Ze challangen er wat af, de pubers!

Ze hebben weer wat hoor. De kinderen.

Ze doen een '10-dagen-geen-suiker-challenge'. Superonhandig natuurlijk aangezien werkelijk óveral suiker in zit. Nou ben ik helemaal vóór minder suiker (maar óók minder vet en minder koolhydraten), maar als ik een keer haast heb dan is macaronimix uit een zakje erg handig. Wat níet handig is als je haast hebt, is een stel simmende suikerstakers aan tafel.

Ik word er niet goed van

Die challenges, ik word er niet goed van. De ice bucket kon ik nog wel begrijpen; dat was voor een goed doel. En de mannequin challenge was leuk. Daar hebben we zelfs op het werk nog aan meegedaan; hartstikke goed voor de teamspirit.

Maar de bottelflip-challenge vond ik alweer wat minder. Zeker nadat er twee colaflessen op het parket uit elkaar gespat waren. En wat te denken van de rauwe-uien-challenge, de wasabi-challenge en de ei-roulette-challenge? Bij die laatste sla je een ei kapot op je hoofd en mag je hopen dat het een gekookt ei is. Lachen zeg. Not.

Rasechte Patatter

Afijn, het beeld is duidelijk. De Millennials en Generatie Z'etters 'challengen' wat af. Voor mij als rasechte Patatter, is het allemaal bizar en onbegrijpelijk. Maar goed, zo’n ui of ei (al dan niet gekookt) levert geen gevaar op voor de gezondheid.

Al die rare voedselchallenges doen dat wel. Want nu is het geen suiker, maar volgende week komt de tien-dagen-geen-zout-challenge. En dan eten ze een bak aardbeien met slagroom 'want daar zit geen zout in'.

Ja, zo lust ik er nog wel een paar. Ik heb een ex-collega die deed ooit een Smurfen-challenge; at ze tien dagen lang geen dingen 'met-blauwe-kleurstof'. Ze verzinnen wat!

Gekkigheid

Ik heb mijn kinderen ondertussen al een paar keer gezegd dat ik niet meedoe aan al die gekkigheid. Maar ja, dan laten ze rustig hun avondeten staan en eten ze alleen een appel. Daar word ik dan ook weer niet blij van. Dus sta ik toch weer in de supermarkt alle achterkanten van de verpakkingen te lezen. Om tijdens het avondeten te mopperen over het feit dat ze niet 'gewoon' gezond eten.

Nee, die challenges zijn aan mij niet besteed. Hoewel, afgelopen weekend las ik in de krant een stuk over '30-dagen-opruimen'. Kijk, dát leek me nou nog eens een mooie challenge. Gek genoeg vonden mijn kinderen dáár dan weer niets aan.

 

Tagged ,

Leave a Reply