Boeie! Nieuwe bløg.

"Ik had mijn zomerjurkje wel thuis kunnen laten", zei ik vanochtend tegen Paul. "Ik had beter een paraplu mee kunnen nemen!"

IMG_1535Ook onze tweede beursdag begon met regen. Gelukkig gaf het hotel gratis poncho's uit en had ik vandaag mijn wandelschoenen meegenomen. Mijn voeten waren namelijk- na een flinke wandeling over dit fotogenieke eiland gisteren - ook aardig beurs. (Scheepsafval? Nee joh! Dat is vette vintage hier! Kijk, een oud anker, touw. Boeie.) Wonder boven wonder knapte het weer op zee ineens op en werden we al varend getrakteerd op schitterde - welhaast Turnerachtige - luchten. Het was vroeg, de boot rook naar stookolie, koffie en kaneelbroodjes en ik stond op het dek. Ik bleef maar fotograferen.

Paul: "Je lijkt wel zo'n toerist!"

Ik: "Ben ik ook. En daarbij, jij zegt de hele dag 'knäckebröd' op alles, alsof dat zo professioneel is!"

 Worteltjestaart

Inmiddels zijn we weer gearriveerd op het eiland Donso, onze stand is er nog en - het moet gezegd - de worteltjestaart is hier weer niet te versmaden. Maar goed dat we morgen weer naar huis gaan, nog een paar dagen Zweden en ik pas niet meer in mijn vliegtuigstoel!

Hej IKEA!

Bunkeren!

Bunkeren!

Gisteravond aten we hier in de haven. Een 'intiem' diner met ruim duizend man. Sfeertje hoor! Het voorgerecht (Zweedse tapas) was echt top maar het leukst vond ik eigenlijk dat de hele tent was ingericht met IKEA-spullen. Ik herkende de grote witte bloemetjeslampen direct! We brachten de avond door in het gezelschap en een zwetsende Zweed (hij werkte in de charity en viel halverwege in slaap van zijn eigen verhaal) en drie Rotterdammers (type '020? Ik gaat niet naar 020!'), dus met het entertainment zat het ook wel goed. Bovendien weet ik nu alles van bunkeren. Ja, dat heeft met eten te maken, maar het komt van oorsprong uit de scheepvaart. Wanneer schepen brandstof tanken noemen we dat bunkeren, omdat de stookolie 'de bunker' in gaat.

Bunkeren

Boeie!

Boeie!

Na het bunkeren bracht de boot ons weer naar het hotel. Daar kwam er - na een afzakkertje in de bar - een einde aan een lange dag hotsen en klotsen. En bunkeren.

Vandaag weer een dagje bijkomen op de beurs & leuke scheepsmensen spreken en dan straks weer lekker Göteborg in. En vanavond? Gaan we voor VIS! 

Tagged , ,

4 Responses to "Boeie! Nieuwe bløg."

 • Linda van der Klooster
  2 september 2015 - 12:54

  Knäckebröd!

 • Granny
  2 september 2015 - 14:06

  Heerlijk ziet het er allemaal uit…
  Mooi die luchten…..xx

 • Granny
  2 september 2015 - 14:07

  Boeit me wel….

 • Ilse (van firma Wortelboer)
  3 september 2015 - 06:11

  Zo die worteltjestaart was inderdaad te lekker! (Kan ook niet anders in mijn geval?) alleen daarom zou ik nog eens terug gaan!:)

Leave a Reply