Fifty shades of Earl Grey

Ook wanneer ik géén kater heb, word ik 's ochtends vaak wakker met een verschroeiende dorst.

Op zulke momenten snak ik naar een kop frisse pepermuntthee. ’s Middags, ergens halverwege mijn koffiepiek, schakel ik over op Earl Grey of Lipton. En later op de avond, als ik moe en rozig op de bank hang, dan kies ik thee met gember en soms zelfs peper. Heerlijk.

Ik ben dol op thee. En hoewel ik soms gek word van het bijbehorende toiletgedrag – je blíjft piesen - krijg ik er geen genoeg van. Helemaal nu ik probeer wat minder mezelf te worden (lees: lijnen voor Dummies) en ik mijn wijntje even moet laten staan. Ik ga me te buiten aan Allerhande smaakjes en probeer elke dag wat nieuws. (Favoriet van dit moment: chocolade-muntthee.)

Sommige mannen vinden thee echt een ‘vrouwendrank’. “Dan vouwen ze hun handen helemaal om zo’n mok heen,” schetste Rick, de sidekick van Edwin Evers onlangs ‘het beeld’ van de echte theemuts, “en dan leunen ze een beetje naar voren. Nou, dan komt het geklets.” Klonk best kneuterig, zoals hij het zei. “Zullen we nog een theetje doen?” hoorde ik in gedachten de stem van een vriendin. Theetje. Tjeetje.

En hoewel ik inderdaad óók wel eens met mijn handen gevouwen om een mok naar voren leun - bijvoorbeeld als mijn onderbroek niet lekker zit - kan ik ook best heel stóer thee drinken. In de tuin of op een terras, terwijl ik met de punt van mijn cowboylaarzen tegen de steentjes trap. Denk er een kampvuurtje en een pittige thee bij (Chai tea latte of Indiase mix) en je kan zo in de folder van Bever zwerfsport.

Overigens, mijn man drinkt óók gewoon thee, en mijn man is beslist stoer. En gisteren zag ik een bouwvakker die met een thermosfles en een zakje Pickwickthee stond te hannesen. Zelfs astronauten drinken thee in de ruimte, heb ik gelezen. Door een ríetje. Alsof dát zo stoer is.

Nee, met theedrinken is echt helemaal niets mis. Het is gezellig, lekker, gezond en past overal bij. Het is de ultieme troost, de schouder voor de lijnende vrouw met smaakbeleving op niveau. Thee is fantastisch, voor iedereen.

Thee is …

Het is…

Ach. Wat zit ik toch te leuten. Ik wil gewoon veel liever een borrel.

Leave a Reply