Breaking news! Blogger Dewi is terug!

dewi5Dewi is back!

Dewi blogde lange tijd - net als Esther - op Vrouwonline.nl. In 2009 werd ze verliefd tijdens een vakantie in Portugal en drie maanden later verruilde ze Nederland voor het Iberisch schiereiland om bij haar grote liefde te zijn. In 2011 vertrok ze met haar gezinnetje (sinds 2010 is ze moeder van een tweeling) naar Noord-Amerika. Vanaf vandaag deelt ze hier haar belevenissen met ons, als zwangere gastblogger én moeder!

Dewi schrijft:

Yay, wat leuk! Esther stuurde me een berichtje of ik misschien wilde gastbloggen en natuurlijk wil ik dat! Mijn eigen blog is een beetje in de vergetelheid geraakt en hoewel ik voorzichtig actief ben op Facebook, zijn er vast heel veel VOL lezers die ik daarop mis....  Dus.... Hoe is het ermee?? Lang geleden!

dewi2

Vrijstaand huisje

Wij wonen gelukkig niet meer bij mijn vriend zijn ouders in. Inmiddels wonen we al bijna 2 jaar in een allerschattigst vrijstaand huisje (niet zo moeilijk hier hoor, bijna alles is hier vrijstaand) met grote tuin (wat vooral veel grasmaaien betekent!) in een leuke buurt. De jongens zijn inmiddels als 4,5 (kan je het geloven?) en gaan in september 2015 naar school. Veel later dan in Nederland dus, wat ik wel jammer vind want ik heb het gevoel dat ze er klaar voor zijn. Het zijn slimmeriken hoor (of zegt iedere moeder dat over haar kinderen? ;))  Ze schrijven hun namen al en mommy, denken nu al alles beter te weten en hebben een geweldige fantasie! Milan is een briljante tekenaar en Thomas blinkt uit in (hoe kan het ook anders) hockey.

dewi4Jammer genoeg wacht ik nog steeds op mijn papieren (het is echt te gek voor woorden) dus behalve wonen mag ik hier eigenlijk niks. Niet werken, niet rijden - oké dat heeft niet echt met mijn papieren te maken, maar ik moet mijn rijbewijs hier opnieuw halen dus ik moet m'n theorie en rijexamen opnieuw doen, wat niet goedkoop is - maar toch. En we zijn blut omdat maar één van ons kan werken. (Zucht) Wat nog steeds wel wat spanning in de relatie oplevert, maar hopelijk hoeven we niet heel lang meer te wachten. Nog ongeveer 8 maanden.

Wel heel leuk!

Ik heb een vriendin in de straat gemaakt! Makkelijk ook want ik loop er zo naartoe zonder moeilijk te hoeven  doen met bussen enzo. Ze heeft een zoontje dat in oktober vier wordt, wat geweldig is, want nu kunnen wij lekker koffieleuten onder het mom van 'play date'. De jongens kunnen het goed met elkaar vinden, dus we hebben het allemaal naar onze zin tijdens de play dates.

dewi3

Het grootste nieuws!

En dan natuurlijk nog het allergrootste nieuws. Want Milan en Thomas krijgen er over drie maanden een broertje bij! Een heel druk broertje! Hij schopt en draait en beweegt en slaat en danst en springt de hele dag door. Vanaf 13 weken voelde ik hem al en nu zie je mijn buik zelfs door m'n kleren bewegen (ik ben 25 weken nu). De 20 weken echo neemt hier normaal 20 minuten in beslag,  maar met mij duurde het anderhalf uur (!) omdat meneer niet stil wilde 'zitten' voor alle metingen. Maar alles is goed, het is een gezonde jongen die ervan houdt z'n moeder te verzekeren dat hij er nog is.

Ik voel me goed, ook met deze zwangerschap totaal geen last van misselijkheid gehad, geen rare trek, alleen een beetje moe. En misschien een beetje emotioneel. Of een beetje veel. Ach,  hoort er allemaal bij.

Paniek in de tent

Ze zijn hier wel heel paniekerig hoor, in het ziekenhuis. Tijdens het eerste trimester was ik bijna niks aangekomen en daarna kwam ik een kilo per week aan in een maand tijd.  Ik werd meteen in allerijl op maaltijdvervangers (shakes en repen) gezet en moest bijna al het brood uit m'n dieet schrappen. Tijdens mijn volgende afspraak bleek dat ik toen in vijf weken tijd 1,3 kilo aan was gekomen, wat ze wel goedkeurden. Beetje overdreven allemaal, als je het mij vraagt, maar goed, alles beter dan Portugal!

Ik vond het leuk weer even iets voor jullie te schrijven en hoop dat jullie het leuk vonden mij weer eens te lezen! Bedankt Esther, voor de uitnodiging en ik hoop dat het met iedereen goed gaat! 

Tot snel!

Dewi.

Nog een column? Op Vrouwonline.nl (klik) lees je over driehoekskinderen. Eén vader, twee moeders! Ja, dat kan!

22 Responses to "Breaking news! Blogger Dewi is terug!"

 • Simone
  15 juli 2014 - 08:54

  Super dat je nu gaat “gastbloggen”. Vond het jammer dat je niet meer blogde op VOL en was al benieuwd hoe het met je ging. Leuk leuk leuk en natuurlijk van harte 🙂

 • esther
  15 juli 2014 - 08:54

  Welkom Dewi! Je ziet er weer/nog prachtig uit! Erg leuk dat je hier komt bloggen al had ik wel verwacht dat je zou vertellen hoe het met je kaasbroodjesverslaving is 🙂
  Liefs, Esther

 • Vriendin K.
  15 juli 2014 - 08:59

  Hoi Dewi, wat leuk om je weer tegen te komen hier. Wat een heerlijk bericht dat jullie nog steeds in dat huis wonen waar jullie toen zo lang naar op zoek zijn geweest. Samen met de jongens en dan ook nog een op komst. Een echte mannenhuishouding dus! Sterkte 😉
  Je hebt je eigen hart gevolgd, ondanks alle meningen hier en je bent gelukkig. Well done!
  Ik kijk er naar uit weer meer van je te lezen. Voor nu sterkte met de laatste loodjes van de zwangerschap.

 • Eline
  15 juli 2014 - 09:03

  Yay! Dewi! Wat leuk dat je terug bent!!!!!

 • Eline
  15 juli 2014 - 09:04

  Hoe is het nu tussen jou & schoonfamilie? En werkt vriend nog steeds als muzikant???

 • christina
  15 juli 2014 - 09:32

  Leuk weer iets te vernemen. Nog leuker dat je weer af en toe gaat langskomen hier via een gastblog. En wat zie je er stralend en happy uit.

 • Nicky
  15 juli 2014 - 10:50

  Leuk! Ik volgde je ook op VOL. Fijn te lezen dat het goed met je gaat.

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

 • MLotte
  15 juli 2014 - 11:53

  Ha Dewi,
  Erg leuk om weer eens van je te horen! Volgde je destijds ook op VOL en blij te horen dat jullie alweer hele tijd een eigen huis hebben. En natuurlijk van harte met je zwangerschap.

 • Aly
  15 juli 2014 - 12:45

  Hoi Dewi,

  Leuk je hier bij Esther te lezen. Volgde je altijd al op VOL, en ook op Facebook. Maar je blog was altijd op en eerlijk, fijn om te lezen. Dus geweldig je hier te zien.

 • leeuwtje (Gea)
  15 juli 2014 - 12:57

  Hoi Dewi.

  Ben via fb wel een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen bij jullie. 😉
  Maar wat leuk om nu ook zo wat van je te lezen.
  Succes gewenst met de laatste zwangerschapsmaanden.
  ’t Gaat vast helemaal goed komen. 😉

 • Cleo
  15 juli 2014 - 13:40

  Leuk wat te horen. Heb toevallig kortgeleden aan Esther gevraagd of ze wist hoe het met je ging. Goed te horen dat het beter gaat en je je draai gevonden hebt en gefeliciteerd met je zwangerschap.

  • esther
   15 juli 2014 - 14:14

   Naar aanleiding daarvan ben ik haar gaan mailen cleo 🙂 dank voor het idee!

 • Dewi
  15 juli 2014 - 15:03

  H! Wat leuk allemaal zeg! En wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn!

  Ik beantwoord al jullie vragen in een volgend blogje dus stel al je vragen in de comments! 🙂

  bedankt voor alle felicitaties en nogmaals bedankt voor het aan me denken Esther!

 • Vriendin K.
  15 juli 2014 - 17:45

  Na het lezen had ik meteen zo veel vragen. Wat gaan de kinderen laat naar school! Bestaat er in Noord-Amerika geen preschool? Ik kan me goed voorstellen dat het lastig voor je is. Ik was zelf erg blij toen de jongste met vier naar school ging. Heb je al plannen voor als je eindelijk mag gaan werken? Wil je gericht aan een (schrijf) carrière gaan werken, of ben je al blij als je wat kan vinden? Hoe is de werkgelegenheid in Noord-Amerika momenteel? En wat doe je dan met de kinderen? Is er goede en betaalbare opvang of is men aangewezen op familie en buren. Kortom eigenlijk gewoon heel erg benieuwd naar alle verschillen die je ervaart tussen Nederland en Noord-Amerika met jonge kinderen.

 • DeniseM
  15 juli 2014 - 23:04

  Esther, wat een goed idee! En Dewi, wat leuk om meer van je te lezen. Ik volg je natuurlijk wel op Facebook, dus van je zwangerschap wist ik, maar ik mis daar ook wel eens een bericht. Leuk om hier meer te lezen en net als sommige anderen heb ik nog veel meer vragen die ik je eigenlijk zelf wel eens stellen wilde, maar wellicht lees ik het hier vanzelf een keer.

 • Tanja
  16 juli 2014 - 02:19

  Hallo Dewi,dus de kleine is nog steeds zo levendig ? 🙂 Zijn jullie er al uit met de naam?Fijn dat je nu een leuke buurvrouw hebt voor playdates. Een goede buurvrouw is goud waard. En wat duurt dat idioot lang voordat je mag werken. Maar nu komt dat wel goed uit, doe maar rustig aan en zorg goed voor jezelf !

 • Cleo
  16 juli 2014 - 15:01

  Volgende idee:
  Machteld Leistra. Wellicht geen blog maar een keer een update hoe het met haar, haar inmiddels 2 kinderen en man in België gaat.

 • Marion
  17 juli 2014 - 09:05

  Leuk! Ik volgde je nog wel op Facebook, maar dit is toch wel heel cool als gastblogger bij Esther. Hopelijk heb je een voorspoedige zwangerschap en straks een gezond kindje erbij. Ben benieuwd naar hoe het nu met jullie gaat.
  Het zal niet makkelijk zijn “blut zijn” met 3 jonge kinderen. Maar daar vinden jullie vast wel een oplossing voor.

 • Muts
  24 juli 2014 - 09:23

  Gefeliciteerd Dewi! Leuk om te lezen hoe het met je gaat. Heb altijd genoten van je blog op VOL, en hoop stiekem dat je weer zulke leuke DIY-items gaat plaatsen :-).
  En w

 • Muts
  24 juli 2014 - 09:24

  En wat zijn de jongens al grooooot!!!

 • esther
  24 juli 2014 - 09:28

  He Muts! Je bent er nog! Ik had het laatst met vriendin K over je op het terras dat we je nooit meer ‘zagen’, ben blij dat je nog op je stekje zit. Es.

 • Muts
  29 juli 2014 - 12:09

  Haha, ja ik ben er nog. Tegenwoordig meer een lurker ;-).
  Omdat ik niet meer dagelijks lees, voelt het vaak als mosterd na de maaltijd om nog op dingen te reageren. Ik lees overigens wel alles, hoor. Zowel op VOL als hier.

Leave a Reply