Binge-watchende kinderen?!

Misschien moet ik iets aan ‘schermpreventie’ gaan doen.

Ik bedoel, je hebt zúlke nare series tegenwoordig op Netflix, niks voor (mijn) kinderen. Neem nou Thirteen reasons why. Dat gaat over een meisje dat zelfmoord pleegt. Ik kan wel thirteen reasons bedenken why die serie een slecht idee is. En wat dacht je van Stranger Things? Dé hit van De Middelbare momenteel. Terwijl die serie echt eng is. Dat weet ik want ik heb ‘m zelf gezien.

The Sinner: die serie kijkt niemand af...

En dan heb je nu sinds kort The Sinner, daarvan wordt gezegd ‘dat niemand ‘m afkijkt’ want die serie ‘gaat verschrikkelijk in je hoofd zitten’. Wat nou als ze zich daarin gaan verdiepen? Het zijn al niet van die helden…

Vijftig tinten and counting...

Echt, we denken dat het Internet gevaarlijk is, maar Netflix is veel erger. Laatst is Liz in haar onschuld samen met een vriendinnetje in Vijftig tinten grijs verzeild geraakt. Ze hebben hem uitgezet ‘want Annabel zat erbij’  (daar moest ik dan wel weer om lachen, alsof die twee jaar dan uitmaken) maar toch. Het ís er. En dus kijken ze het.

Onvoorspelbaar

En dan is Liz nog wel verstandig. Die kan die dingen wel handelen. Annabel daarentegen is onvoorspelbaar. En tja, die zit inmiddels in de brugklas, dus ze is gevoelig voor groepsdruk. Wat nou als haar klasgenootjes allemaal The Sinner kijken? Of The Clientlist? Ze keek ook al Pretty Little Liars, volgens mij. En het is een kleine stap van een Little Liar naar Making a Muderder. Toch?

Onrustige nacht

Afijn. Nadat na een nacht vol onrustige gedachten over een binge-watchend getraumatiseerd kind besluit ik de functionaliteiten van Netflix eens onder loep te nemen. Annabel heeft al een apart account, daar kan ik vast wel iets van een slot opzetten. Voor bepaalde series.

Serieus?

Ik start Netflix op en krijg het laatst bekeken programma in beeld. De Troetelbeertjes. Wat? Serieus?! De Troetelbeertjes? “Kijkt An nog steeds De Troetelbeertjes?” vraag ik verbaasd aan Liz. Liz knikt. “De zeemeerminnenseries heeft ze allemaal gehad. En Pieter Konijn staat niet meer op Netflix volgens mij. Ze heeft ook een tijdje Littlest Pet Shop gekeken. Maar volgens mij vindt ze De Troetelbeertjes leuker.”

Grinnikend leg ik de iPad weer weg. Ik geloof dat dat slot nog wel even kan wachten.

4 Responses to "Binge-watchende kinderen?!"

 • Granny
  17 november 2017 - 10:34

  Ach wat schattig!!!!! Zo onschuldig😊😉
  Maar….

 • Moi
  17 november 2017 - 11:15

  Lief. Hoop dat ze nog lang dat soort leuke series blijft kijken. (Side-note: stranger things is wel echt gaaf trouwens, net paar afleveringen gezien☺️)

 • Tanja
  18 november 2017 - 20:00

  Mijn 33 jarige dochter volde een serie die ook niet te goede kwam aan haar slapen. Dus zei ik tegen haar: dan stop je toch met kijken. Haar antwoord was: nee, want het is zo spannend. 🙁

 • Nicky
  13 december 2017 - 03:32

  Zo herkenbaar! Precies mijn jongste en oudste 😉

Leave a Reply