Cadeautjes van vroeger: Nijntje!

 "Throwback Thursday. Het patina van de tijd ligt over de foto's, de verhalen en cadeautjes van vroeger. Weet jij het nog?"

Háár meest bijzondere cadeautje is … een Nijntjeboekje!

"Mijn moeder stuurde me nog niet zo lang geleden deze foto", mailt Birgit uit Oostenrijk. "Ik ben hier bij mijn opa en oma in Nederland op visite en ik kreeg er mijn eerste Nijntjeboek! Over Nijn en haar opa en oma! Nu, 35 jaar later, leest mijn dochter Flora datzelfde boekje. Ze is dol op Nijntje en ik lees in het Nederlands voor. Leert ze meteen de taal!"

birgit

Wist je trouwens dat er in Utrecht een heus DickBrunahuis is? Het is onderdeel van het Centraal Museum  van Utrecht en met de museumjaarkaart kan je er gratis naar binnen. Je kunt er spelen, knutselen en luisteren. Je kunt je er ook verkleden als Nijn! Een aanrader voor kinderen tot een jaar of zeven.

Ook in de deze rubriek? Je kan me mailen via de contactpagina.

3 Responses to "Cadeautjes van vroeger: Nijntje!"

 • Jelte
  27 februari 2014 - 10:48

  Nijntje! My favorite! En dat museum is superleuk!

 • Mariella
  27 februari 2014 - 20:33

  Oh wat leuk!!
  Ik heb vandaag toevallig het boekje van Nijntje van de foto (over opa en oma Pluis) besteld voor de kleindochters….in het Gronings!
  Vond ik zo grappig! En het is zonde als dialect uitsterft dus kunnen ze het jong leren van opa 😉 (ik word uitgelachen als ik probeer plat te praten :/ )

  • esther
   28 februari 2014 - 09:48

   Ha Mariella dat is zeker grappig!

Leave a Reply