De dreiging van drie weken alleen

Het hing al een tijdje in de lucht. Ik zou alléén op vakantie gaan.

Het waren tenslotte míjn vrienden, zei  Paul. En vier tickets konden we – zeker in de vakantie – niet betalen. Drie weken zou ik gaan, korter was de moeite niet, het was tenslotte helemaal in Canada, op een plek waar je niet ‘even’ heenvloog.

Toen de reis was geboekt en de datum dichterbij kwam, kreeg ik de zenuwen. Drie weken zonder kinderen en zonder man? Wat een slecht idee was dit! Hoe had ik dit nou in godsnaam kunnen boeken? En het bleef niet bij een beetje stress, nee, op een dag kreeg ik een heuse paniekaanval! En nog een.

Nog maar een paar dagen voor vertrek en ik werd steeds somberder. Ik kon niet meer afzeggen, ze rekenden op mij, het ticket had veel geld gekost, en ik wilde ze toch zien? Nou dan?! Ik begon mijn tas te pakken maar waar had ik dat ticket nou ook alweer neergelegd? En wat was dat nou? Mijn paspoort verlopen? Waarom had ik dat niet eerder gezien?

Opeens stond ik op Schiphol. Nu al? Ik had nog niet eens gedag gezegd? En welke kant moest ik eigenlijk op? In mijn pyjama? !

“Mam?”

Ik doe mijn ogen open en kijk recht in het gezicht van mijn oudste dochter. “Je riep papa”, zegt ze. “Maar die is beneden, hij maakt koffie en smooties.”

Ze slaat het dekbed weg en kruipt dicht tegen me aan. Ik snuffel in haar krullen en kus haar kruin. Van beneden komt de geur van koffie. Ik hoor één van de vogels. Schiphol is verdwenen, de dreiging ook.

Ik ga mijn vriendenkring na. Utrecht, Amsterdam, Groningen. Nee, geen Canada gelukkig.

Meer lezen? Op Vrouwonline geef ik vandaag mijn visie op... bilimplantaten (klik).

4 Responses to "De dreiging van drie weken alleen"

 • Linda van der Klooster
  2 maart 2014 - 12:45

  Zo droomde ik laatst dat ik mijn gezin verliet om weer een jaar als au pair in Amerika te gaan wonen…

 • corrie
  2 maart 2014 - 14:33

  3 weken is wel wat lang om man en kinderen te missen, maar ik ben de afgelopen jaren 2x met een vriendin een weekje weg geweest en dat was toch wel heel lekker hoor.

 • Tanja
  3 maart 2014 - 02:20

  Dromen, er is veel over geschreven. Waar komen ze vandaan, wat betekenen ze? En die hele nare nachtmerries, ik heb ze geregeld maar kan ze bij lange na niet zo navertellen als jij. Alleen het gevoel van de paniek, de angst blijft hangen:-( Fijn dat Liz je wakker maakte en je geruststelde, samen met alle vertrouwde geuren en geluiden! Ik als amateur dromen-verklaarster zou zeggen dat je om Paul riep duid op een heel groot vertrouwen 🙂 En dat je je gezin nog geen 3 weken kan missen laat zien hoe gelukkig je met hen bent:-) Maar ik ben maar een amateur he! 😛

 • esther
  3 maart 2014 - 09:16

  Vind het een mooie verklaring Tanja!

  En Corrie, een weekje dat is heerlijk. Ze gaan ook geregeld (bijna) een week bij mijn moeder logeren, dat is super. En ik wil nog altijd een week met vriendin naar Oostenrijk, maar drie weken in mijn eentje aan de andere kant van de wereld? Brrr.

Leave a Reply