Cadeautjes van vroeger: de taart

"Throwback Thursday. Het patina van de tijd ligt over de foto's, de verhalen en cadeautjes van vroeger. Weet jij het nog?"

Mijn meest bijzondere verjaardagscadeautjes is … een taart!

Toegeven, tegenwoordig valt zo'n prachtige ballroomtaart nog maar nauwelijks op. DIY-taarten sites als De Leukste Taart en het nóg smakelijker De Taartenmaker hebben bakken tot kunst verheven en loodsen je gemakkelijk door de meest ingewikkelde recepten.

002

Maar deze taart – hier vastgehouden door een tienjarige Esther - is andere koek.  Déze beauty werd gemaakt door onze Amerikaanse buurvrouw 'Nancy', in een tijd (1983) dat een toefje slagroom op een plakje natte cake al behoorlijk exotisch was. Zoiets moois als de taart op de foto had ik nog nooit gezien.

Geen idee of hij lekker was

Of de taart lekker was? Geen idee. Mijn moeder en ik vonden hem te mooi om op te eten en we lieten hem staan tot hij bedorven was. Amerikaanse buurvrouw vond dat zielig en bakte een maand later een nieuwe taart voor mij. Van die taart is geen foto want die was heel snel op!

Oproep!

Voor mijn rubriek Throwback Thursday ben ik op zoek naar cadeautjes van vroeger. Foto’s waar jíj op staat mét een bijzonder cadeau.

Wil je meedoen? Super! Mail dan gauw een foto naar info@esthervuijsters.nl en voeg een (kort) verhaaltje over je bijzondere cadeau bij. Wie weet zie jij jezelf straks terug in de categorie ‘cadeautjes van vroeger’.

3 Responses to "Cadeautjes van vroeger: de taart"

 • Jelte
  23 januari 2014 - 10:27

  Leuk! Ik ga graven!

 • Moeke
  23 januari 2014 - 10:34

  O wat een super gave taart, heel bijzonder inderdaad in die tijd. prachtig. Mijn moeder maakte altijd een vlaai ze kocht dan de bodem met zon ribbelrand en deed er dan aarbeien met een gelei op en een toefje slagroom. 🙂

  Hihi die beuken keuken heel herkenbaar..

  Ik ga ook graven maar moet vandaag werken dus jij komt het later..

 • esther
  23 januari 2014 - 12:14

  Leuk! Ik ben zo benieuwd!!!

Leave a Reply