Boekentips voor kinderen!

Ja zeg.

Dit soort fijne boeken kom je nou altijd tegen als de verjaardagen nét weer voorbij zijn. Gelukkig hebben de meiden een mooi rapport, dat is ook wel wat waard, toch?

zzzzzspelling?!

Annabel is goed vooruit gegaan met spelling. Maar geschiedenis vindt ze moeilijk (en ook niet zo boeiend). Ik denk dat ik een passend cadeau voor haar heb gevonden. Om te leren dat geschiedenis ook héél leuk kan zijn. En spannend! Wat Liz betreft, die gaat volgend jaar naar het gymnasium. Dat wordt hard werken - en ik ken Liz, die gaat dóór - dus geef ik haar een boek om zich tussendoor vooral te kunnen ontspannen.

Kan jij nu raden wie wat krijgt?

doeboekNederlandse geschiedenis

De Nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen. Maar hoe zorg je dat (jonge) kinderen die verhalen ook begríjpen? In het populaire boek Lang geleden…. van Arend van Dam (bekroond met de Zilveren Griffel) zijn de belangrijkste gebeurtenissen toegankelijk gemaakt voor kinderen vanaf zeven jaar.

Al doende leert men de geschiedenis

Maar de beste manier om verhalen uit het verleden over te brengen is toch wel... al doende. En daarom lijkt het Lang geleden... doeboek mij ook zo leuk.  Puzzels, spelletjes, raadsels, speurtochten en allerlei wetenswaardigheden, ik zie mezelf al zitten met Annabel op de bank.

Wedden dat ze volgend jaar geschiedenis ineens heel er leuk gaat vinden?

ditisgeenboekEn dan deze!

Geen ezelsoren of vlekken maken, zeker niet beschadigen en in geen geval met water in de buurt komen… wat een onzin!

Fck the system

Voor dit boek gelden geen regels. Het wil gebruikt worden en het moet er daarna ook zo uitzien. Ontdek hoe bevrijdend het kan zijn om in een boek te kladderen, het te besmeuren, door de kamer te keilen of om er gewoonweg dingen mee te doen die je moeder zou verbieden. Laat voor een keer alle remmen los!

Zeer geschikt boek voor pubers, middelbare scholieren en kinderen die af en toe gewoon té gedreven zijn.

En, wat krijgen jouw kinderen voor hun rapport?

3 Responses to "Boekentips voor kinderen!"

 • femke
  24 juni 2015 - 16:56

  de oudste (net 7) leest als n dolle. . Dus die heeft n boek van Superjuffie gekregen.
  De jongste ( net 5) heeft n minion rugtas gekregen. Beiden helemaal gelukkig

 • Diana
  24 juni 2015 - 19:20

  Ze mag kiezen, wordt waarschijnlijk iets van kleding. Ze is 13 , dus misschien krijg ze de tweede boek erbij…kan ze goed gebruiken…

 • KarinH.
  25 juni 2015 - 16:10

  Goed idee om ook iets voor het rapport te geven. Onze eerstejaarskleuter zit volgens juf vaak te dromen. Dit jaar mocht dat ook, maar volgend jaar moet hij z’n taakjes in de voorgeschreven tijd gaan doen. Een 5-jarige heeft volgens mij nog geen tijdsbesef?
  Toevallig hadden we het gisteren over hard werken en dat daar een beloning tegenover staat. Hard werken aan de vaderdagstekening –> pappa blij met zo’n mooie tekening.
  Voor een jaar naar school gaan en alle nieuwe dingen die hij geleerd heeft mag inderdaad wel een kadootje staan. Nu nog bedenken wat.

Leave a Reply