Blondes have more fun!

Het is vandaag precies een jaar geleden dat ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel.

En toevallig viel me vanochtend ineens op hoeveel grijze haren ik heb. Nou weet ik natuurlijk niet of dat iets met elkaar te maken heeft – de grijze haren kunnen ook door mijn puberende dochters of mijn opgroeiende man worden veroorzaakt – maar opvállend is het wel.

Wilde grijze haren

Mijn grijze haren zijn nogal wild. Ze laten zich niet meeföhnen met de rest, ze kronkelen zich overal tussendoor en staan zo ongeveer recht op mijn hoofd. Waardoor ze dus extra opvallen. Ik mopperde daarover tegen Paul. “Tja,” zei hij, “we krijgen ook rimpels.” Het was waarschijnlijk bedoeld ter geruststelling, maar ik voelde me er niet bepaald beter door.

Ontkleuringsproces

Wetenschappers hebben inmiddels een manier gevonden om het ontkleuringsproces tegen te gaan. Maar het resultaat is nog niet bepaald bij Etos verkrijgbaar. Wil je van je grijze haren af, dan wordt het toch een pulletje haarverf. Of ze er allemaal uittrekken natuurlijk, maar ook daarmee moet je uitkijken. Voor je het weet ontwikkel je Trichotillomanie en trek je dwangmatig al je haren uit.

Blondes Have More Fun is Rod Stewart's ninth album, released in November 1978

Ik heb uiteindelijk maar voor de meest simpele oplossing gekozen. Ik heb een oud flesje Spray Blond van Schwartzkopf  uit de la getrokken en een laagje over mijn haar gespoten. Ben ik straks als het écht zomer wordt niet alleen van mijn grijze haren af, maar ook lekker blond.

Wat zeg je? Slecht voor je haar? Zal best. Maar die grijze haren zijn slecht voor mijn humeur. En het is het één of het ander.

7 Responses to "Blondes have more fun!"

 • Miran
  28 april 2014 - 09:47

  Hebben ze dat ook voor zwart haar? Ik word ook echt gestoord van die grijze krengen. Geen verf is er tegen bestand! En die van mij gaan recht omhoog staan alsof ze niet al genoeg opvallen! Echt al last van vanaf mijn 28e! belachelijk! Ik trek ze dr gewoon heel vaak uit… Maar ze komen gewoon grijs weer terug…

 • Gabrielle
  28 april 2014 - 11:23

  ;-). Hier al vanaf mijn 36e erg grijs, dus regelmatig verven bij de kapper. Kost wat, maar dan heb je ook wat….

 • Aly
  28 april 2014 - 12:11

  Beter grijns haar, dan geen haar. Ik loop al jaren met andermans haren te pronken dus kom maar op met die grijze krengen.

 • Moi
  28 april 2014 - 12:14

  Nadeel van die blond spray is dat als het eruit groeit, je alleen maar meer grijze haren hebt en die zijn dan ook nog es pluiziger….ik spreek helaas uit ervaring en zit nu met smart te wachten tot het er helemaal uitgegroeid is…laatste bezoekje aan de kapper heeft gelukkig een deel van de ellende verwijderd…maar dat duurt bij lang haar dus echt ontiegelijk lang…

 • Tanja
  29 april 2014 - 03:22

  Ik had altijd al heel dun en slap babyhaar en nu valt het ook nog eens heel erg uit. Stress volgens de arts. 🙁 Ik las eens dat grijze haren de sterkste waren en daarom trek ik die ook beslist niet uit. Ik verfde mijn haren al voordat ik grijs werd omdat ik een hele saaie melkboerenhondenhaarkleur had. Nu ben ik mooi mahonie en dat past bij me. 🙂 Ik kende die blondspray ook niet Miran en ik verf altijd zelf Gabrielle, met poly Palette . Voordelig (tussen de €2,90 en €7,-) Het houd heel lang een mooie kleur en ik heb hiermee nooit een allergische reactie gehad. Ik krijg hier niets voor, ik ben alleen een tevreden klant 😉

 • Gabrielle
  29 april 2014 - 18:41

  Bedankt Tanja!

 • Liva
  9 november 2014 - 16:11

  Ik kleur nu wel, maar wissel het af met thuiskleuren. Twee keer thuis en dan weer naar de kapper. Als je binnen 2-3 tinten blijft is er niet heel veel aan de hand. Een echt harde lijn van twee verschillende kleuren ben ik nog niet tegengekomen in mijn haar.

  Blondspray is helaas heel slecht voor je haar, maar daar heb je dan weer olie voor. 🙂

Leave a Reply