In bed met een auteur (M/V) op VerrassingsVrijdag

Mijn site (lees: uw blogster) dreigt ten onder te gaan aan haar eigen succes!

Dat heeft te maken met de nieuwe rubriek In bed met een auteur (M/V)’ . De mailtjes inzake mijn bedgeheimen leverden namelijk zóveel reacties  van uitgevers op, dat ik nu tot ongeveer 2015 ‘vol’ zit. Gevalletje be carefull what you wish for!

Want niet alleen stond de stoep vol pakketjes, ook mijn mailbox stroomde vol met oneerbare voorstellen. Of ik niet eens het bed wilde delen met Solomon Northup (“12 jaar slaaf”), met Dagmar van der Neut (“Het beest in ons”) en Corine Hartman (de Nederlandse Karin Slaughter).

Strakke buik in 4 weken?

Sommige uitgevers gingen helemaal ‘los’. Zo liet de marketingafdeling van Unieboek weten vooral gezondheidsgoeroes in de aanbieding te hebben, zoals Jesse van der Velde auteur van Voor altijd jong, Superfoodrecepten en Een strakke buik in 4 weken. “Jesse is een aantrekkelijke, strakke, 27-jarige man”, schreven ze.

Ik kreeg het er warm van!

Maar goed. Ondertussen heb ik nu zó veel leuke auteurs voorbij zien komen dat ik vrees de komende dagen héél veel tijd in bed door te moeten brengen. En omdat ik al die auteurs natuurlijk niet allemaal zelf kan eh… bepotelen, heb ik een aantal vette winacties (uiteraard gekoppeld aan leuke literaire blogs!) in de aanbieding.

Een pittige dame

naamloosVandaag beginnen we met we met het weggeven van een pittige dame: Corine Hartman, het troetelkind van uitgeverij Karakter. Corine’s boek Bloedlijn – het eerste deel uit de Jessica Haider-serie - werd vorig jaar genomineerd voor de Gouden Strop 2013 en werd later door Crimezone zelfs verkozen tot beste thriller van het jaar! Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, die Corine!

De actie

Laat een reactie achter, vertel wat jouw favoriete (thriller) boek van dit moment is en win een aantal spannende nachten met deze leuke auteur. De winaar is Anne Marie, zij heeft mail van mij gekregen.

In de tussentijd

Wat ik zelf in de tussentijd ga lezen? Lézen? Wie had het hier over lezen?! Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, met al die leuke auteurs in mijn bed?!

Foto header is van Jan Hof.

48 Responses to "In bed met een auteur (M/V) op VerrassingsVrijdag"

 • chrisy
  7 maart 2014 - 09:13

  Voor ik ga slapen van S.J. Watson is een echte aanrader!

 • esther
  7 maart 2014 - 09:17

  Is dat die dat boek van die vrouw die telkens haar geheugen kwijt is als ze wakker wordt?

  Iemand van jullie The Martian btw al gelezen?

  En wat vinden jullie van Lars Kepler?

  • Chrisy
   7 maart 2014 - 23:21

   Ja dat is dat boek!

 • Mariella
  7 maart 2014 - 09:19

  Voor ik ga slapen lees (of kijk) ik echt geen thrillers!
  Zelfs Harry P. vlak voor t slapen is voor mij geen goed idee (in ieder geval de laatste 2 boeken uit de serie niet…*schaam* )

  Het is dus echt niet aan mij besteed! (ik ga zelfs niet slapen als er nog een kastdeur op een kier staat in de slaapkamer)
  Dus loot mij aub niet mee in de winactie!
  Wel leuk voor wie er wel van houd 😀

 • Bep
  7 maart 2014 - 09:20

  Elly Griffiths schrijft spannende boeken, dit zijn zgn archeologische thrillers

  • esther
   7 maart 2014 - 09:28

   He, die ken ik niet! Leuke tip Bep! Dank je.

 • Heleen
  7 maart 2014 - 09:44

  Lars Kepler en Dan Brown!

 • Anne Veldhuijs
  7 maart 2014 - 09:53

  Mijn favoriete (thriller) boek op dit moment is:

  Ik ben pelgrim van Terry Hayes

  Ondanks dat dit een heel dik boek was (700blz) heb ik het in 4 dagen (met weinig slaap!) uitgelezen. Wat een geweldig boek, zal Bloedlijn dit kunnen evenaren?

  • esther
   7 maart 2014 - 10:05

   Nog zo’n leuke tip, dank je wel!

 • Linda
  7 maart 2014 - 10:26

  Mijn favoriete thriller op dit moment is: Dodenweg van Olga Hoekstra

  Een vlotte, zeer spannende thriller waarin agent Thomas DeLohr er achter komt dat twee auto ongelukken in scene zijn op de Ruyterweg in Saksenburcht, daardoor ook wel de ‘Dodenweg’ genoemd.

  Zijn onderzoek wordt nauwlettend gevolgd door Fleur Benedictus, een jonge journaliste bij de Saksenburchter Courant.

  Thomas en Fleur bemoeilijken elkaar het onderzoek, hun belangen zijn natuurlijk tegengesteld en willen allebei het onderzoek tot een goed einde brengen.

  De vader van Fleur is een beruchte advocaat in Saksenburcht, zowel haar moeder als zus werken daar op kantoor en via haar zus komt ze achter het verleden van Thomas.

  Ieder hoofdstuk leest je vanuit het perspectief van Thomas, Fleur, de dader of het slachtoffer.

  Een zeer spannend plot en deel II, met de titel, Vader, verschijnt in juni 2014.

  • Olga Hoekstra
   11 maart 2014 - 21:52

   O! Wat gaaf. Dankjewel!

   • esthervuijsters
    12 maart 2014 - 07:39

    Kijk eens! De auteur zelf 🙂 wat leuk!! Ik nu ook wel benieuwd naar het boek, goeie tip!

    • Olga Hoekstra
     12 maart 2014 - 14:06

     Haha! Dan zou ik zo zeggen, snel gaan lezen ;).

 • Suze
  7 maart 2014 - 10:53

  Ik lees eigenlijk alleen maar thrillers: Harlan Coben, Stephen King, Dean Koontz, David Baldacci, ik kan er geen genoeg van krijgen.
  Ik ken deze schrijfster niet maar zou haar graag willen leren kennen!

 • Tanneke Burggraaff
  7 maart 2014 - 11:02

  Ik ben pelgrim van Terry Hayes was dit jaar het eerste boek wat ik las. Geweldig!!! Wat een boek. Echt een aanrader. Ben het helemaal eens met Anne. Maar ook Glashard van Corine Hartman is een geweldig mooi boek. Veel dunner, maar ook heel spannend. Toen ik Glashard gelezen had nam ik mij al voor om het eerste deel en dus Bloedlijn van Corine zeker ook te lezen. Dit is dus een hele mooie kans om het boek te winnen. Ik duim met beide duimen. Daarna wil ik ook zeker Zielloos van Corine Hartman lezen. En ja, Voor ik ga slapen van SJ Watson is ook een aanrader. Ik hoop dat je hiermee wat tips gekregen hebt.

 • connie
  7 maart 2014 - 11:38

  Mijn favoriete auteur is toch echt: Michael Robotham!!!
  Alle, en dan ook werkelijk alle boeken die door hem geschreven zijn, zijn meesterwerken van begin tot eind!
  Als ik boeken van hem lees verslonst mijn huishouden, de hond ligt met gekruiste poten te wachten tot ie wordt uitgelaten en de avondmaaltijd stelt ook niet zo veel meer voor. …het boek gaat voor alles!
  Hm, als ik dit zo teruglees sla ik wel lichtjes door, toch?

 • esther
  7 maart 2014 - 11:53

  Hahahaha Connie, wat voor soort boeken zijn het?

  En Tanneke, je gaat mee in de loting 🙂

  • connie
   7 maart 2014 - 14:25

   Het zijn literaire thrillers.

 • Esther P.
  7 maart 2014 - 12:52

  Ben ook een enorme thriller fan. Mijn favorieten: Karin Slaughter, Alex Kava en Lars Kepler!

 • Inge
  7 maart 2014 - 12:57

  Ik ben nu bezig in het boek ‘Door mijn ogen’ van Michael Robotham, super spannend!

  • connie
   7 maart 2014 - 14:26

   Nou, zeg dat wel!!
   Ik heb ‘m ook net uit!

 • Pantervrouw
  7 maart 2014 - 13:44

  Heerlijk die tips. Ik ben dol op alles van Patricia Cornwell (Kay Scarpetta serie, net een nieuwe uit die ik nog wil lezen) en Tess Gerritsen en Elisabeth George (Inspector Lynley serie).

  Maar de tip die ik hier wil geven is van een serie waarvan ik de meest recente delen nog niet heb gelezen (pas weer 1 uit), van Mo Hayder, begint met De Vogelman (2000, onlangs heruitgave), daarna De Behandeling en Ritueel. Zelfde hoofdpersoon, politieman die op een zaak wordt gezet waar zijn verleden ook een rol in speelt. Hij is zelf geen lieverdje, maar heeft toch je sympathie, mede door dat verleden. Zo vreselijk spannend!!! Boeken hebben verrassende wendingen, ik heb echt tegen het boek zitten roepen, zo dicht op de huid was het en zo verontwaardigd was ik!! Heftig en onverwacht. Ik dacht dat ik het doorhad en toen was het allemaal anders. Ik werd gek! Hoog tijd om deze 3 te herlezen en de boeken die erna komen te gaan lezen 🙂 Oh ja en als je deze ’s avonds leest wil je graag dat de schrijfster bij je in bed ligt, om de wacht te houden, anders doe je geen oog meer dicht!!!

 • Theatrix
  7 maart 2014 - 14:18

  Kay Scarpetta serie, je kan niet stoppen met lezen. (In en uit bed)
  Ik lees nu de nieuwste, maar je wil je zo graag weten hoe het zit, dus bijna uit.
  Dus ik ben wel aan een nieuw boek toe 🙂

 • marianne
  7 maart 2014 - 14:34

  boeken van Baldacci zijn echt top!

 • Yolanda L
  7 maart 2014 - 15:20

  Ik heb het boek: Een duister lot van David Baldacci in 1 adem uitgelezen, vond het superspannend en geweldig boeiend, het hele verhaal zat zo goed in elkaar! Ik heb het boek dan ook al verscheidene keren aanbevolen aan vrienden en vriendinnen!!

 • Yolanda L
  7 maart 2014 - 15:25

  Ik heb het boek”Een duister lot” van David Baldacci in 1 adem uitgelezen, vond het super-spannend en goedgeschreven, het verhaal zit erg goed in elkaar van begin tot eind! Ik heb dit boek dan ook al enige keren aanbevolen bij vrienden en vriendinnen!!! Echt ’n aanrader!!

 • Andere Esther
  7 maart 2014 - 16:58

  Leuk al deze reacties want van mijn favoriet Harlan Coben heb ik alles al gelezen, goede 2e is Peter James, dus nu weer een paar nieuwe schrijvers erbij die in de bieb op ga zoeken.
  Harlan Coben is echt fantastisch, ik lees veel thrillers en bij heel veel heb ik meestal wel door welke richting het op gaat en wie het gedaan heeft, maar bij hem? Het is altijd weer een verrassing!

 • wilmsen anita
  8 maart 2014 - 07:26

  De behandeling van Mo Hayder

 • Karin
  8 maart 2014 - 08:15

  Stephen King blijft mijn favoriet

 • Anne-Marie
  8 maart 2014 - 08:33

  Leuk deze reactie, want je krijgt gelijk een hoop tips mee! Net als de meeste die reageren ben ik fan van Mo Hayder, Harlan Coben, Peter James en verder de Scandinaviërs als Camilla Lackberg, Asa Larsson etc. Een plekje in de spotlights dan voor de Ijslander Arnaldur Indridasson: in zijn thrillers weinig bloed en ingewanden, maar toch rasechte pageturners!

  • esther
   12 maart 2014 - 13:24

   Hoi Anne-Marie, ik heb geloot en jij hebt het boek gewonnen! Ik stuur je een mail!

 • Anna
  8 maart 2014 - 09:47

  Verloren onschuld van Elizabeth George,is net als alle andere boeken van haar een aanrader!

 • Marianna
  8 maart 2014 - 09:50

  O ja Lackberg! Die is ook zo fijn. En wat Nederland betreft: Marion Pauw, heerlijk! En die Indridasson daar ga ik eens naar kijken!

 • Annelaure
  8 maart 2014 - 10:25

  Mijn favoriete thriller allertijden is Triptiek van Karin Slaughter. Ongekend spannend!

 • van erum maria louisa
  8 maart 2014 - 11:38

  ik moet nu nog aan mijn triller pas beginnen ik ben wel benieuwd

 • Aniek
  8 maart 2014 - 11:58

  Natuurlijk een boek van Tami Hoag

 • Anneliese
  9 maart 2014 - 21:15

  Op dit moment het boek van Dan Brown, prachtig boek, heb ik met veel plezier gelezen.

 • Corine
  10 maart 2014 - 10:22

  Eén van de beste boeken die ik tot nu toe heb gelezen is Gone, baby gone van Dennis Lehane.

 • froukje
  10 maart 2014 - 10:22

  Ik ben helemaal weg van de boeken van Corine Hartman, heb ze allemaal gelezen en wacht op 4e deel van Jessica Hayder, kan niet wachten tot het oktober is. Wat een topschrijfster is dat toch zeg. Zij weet je tot het laatst te boeien, kost me wel mijn nachtrust haha

 • froukje
  10 maart 2014 - 10:26

  Lee
  s graag thrillers, momenteel helemaal in de ban van Jilliane Hoffman, Boek lag goedkoop in de winkel en pffffffffffffff zo heftig dat ik het zelfs meeneem in mijn dromen.

 • Marlies
  10 maart 2014 - 10:56

  OP het ogenblik aan het lezen in : De vreemde bekende van Jane Casey.Hiervoor De Kraamhulp van Esther Verhoef gelezen en daarvoor In Haar Naam van Lisa Gardner.Allemaal fantastische schrijfsters van Thrillers.Uiteraard alles al gelezen van Corinne Hartman!! Tot nu toe was mijn beste thriller die ik gelezen heb van haar!! Als ik win,geef ik het boek cadeau aan een vriendin.Ik vind namelijk dat IEDEREEN Corinne gelezen moet hebben!

 • Miran
  10 maart 2014 - 14:51

  Oh ik lees momenteel veel karin slaughter mss kan ik deze ook is ff gaan proeven… 😉

 • Yanda
  10 maart 2014 - 21:06

  Ik ga voor Camilla Lackberg! Al lees ik nu even geen spannende boeken, straks beginnen m’n weeën nog. 😉

 • Manuela
  10 maart 2014 - 21:16

  Oorlogskind van Camilla Lackberg.

 • Stephanie
  10 maart 2014 - 23:50

  Koethi Zan – Wat je nooit moet doen.

  Super goed boek!

 • Cleo
  11 maart 2014 - 12:45

  Agatha Christie, de moeder der spannende boeken. Zelfs 40 jaar na haar dood blijven haar boeken onnavolgbaar. Ga af en toe op Agatha Christietour in Engeland. Laatste keer naar Greenway House geweest. Haar zomerhuis in Devon waar ze veel schreef. Kreeg daar toch even een raar gevoel van binnen bij het zien van haar bureau en schrijfspullen. Fantastisch.

  Verder Camilla Lackberg, Henning Mankell (Wallander)

 • Andere Esther
  12 maart 2014 - 13:11

  Ben ik nog weer even, lees nu op aanraden van mijn buurman (dat is Ronnie vd boeken uit DWDD) “de Souffleur” van D. Carrisi.
  Ben er nog maar net in begonnen, maar nu al leuk!

  En las hierboven nog Lisa Gardner, ook 1 van mijn favorieten!

Leave a Reply