Bobby and Kate

Een agenda van The Next Generation mocht ik niet.

Die vonden mijn ouders te duur. Mijn eerste kaftpapier was van Donald Duck en op de middelbare school ruilde ik tijdens de les stiekem stickertjes uit de stickerboekjes ‘Love’, ‘Happy’ and ‘Neon’.

vintage3Sanrio-karakters

Maar het mooist was toch - qua schoolspullen - de tijd vóór de middelbare school.

De tijd dat alles nog in het teken stond van de Japanse Sanrio-karakters en andere zoetigheid. Hello Kitty, My Melody en mijn persoonlijke favorieten: Bobby and Kate. (Niet van Sanrio, dat duo) Die laatste hadden van alles een miniuitvoering. Miniliniaaltjes, minipotloodjes en minigummetjes. En uiteraard had alles een geurtje. Aardbei, Mint, Chocolade. Zalig.

Mijn Top 5vintage2

 1. Bobby and Kate (zijn inmiddels overleden volgens mij)
 2. Little Twin Stars (uit dezelfde Japanse doos als Hello Kitty)
 3. Hello Kitty (thans vooral bekend als Hello H&M)
 4. Snoopy (duikt nog regelmatig op)
 5. My Melody (zie 2 en 3)
Little Twin-stempels

Herinneren jullie ze nog? De fruitige ruikgummetjes? Het pianopuntenslijpertje en de Little Twin-stempels (waarbij je zelf iets in de tekstwolkjes kon schrijven)? Hadden jullie zo ook? Of hebben jullie heel andere herinneringen aan (de middelbare) school?

Hé ja, laten we deze Throwback Thuesday nou eens gebruiken om sámen (school)herinneringen op te halen!

vintage1

10 Responses to "Bobby and Kate"

 • Hella de Boer
  20 maart 2014 - 10:02

  Dit is het moment om te bekennen:ik heb mijn Bobby and Kate notitieboekje nog…. (met minipotloodje aan een koordje!!!!!) De omkeertrui met Hallo Kitty helaas niet meer.(mintgroen!-zachtroze!)

  • Hella de Boer
   20 maart 2014 - 10:03

   Hello Kitty dus;)

 • esther
  20 maart 2014 - 10:29

  Ha! Ik ook! Ik heb ook nog spullen van Bobby & Kate. Ik had een soort zuigelingflesje met mini potloodjes erin, een gummetje en puntenslijper. En mijn broertje vond ooit op straat een mini notitieboekje, was ik ZO blij mee! Liz en Bel spelen er nog wel eens mee, het ligt bij mijn moeder. Ik heb ook nog stempel van Twin Stars 🙂
  Ik had ook nog wel andere dingen van Bobby & Kate, maar die heb ik niet meer. Maar dat flesje… ieeeeee 🙂
  Blij dat ik niet de enige ben, Hella.

 • esther
  20 maart 2014 - 10:30

  “Dit is het moment om”…. 🙂

 • Nicky
  20 maart 2014 - 10:33

  Jaaaaaaaaaa Bobby&Kate!! Ik was een grote fan van al dit soort spulletjes! We hebben heel wat afgeruild in de klas en dan vooral de notitieblaadjes. Ik heb het etuitje nog met de mini geodriehoek, mini schaartje, potloodje enz. Ook was ik fan van Tiny Candy, ken je dat ook Esther?
  http://www.flickr.com/photos/marinkabozzec/2868947889/

  Ik woon trouwens in het land van Sanrio dus als ik wat op kan sturen van My Little Twin Sisters of wat anders dan hoor ik het wel 🙂

  Mijn dochters zijn trouwens fan van Rilakkuma, schattige beertjes met heel veel van dat soort spullen. Niet van Sanrio maar van de concurrent San-x.
  https://www.google.co.jp/search?q=rilakkuma&oe=UTF-8&hl=en&client=safari&gfe_rd=ctrl&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=lrUqU6qACIfQlAWAsIHoBg

 • esther
  20 maart 2014 - 10:44

  Oooo, jij woont in het land van Little Twin Stars… jaloers! 🙂 Of is dat niet iets om jaloers op te zijn?

  Tiny Candy en Rilakkuma ken ik niet, ik dacht eerst dat je Candy Candy bedoelde, dat was zo’n tekenfilm op TV, ook in de jaren 70/begin 80, volgens mij ook zo’n Japans poppetje van van die volgelopen ogen 🙂

  Opsturen is misschien wat duur, maar als je een keertje naar NLD komt, dan maak ik graag van je aanbod gebruik, kan ik weer een leuk blogje (met winactie?) van maken!

 • Nicky
  20 maart 2014 - 10:56

  Van Candy Candy was ik ook fan, een soap voor kinderen hahahah!
  Opsturen wil ik best, zeg maar wat je leuk vindt. Kan wel nog even duren want we gaan eerst op vakantie.

  En hier wonen is super dus je kunt jaloers zijn 😉

  Als het goed is heb je mijn email adres (als je die tenminste kunt zien), misschien kun je dan je adres en wensen doorgeven.

  • esther
   20 maart 2014 - 18:03

   Hi Nicky, je hoeft me niets te sturen hoor, dat is veel te kostbaar. Maar we kunnen misschien wel eens mailen over leuke Japanse gifts voor een blogje! Ik ga je mailen!

 • Eline
  20 maart 2014 - 17:59

  De yummie chums!!!! Yes Yes Yes! Ik dacht dat niemand ze kende!!!

 • Gitte
  21 maart 2014 - 11:25

  O Nicky…wat leuk dat je daar woont. Wij waren er afgelopen jaar ter afsluiting van de wereldreis. Wat een bijzondere plek. Zo’n andere cultuur en zo indrukwekkend. Hoelang woon je er al? Mijn kids vonden de 100 yen shops helemaal te gek. Mijn dochter voor alle Hello Kitty spullen en de jongens hebben er schijnbaar ook spullen gekocht die hier niet toegestaan zijn ;(.

Leave a Reply