier thuis z’n gangetje. Ik moet wat meer plannen nu ik vier dagen werk, mijn man moppert af en toe dat hij teveel in het huis moet doen en dat het eten niet om zes uur op tafel staat (jammer dan) maar verder gaat het lekker.

Buurvrouw

Alleen dat gedoe met de buurvrouw, dat zit me helemaal niet lekker. Ik heb haar een paar appjes gestuurd, maar ze reageert nergens op. Ik kan natuurlijk gewoon bij haar aanbellen om het uit te praten, maar eigenlijk durf ik niet zo goed. Ik doe altijd wel stoer, maar ik ben niet zo goed met conflicten.

Met flesje wijn?

Maar goed. Ik heb weinig keus onderhand. Elke keer als ik nu de deur uitga dan ben ik bang dat ik haar tegenkom. En misschien heeft ze wel een punt, had ik serieuzer met het plan moeten omgaan en heb ik haar erg teleurgesteld. Ik denk dat ik vanavond maar ff langsga met een flesje wijn, om mijn excuses aan te bieden.

Hoe het verder gaat, op werk en thuis lees je binnenkort.

Tagged

2 Responses to "De eerste werkweek zit erop (gastblogger Claire)"

 • Granny
  12 februari 2016 - 11:38

  Spannend..

 • Tanja
  15 februari 2016 - 02:19

  Misschien zit de buurvrouw ook wel te wachten tot het uitgepraat is en is ze niet zo stoer 🙂 Wel verstandig dat je al stappen zette met die appjes, dat vind ik nu stoer! En als ze het niet wil praten, je excuus niet wil aanvaarden dan moet je het loslaten, dan heb je er alles aan gedaan! Niet bang zijn haar buiten tegen te komen maar met geheven hoofd aankijken! Lief dat je op je nieuwe werk zo welkom geheten werd maar kijk uit met (iets) oudere heren 🙂 De dames daar kijken eerst nog zeker een beetje de kat uit de boom.
  En manlief merkt nu goed wat emancipatie inhoud, dat maakt van hem een vollediger mens 😛

Leave a Reply