Dan heb je de Matroesjka’s aan het dansen!

Vorige week werd mijn schoonvader 75.

Mijn schoonmoeder had die dag - heel attent - een verrassingsetentje gepland. Ze kwam nogal laat met de uitnodiging maar “dat maakt niet uit” want “jullie hebben toch geen keuken” en “eten moet je toch”. Mijn schoonmoeder is nogal praktisch ingesteld.

Juffrouw Victoria

Nou is Paul best een goede zoon – doorgaans luistert hij beter naar zijn moeder dan naar mij – maar er is één vrouw in zijn leven waartegen zelfs zijn moeder niet op kan. En dat is juf Victoria. De meesteres van de Russische les.

Zijns meerdere

Paul neemt zijn cursus Russisch uiterst serieus. Elke dinsdag is het stressen want dan moet hij op tijd weg. Victoria duldt geen laatkomers en Paul wil zijns meerdere duidelijk niet teleurstellen. Als toegewijd cursist maakt hij netjes zijn huiswerk en zorgt hij dat hij helemaal bij is.

Russisch strafkamp

Op de dag van het verrassingsetentje had Paul cursus. Toen hij van de uitnodiging hoorde zag ik de paniek in zijn ogen. “Ik kan die cursus echt niet missen!” had hij geroepen. De vorige keer dat hij afwezig was had hij ook al de wind van voren gekregen. En toen zat hij nota bene ergens halverwege het altijd bruisende Nizjni Novgorod. In dat licht zou zo’n jarige vader natuurlijk niet al teveel indruk maken.

Verrassing!

Maar mijn schoonmoeder gaf het ook niet zomaar op. Die had nog een troef in handen. Haar dochter kwam over, vanaf Aruba. Tegen zoveel geweld kon Paul niet op. Onder grote druk zegde mijn man de cursus af.

Huiswerk

Gelukkig kon hij afgelopen dinsdag weer gewoon naar Victoria. Het feit dat we geen keuken hadden bleek nu een voordeel want patat was snel gehaald. Opeens bedacht ik dat ik hem geen huiswerk had zien maken. (Dat valt op, want ik word elke week getrakteerd op stoere Russische zinnen als ‘kan ik schone handdoeken krijgen?’ En: ‘Ik heb kiespijn.’)

“Zeg”, vroeg ik, “heb jij je huiswerk wel gemaakt?”
“Nee”, zuchtte mijn echtgenoot. “Dat is er bij ingeschoten. Maar gelukkig kon ik het van iemand overschrijven!"
"Overschrijven!?"
"Ja. Dat doen we wel vaker. Dan komt Victoria er niet achter dat we het niet gemaakt hebben.”

Hm. 43 en huiswerk overschrijven. Some things never change. Nu maar hopen dat Victoria mijn blog niet leest (met die russen weet je het maar nooit, die hebben het spioneren uitgevonden) Want dan heb je de Matroesjka’s aan het dansen!

5 Responses to "Dan heb je de Matroesjka’s aan het dansen!"

 • Tanja
  22 januari 2015 - 11:51

  Hahaha weer een schitterende, humorvolle blog 🙂 Juffrouw Victoria heeft goed de wind eronder, die maakt van mannen weer jongens qua school 😀

 • Mariella
  22 januari 2015 - 14:37

  Geweldig blog!
  Ben nu wel benieuwd naar de juf 😉

 • Jelte
  22 januari 2015 - 14:53

  Ik ook. Bijbaantje als meesters? 🙂

 • Granny
  22 januari 2015 - 15:12

  Haha… Hij is weer leuk!!
  Hopelijk gaan de meiden zijn voorbeeld niet volgen…

 • MLotte
  22 januari 2015 - 20:26

  Humor! Krijg nu een heel apart beeld van de juf… visueel ingesteld hihi

Leave a Reply