De blije doos

Dames, we zijn gered! Eindelijk!

Niet langer is ongesteld-zijn de bloederige hel waarin chagrijn en vraatzucht de scepter zwaaien. Nee, de ééns zo gehate periodieke afvloeiingsregeling is vanaf nu ons favoriete deel van de maand!

I'm so happy...

En dat allemaal dankzij de Happy Period Box (klik).  De Happy Period Box? Ja. De Happy Period Box. De Happy Period Box - nieuw nieuw nieuw nieuw - is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de menstruatieperiode best een beetje léuk mag zijn. ("Ben jij ongesteld? Leuk joh!") Er is namelijk gebleken (uit het Nationaal – uche uche uche - Menstruatie Onderzoek) dat ruim de helft van de vrouwen tijdens de menstruatie kampt met pijnklachten, zoals buikpijn, hoofdpijn en rugpijn. Duh!

Wisten jullie niet he? Nee. Jullie dachten allemaal dat je énige was die ongesteld zijn stóm vond. Jullie dachten allemaal dat de rest het een feestje vond! Nou, mooi niet dus. Nee, wij vrouwen zien óp tegen onze menstruatie, dat is óók uit het onderzoek gebleken. En daarom gaat de blije doos van Happy Period ons extra verwennen én opvrolijken! Jippie.

Rode kruis

Foto 1 Happy Period Box door brievenbusEn waarméé worden wij dan zo verwend, Pierrrrrrrre? Nou, met tampons, inlegkruisjes en/of maandverband van topmerken (goh, ik wist niet dat Dior ook tampons ontwierp?!), verwenproducten zoals een reep chocolade (zeg, hoe cliché is dit?) en hygiënegel *en/of intieme zeep (ook al zo’n goed idee). En tenslotte ontvangen we dan ook nog een ‘toepasselijke’ attentie. Toepasselijk? Waar moet ik dan aan denken? Een blik lachgas? Een boksbal? Een sleutelhanger van het Rode Kruis?

Bye bye Mirena!

Toen ik voorts in het persbericht  over de verschillende varianten  en abonnementen las (My First Happy Period Box voor meiden die voor het eerst ongesteld zijn, de Lily voor vrouwen die 3 tot 4 dagen menstrueren, violet voor 4 tot 5 dagen etc.) heb ik natuurlijk onmiddellijk mijn Mirena eruit laten rukken! Dat ding zorgt voor een vrij lichte menstruatie en ik wil hier natuurlijk maximaal van kunnen genieten. Doet u mij de Rose maar, alles XL graag!

Cynisch? Wie ik?

Wat? U vindt mij cynisch? U vindt dat ik een sacherijnig stukje heb geschreven? Tja. Nou, sorry hoor. Ik ben ongesteld en ik voel me helemaal niet lekker. De tampons van Dior én chocolaatjes zijn op en als ik dan érgens níet tegen kan, dan zijn het dingen als DE HAPPY PERIOD BOX!

Bah.

* Bij 'hygiënegel' lees ik steeds hygiën-egel, auw auw!

23 Responses to "De blije doos"

 • odette
  6 november 2013 - 08:29

  nou ja……zeker door een man bedacht. Snel op de site gekeken natuurlijk…..Tss hoe verzinnen ze het. Vind het best prijzig ook als ik het zo bekijk.
  Ik heb eerlijk gezegd nooit veel last gehad van mijn ‘periodes’ maar ik kan me niet voorstellen dat het met een vrolijk doosje opeens leuk gaat worden.

 • Harm
  6 november 2013 - 09:23

  Ik bemoei me er niet mee meiden; of heb ik dat nu wel gedaan?

 • Hella de Boer
  6 november 2013 - 10:22

  Whoehahahaaaa. Ik hou het gewoon bij mijn maandelijks “4 pakken maandverband en evenzoveel chocoladerepen op de band smijten en met glimmend voorhoofd de kassiere afblaffen”-ritueel.

 • esther
  6 november 2013 - 10:22

  Haha Harm 🙂 Odette: ik ook niet! Het enige waar het me nog wel wat voor lijkt is meiden zoals Liz, gewoon om ze even voor te bereiden. Maar goed, daar hebben ze ook een moeder voor natuurlijk.

 • esther
  6 november 2013 - 10:30

  Hella 🙂 Dat is een goeie. Ik blaf altijd mijn man af. Misschien is het voor mijn huwelijk toch beter om volgende keer de cassiere te doen!

 • corrie
  6 november 2013 - 10:40

  Bijna een jaar ongesteld-vrij, heerlijk.
  Over de opvliegers en andere ongemakken van de menopause hebben we het vandaag maar niet.;-)

 • Miran
  6 november 2013 - 10:41

  HARD OP ZITTEN LACHEN! Heerlijk stukje! Wat een dom iets btw! xxx

 • Soxx
  6 november 2013 - 10:54

  Hilarisch weer, Es: we hebben hier hardop zitten grinniken. Ik had laatst via FB een discussie, nav een actie van Plan NL om maandverband etc te distribueren in Uganda. Een nederlandse vrouw vond dat maar onzin want ‘ze redden zich best daar met die lappen’. De happy-period-box vind ik zwaar overtrokken, maar ik ben wel héél blij dat wij wél toegang hebben tot maandverband, tampons en andere zaken!

 • Yanda
  6 november 2013 - 10:57

  Gewéldig stukje! Vind het gewoon jammer dat ik zwanger ben en daardoor de maandelijkse pret mis, haha!
  Gelukkig krijg ik vanwege mijn zwangerschap nog wel een “blije doos”, maar of die na de bevalling nog steeds zo blij is… 😉

 • Anitah
  6 november 2013 - 10:58

  Gelukkig is je humor nog niet weggevloeid 😉
  Wanneer gaan ze eens een Sick Period Box maken? Sommige vrouwen zijn er behoorlijk ziek van.

 • moimoi
  6 november 2013 - 11:08

  Ik hoorde inderdaad een reclame hier gewoon van….
  Iedere maand een feestje hahahahah
  Leuk stukje!
  Ik zoek naar de voordelen maar kan ze nog niet vinden…..

 • KnutzEls
  6 november 2013 - 12:00

  Nou nee, feestje niet. Maar ook niet veel last. Ik was dus een bofkont. Manlief minder, want kribbig ja, dat wel. Maar dat ben ik nog wel eens 😉 Maar wat een onzinnig gedoe met die doos. Alleen maar geldklopperij, bah!

 • esther
  6 november 2013 - 13:20

  Dank dank @all en Yanda, jeetje zeg, nou jij hebt wel echt pech dat je dit leuks al die maanden moet missen, kusje!

 • Pantervrouw
  6 november 2013 - 13:43

  Whahaha Esther jij bent echt zalig op dreef!!! Geweldig geschreven!! Een sleutelhanger van het rode kruis 😀 😀 Moet ook erg lachen om de reacties. Arme eega’s en cassieres 🙂

  Oh wat een idee zeg, een Happy box.. en ze willen me zelfs bij de Rose box afschepen met inlegkruisjes voor overdag, en dan iedere 5 minuten naar de wc rennen zeker???? Wat een lachertje. Als ik zie wat ik iedere maand nodig heb, dat past echt niet door de brievenbus. Zelfs zonder de egelgel en chocotroost. En dan moet ik er ook nog 16 euro voor betalen? Vind dat ik nou al genoeg betaal. Als ze me happy willen maken, zou het toch minstens een cadeautje moeten zijn. Van Dior of zo….

 • moi
  6 november 2013 - 15:28

  hihhi, je verwoordt het weer geweldig, denk er precies hetzelfde over. Kan me sowieso al ergeren aan al die blije maandverband en tampon reclames….daar doen ze ook altijd alsof het een feestje is…nou, ben blij dat de menopauze bij mij ook langzaam maar zeker begint en dat die ellende over een paar jaar afgelopen zal zijn…

 • Pantervrouw
  6 november 2013 - 17:06

  BTW hebben jullie dat Russische tampax reclame wel eens gezien? Nou die is niet zo zoetsappig en blij 😀
  http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Russische-reclame-voor-tampons/m1nzhjkfs6jf

  • Tanja
   6 november 2013 - 21:31

   Sjee, heel fijn zeg! Maar duidelijk heel anders ja Pffffffffff

 • Miriam (Bilbao)
  6 november 2013 - 21:12

  Ook hier is het vandaag weer party time geworden hoera, kan je dus wel even haarfijn vertellen waar ze die doos van mij in mogen schuiven ! Wat een idee! Gelukkig van het weekend al iedereen afgeblaft dus dat hoeft niet meer ;-D .
  Ben trouwens wel vlug weer aan mijn soja-pillen begonnen (was ik een paar weken geleden maar weer eens mee gestopt), want daar snauw ik heel wat minder mee :-), en helpt goed tegen de opvliegers!
  By the way; had ook inderdaad een “Egel” gelezen ha ha

 • Tanja
  6 november 2013 - 21:42

  Jippie, ongesteld worden of zijn. In mijn jeugd thuis konden mijn 3 zussen en ik er wat van! Vooral door die twee die erg aan PMS leden, de rest leed mee 😉 En ook in mijn meiden gezin was het vaak feest. Arme vader en mijn lief, is er voor hen ook een happy doos?

 • Muis
  7 november 2013 - 10:46

  Zouden er echt mensen zijn die hier (maandelijks !) geld aan gaan besteden?
  Leuker kunnen ze het niet maken…ook niet makkelijker.

  Wel een heel erg leuk stukje trouwens!

 • Moi
  7 november 2013 - 12:12

  Coool filmpje…die vind ik stukken beter te pruimen dan die bij ons…hihi…maar ja, ben ook horror fan, dat zal er wel mee te maken hebben.

 • Moeke
  7 november 2013 - 13:26

  o verschrikkelijk wat een naam Happy period box. en iedere maand een feestje, net als die reclames op tv, joehoe zodra ik mijn tampon in doe ga ik zweven en trek ik mijn mooiste jurk aan en straal van top tot teen.

  De realiteit is helaas flink anders. Ik heb de rose box nodig.
  Maar je hebt het weer meesterlijk beschreven.

 • Mariella
  11 november 2013 - 12:17

  Oh wat erg!
  Wie bij mij met zo’n box zou langskomen als ik ongestelds was moest maken dat ie wegkwam 😛
  Ik werd altijd blijer van een lekker warme kruik en chocola 😉

  Maar ik behoor tot de bofferds die niet meer ongesteld worden 😀
  (heb daarvoor wel 2 jaar aan een stuk door flink gedoneerd aan de fam. ob en Always 🙁 )
  Maar heb een novasure behandeling gehad dus overal vanaf en zonder hormoonrommel 😀
  maar ja…ook geen recht op die box dus…da’s dan weer jammer….

Leave a Reply