Cadeautjes die geluid maken

liz6Een boel geschreeuw, een traan en beschuit met muisjes.

Gisteravond keken we het geboortefilmpje van Liz. Zo klein, zo puntgaaf en zo helemaal af. “Toch kan je niet geloven dat dit al zo compleet in je buik zit”, hoor je mijn broer op de achtergrond zeggen. En dan ik: “Totdat je het eruit moet persen!”

De camera draait. Mijn oma komt in beeld. Met op haar schoot haar achterkleinkind. Ik herken de ketting die Liz nu op haar kamer heeft hangen. Die kreeg ze toen haar 'omi' overleed.

Twaalfje

liz4Twaalf jaar oud zijn ze. De beelden. En vanaf maandag is Liz officieel geen Elfje meer, maar een Twaalfje. En dat klinkt toch een stuk minder lieflijk. Maar dat past dan wel weer bij de blikken die ze me af en toe toewerpt. Grapje natuurlijk. Ze is zo lief, mijn puber-in-wording. En zo mooi. En zo ... groot.

Papa!

Maar Liz is niet de enige die groot is geworden. “Papa!” roept Annabel, bij het zien van de jonge vader, “Wat ben je daar nog klein!” En wat de moeder betreft, die vindt zichzelf in het filmpje vooral dik. En afgeleefd. Als het filmpje verspringt naar de zomer – mama jarig, net een nieuw huis – ben ik opeens een stuk slanker. Ging het in het écht ook maar zo snel. Die zomer. Die kilo’s.

Beetje van mezelf en ...

liz5Ach, wat zeg ik nou. Moet het nog sneller? Het gáát al zo snel. Want opeens is mijn kleine baby groot en krijgt ze een cadeau dat ze kan bellen om het te vinden. Een smartphone. Voor haar verjaardag, alvast voor de Middelbare en met een stukje zelf betaald. Beetje van mezelf en een beetje van Maggi.

Cadeautjes die geluid maken

Vandaag vieren we haar verjaardag. Slingers, taart, visite de BFF's en natuurlijk... de felbegeerde iPhone. Geloof je, daar zijn heel wat discussies over gevoerd! Maar nu is hij er dan. Ze gaat op het geluid af om haar cadeautje te zoeken. Net als wij een jaar of twaalf geleden. Toen papa nog klein was en mamma dik. Want geluid maken dat kon ze, die kleine. In dat opzicht is er eigenlijk niet zoveel veranderd.

“Mááááámáááá! WAAR LIGT MIJN …(vul in)!!?? EN WIL JE MIJN ... DIT IS HELEMAAL NIET... ANNABEL!!! JULLIE ZIJN ALLEMAAL..”

Ze is nu hooguit wat beter verstaanbaar.

7 Responses to "Cadeautjes die geluid maken"

 • Nicky
  4 januari 2015 - 10:46

  Mooi! Alvast van harte gefeliciteerd met Liz! Twaalf is echt een mijlpaal.

 • Esther Vuijsters
  4 januari 2015 - 11:01

  Thanx Nicky

 • Granny
  4 januari 2015 - 11:48

  XXXX

 • Linda van der Klooster
  5 januari 2015 - 10:13

  Mooi.
  Gefeliciteerd!

 • Muis
  5 januari 2015 - 12:56

  gefeliciteerd! Middelbare school, dat zal even wennen zijn straks

 • Tanja
  6 januari 2015 - 05:15

  Van harte gefeliciteerd met Liz 🙂 Je noemt haar nog puber-in-wording, maar zo te lezen is ze al aardig aan het puberen 😉 Tja, tegenwoordig gaat dat steeds vroeger. Wat een mooi idee, dat ze zelf meebetaalde aan haar cadeau. Zo leren ze meer de waarde van iets kennen. Ik hoop dat ze een hele fijne verjaardag had 🙂

 • rebels
  6 januari 2015 - 11:35

  Toen papa nog klein was en mamma dik….. hahaha, zit hier te proesten achter mijn burootje! Alsnog van harte met de puberT

Leave a Reply