Bijna voorjaarsvakantie! Tijd voor iets leuks!

Joy4kidsz is een kinderboekenclub. Maar... issie leuk?

Net als bij andere (kinder)boekenclubs gaat het hier om een lidmaatschap. Abonneer je op de service en je ontvangt je elke maand een vrolijk pakketje. Het leuke van Joy4kidsz is echter dat je altijd meerdere boeken ontvangt. Én dat het pakket is samengesteld op basis van leeftijd en geslacht. Joy4kidsz werkt samen met onder andere Zapp, Zwijsen, Disney en Studio 100.

‘Educatieve boeken die de zelfstandigheid bevorderen’, aldus de site.

joy2In de Tina!

Als ‘proeflezer’ ontvangt ik een pakket dat in feite voor beide meiden geschikt zou moeten zijn. 9-13 jaar. Het pakket bevat twee leesboeken  - Hotel 13 en De Paardenhoeve van Amika -, een tijdschrift van Checkpoint en een sticker- spellenboek van Mainstreet. Een leuke selectie maar Liz (12) roep al snel “is dat niet te kinderachtig voor mij?” Evengoed pikt zij wel direct het boek van Hotel 13 in want ‘die zag ik de Tina!’.

Zendingsdrang

Annabel is vooral gecharmeerd van De Paardenhoeve. Het boekje gaat mee naar school en is binnen een week uit. “Krijg ik er volgende maand weer één?” Eh. Daar moet mamma nog even over nadenken. En dat nadenken, dat kan gelukkig. Na een – gratis - proefpakket kan je de zendingen direct weer stopzetten. Kosten (vanaf (?) € 12,95 per maand bij een langere periode) en frequentie (maandelijks of vaker?) blijven wat vaag. Zowel de welkomstbrief als de site blinken niet uit in duidelijkheid. Puntje van aandacht.

joy1Check, check!

Evengoed, de leesboekjes vallen erg in de smaak. Het stickerboek van Mainstreet wat minder want ‘daar zijn we geen fan van’. Het tijdschrift van Checkpoint is erg leuk, Annabel leest met haar vader over ontploffingen en stuntmannen. Liz is ondertussen door Hotel 13 heen en vraagt wanneer deel 2 haar kant op komt.

Leuk lezen

Educatief zou ik het pakket niet zo snel noemen. Het is vooral leuk en ach, daar gaat het toch om bij het lezen. De prijs is – zeker voor vier boeken – echt aantrekkelijk. En er is toch elke maand weer wat nieuws te lezen. Mocht je dan eens iets ontvangen dat niet zo in de smaak valt, dan kan je het altijd nog bewaren voor een feestje.

Het buurmeisje was in elk geval erg blij met het Mainstreetboek.

Leuke actie!

Speciaal voor VerrassingsVrijdag mag ik van het team van Joy4kidsz een maatwerkpakket boeken weggeven! Like de blog en/of vertel in de reacties hoe oud jouw kinderen zijn en wat ze leuk vinden en maak kan! Meedoen kan tot vrijdag 20 februari.

Foto header leende ik hier.

44 Responses to "Bijna voorjaarsvakantie! Tijd voor iets leuks!"

 • femke
  13 februari 2015 - 10:55

  Zou leuk zijn voor mn dochters! Ze zijn 4 en 6. De jongste begint n beetje met zelf lezen . De oudste leest alles wat los en vast zit. zelfs de krantenkoppen zijn niet meer veilig. .. Dan maar liever n goed boek. 🙂

 • Maaike
  13 februari 2015 - 11:18

  Hi Esther,

  Ik heb een dochter van 7, bijna 8. Ze is gek op lezen!
  Leest echt alles wat los en vast zit.
  Ze heeft al een abonnement op de Penny.
  Boeken over paarden is altijd leuk.
  Informatieve tijdschrften zoals van Checkpoint of Klokhuis (weet niet of ze dat hebben???) zouden erg leuk voor haar zijn.
  Kom maar op met dat pakket, een leuk cadeautje van Esther voor haar verjaardag 1 maart! 😉

 • Nynke
  13 februari 2015 - 13:49

  Leuk zeg, mijn kids zijn 4, 5 en 7. De oudste is een snelle lezer en houdt erg van spannende boeken. De jongste vind boeken die passen bij de leeftijdsfase; zwemles, naar school enz. leuk en de middelste houdt ook van spannend en van sprookjes.

 • Manon Toemen
  13 februari 2015 - 13:57

  Onze zoon is 2 jaar en gek op de kikker! Maar ook boekjes met auto’s zijn favoriet. Samen lekker boekjes lezen of als mama geen tijd heeft lekker zelf bladeren.

 • Sharon
  13 februari 2015 - 14:42

  Ik heb twee zoons; één van 14 en één van 10. Vooral de jongste is dol op lezen, echter hebben wij de middelen niet om abonnementen te hebben en/of boeken te kopen. We gaan wel naar de bieb en dat is natuurlijk óók leuk. Maar toch baalt mijn zoon er iedere keer weer van dat hij de boeken terug moet brengen… (vooral die waar hij zo verslingerd aan is, zoals de boeken van Het leven van een Loser en de Geronimo Stilton boeken). Hij zou héél graag eens eigen boekjes willen hebben. Dus ik denk dat hij hier wel héél blij van zou worden! 😀

 • Astrid Eerhard
  13 februari 2015 - 16:19

  Dit zou ontzettend leuk zijn voor mijn 3 kleinzoons. De oudste is 7 jaar en dan de tweeling van bijna 4. Ze houden ontzettend van lezen alle drie en iedere avond voor het slapen gaan wordt dit ook gedaan. Verder gaan ze vaak naar de bibliotheek om leuke boeken uit te zoeken. Bijna alles vinden ze leuk. Dus dit zou een fantastische verrassing zijn.

 • Heidie
  13 februari 2015 - 17:38

  Ik heb een zoon die over enkele weken 5 jaar wordt. Hij is dol op Lego, piraten, brandweer, auto’s, dino’s. Ook krijgt hij steeds meer interesse in “leer”boekjes met bv. een doolhof, of zoek de 5 verschillen etc. Mijn dochtertje die in mei 3 jaar is een echte stoere meid. Zij houdt ook van Lego, Piet Piraat en Mega Mindy maar ook nog van het Zandkasteel.

 • marloes
  13 februari 2015 - 20:51

  Mijn dochtertje is 2.5! gek op verhaaltjes!!
  bobbi, verhaaltjes van dagmar stam etc doen het hier altijd erg goed 🙂

 • Loh
  13 februari 2015 - 21:10

  Klinkt leuk, zeker het uitproberen waard! Mijn dochter houdt eg van voorgelezen worden en ik als moeder die ook van lezen houd kan daar alleen maar blij mee zijn!
  Op dit moment vind ze jip en janneke leuk, net als de boekjes van konijntje huppel.

  Mijn dochter is ruim twee en mijn zoon of dochter -12 weken 😉

 • evelien
  14 februari 2015 - 08:56

  Leuk voor mijn zoons Mike (8 jaar) en Ryan (4 jaar)!!

 • elly wels
  14 februari 2015 - 09:40

  mijn zoon is 10

 • Edith
  14 februari 2015 - 10:30

  Ik zou zo´n leuk pakket graag willen winnen voor de schoolbieb. De kinderen zijn 4 tm 12 jaar. Het maakt dus niet uit welk pakket, want er worden altijd heel veel kinderen blij van!

 • Claudia
  14 februari 2015 - 12:26

  Wij hebben 2 dochters, van 10 en 7. De jongste is dyslectisch en voor haar is het enorme belangrijk dat ze veel leest.

 • Johanna
  14 februari 2015 - 13:01

  zoon en ‘aanloopdochter’ van 10

 • Sanne
  14 februari 2015 - 18:02

  Zou erg leuk zijn voor mijn pleegzusjes van 4 en 6 jaar! Ze houden van lezen en voorgelezen worden 🙂 Het zijn kinderen die snel tevreden zijn met wat ze krijgen! Weet zeker dat ze het super leuk zouden vinden.

  Sanne

 • Marian
  15 februari 2015 - 00:24

  Mijn dochter is 13 en houdt erg van spannende fantasy, maar iets anders ik ook goed!

 • Mandy Goede
  15 februari 2015 - 03:18

  Ik heb een zoon van 12 die graag De Grijze Jager leest. Maar ook Geronimi Stillton leest hij graag. Mijn dochter van 10 leest graag paarden boeken, Dummie de Mummie, Dagboek van een Muts en dergelijke…
  Mijn jongste van 7 leest graag “De kat met de hoed”. En boeken met geheimen. Vaak dikke kartonnen met uitklapbare en bewegende onderdelen. Maar ook boeken over elfjes enzo doen het goed…

  Overigens mist er een “s” in het schuingedrukt deel… Er staat nu “maak kan”

 • zanoni
  15 februari 2015 - 11:16

  Mijn dochter is 7. Zij houdt van dolfje weerwolfje, Donald duck en monster high.
  Mijn zoontje is 6. Hij leest graag KIK en Joep boeken.
  Mijn jongste zoon is 3 jaar. Hij is dol op angry birds.

 • Ilse Preesman
  15 februari 2015 - 12:47

  Hoi hoi

  Een zoon van 11 jaar en een dochtertje van 7 jaar

  Groetjes Ilse

 • Kelly
  15 februari 2015 - 15:24

  Hallo Esther,
  Mijn dochter wordt in April 6 jaar en zit nu in groep 2. Verbazingwekkend hoe ze daar al leren lezen. Vind het helemaal te gek. Ze leest nu al! Alleen de woordjes met “oe” en “au” en “sch” en nog van die paar dingen heeft ze nog niet gehad.
  Mijn jongste dochter wordt in Mei 4 jaar en wil nog graag voorgelezen worden. Graag maken we kans op een boekenpakket.

 • Corinne
  15 februari 2015 - 16:00

  Heb een dochter van bijna 8 die houd van informatieve boeken checkpoint en klokhuis vind ze erg leuk en de Donald duck.
  Mijn zoon is bijna 6 en vind autoboekjes leuk en piraten boekjes en kijk en zoek boekjes vind hij ook erg leuk.

 • pita
  15 februari 2015 - 21:41

  Zelf heb ik helaas geen kinderen, maar mijn nichtjes zijn allebei bijna 8.
  Als ze weer komen logeren weet ik zeker dat ze heeeel blij met dit pakket zijn!
  🙂

 • SophiaG
  15 februari 2015 - 22:01

  Ik heb een dochtertje van 2,5 die “lezen” en voorgelezen worden geweldig vind.

 • Christel
  16 februari 2015 - 10:50

  Ik heb twee zoontjes Sam 7 jaar en Lars 5 Jaar. Wij willen graag meedoen met deze leuke actie!

 • Sharon
  16 februari 2015 - 11:33

  Ik heb 2 dochters van bijna 3 en 4 jaar. Ze houden erg van buiten spelen, naar de dieren op de kinderboerderij en lezen natuurlijk! De oudste is net 4 en herkent al letters 🙂 Pakket B zou hier dus erg in de smaak vallen!

 • Maartje
  16 februari 2015 - 12:03

  Zoontje van 3,5 en een dochter van 6 (bijijijijijijna 7…) die erg goed leest (leesniveau eind groep 5). Dochterlief kan in 4 boeken tegelijk lezen en is nu voor de 4e keer, zonder overdrijven, in Minoes bezig. Hoog tijd voor nieuwe boeken dus!

 • Leone
  16 februari 2015 - 12:55

  ik heb een zoon van 6 een zoon van 9 en een dochter van 11. dochter begint zich in te lezen in de brugklas boeken. Zoon van 9 is gek op tom groot en andere graphic novels. met zoon 6 lees ik Sofie en de pinguins en hebben we er nog 2 over sofie liggen. Ze houden alledrie van zoekboeken. Mijn dochter houdt ook van poezie en hij van 9 van de miinecraft boeken en donald duck. Maar, het Amika boek dat je kreeg heeft al in de uitverkoop van Kruidvat gelegen enkele jaren geleden. zijn het allemaal reeds verschenen exemplaren, of van series die niet actueel zijn?

 • sonja hubregtse
  16 februari 2015 - 18:05

  Onze zoon wordt morgen 4 jaar en zijn broer kan sinds kort zelf lezen, goede redenen dachtik 😉

 • katrien G
  16 februari 2015 - 19:34

  Eerst nog boekje lezen? mijn dochtertje van 2 is dol op boeken.
  van Liesbethe Slebers, naar Hilde Schuurmans, ook Lieve Baetens en Eric Carle mogen niet ontbreken als boekjes voor het slapen gaan.
  (het is dan ook vaak IK BEN BOOS wanneer haar grotere broer van 4 gaat voor een boekje dat ze zelf niet leuk vindt.) nu we een planning hebben over wie wanneer in de week mag kiezen welk boekje er gelezen wordt gaat het iets beter. Maar stiekem kijk ik telkens uit naar zondag,… dan mag ik het boekje kiezen om te lezen.

 • van erum maria louisa
  16 februari 2015 - 22:28

  leuk voor mijn kleindochters van 14 en 11

 • Els
  17 februari 2015 - 10:18

  Mijn boekenwormen en lettervretertjes zijn 7 en 10!

 • Karen
  17 februari 2015 - 12:01

  Wat een gave actie en wat een leuke blog! Mijn boekenwurm is bijna 8 jaar en ze verslindt echt alles. Ze gaat dan met een boekje in een hoekje zitten en geniet er volop van. Jouw maatwerkpakket zou een echte uitkomst zijn omdat mijn inspiratie inmiddels wat op is. Ik ben reuze benieuwd wat je voor mijn dochtertje zou uitkiezen en kan niet wachten om haar met deze actie te verrassen!

 • Alena
  18 februari 2015 - 00:53

  Mijn zoon Roma zit in groep 3, hij vindt het lezen leuk. Hoewel hij nog in groep 3 zit, leest hij al op Niveau E4 (Eind groep 4). Hij leest minstens 1 boek per dag (voor zijn leeftijd natuurlijk).
  Hij vindt spannende verhalen interessant.

 • wilmsen anita
  18 februari 2015 - 07:39

  zou geschikt zijn voor mijn kleindochters van 3 en 5

 • KarinH.
  18 februari 2015 - 12:21

  Prettig dat je ook aangeeft wat niet zo goed is aan het testpakket (de brief/uitleg) en ook een oplossing aandraagt voor een product dat in jouw gezin niet zo aanslaat 🙂
  Mijn zoon is 4 en dient nog voorgelezen te worden, alleen als hij zijn eigen naam ergens tegenkomt weet hij dat te lezen.

 • Joke Laanbroek
  18 februari 2015 - 13:02

  Ik heb thuis 2 koters. Meisje van 8 jaar en jongen van 12 jaar. Ze zijn beide niet super gek van lezen. Misschien dat een paar leuke boeken ze toch eens zover kan krijgen dat ze het leuk vinden. Het is immers belangrijk tijdens je schooljaren!!

 • Lea Goedhart
  18 februari 2015 - 20:00

  Mijn zoon is 10 en houdt erg van Geronomio Stilton en Het leven van een loser en mijn dochter van 8 is fan van Spekkie en Sproet, Dolfje Weerwolfje en Heksje Foeksia, al vindt ze zoekboeken ook nog steeds leuk.

 • caroline
  19 februari 2015 - 11:22

  Ik heb een zoon van 5, hij kan al een beetje zelf lezen en een dochter van bijna 4 !
  we lezen geregeld samen een boek, van jip en janneke naar Disney, naar een zoekboek van de smurfen tot ridders, prinsessen en draken en kastelen…

 • Lili Lindenaar
  19 februari 2015 - 11:25

  Ik heb 2 mannen de oudste Thijs (bijna 10) is gek van wetenschappelijke boeken zoals de schat van het heelal van Lucy & Steven Hawking maar vindt ook Harry Potter geweldig en natuurlijk de Donald Duck . De jongste net 6 leert net lezen en vindt het leuk om zelf prentenboeken te lezen maar geniet er ook nog van om de worden voorgelezen en vindt bijvoorbeeld het boek alles is onzin van Paul van loon geweldig maar ook prentenboeken met leuke en grappige tekeningen vindt Giel geweldig ! Kortom ik heb 2 lees/boeken gekken in huis 😉

 • Eelco
  2 maart 2016 - 18:26

  Dat Joy4Kidz is een malafide organisatie. Zie ook https://www.google.nl/search?q=klacht+joy4kidz

  Wat is de reden om zo positief er over te schrijven? Sponsoring?

  • Esther Vuijsters
   2 maart 2016 - 21:31

   Nee hoor elco ik had goede ervaring met ze. Maar is al ff geleden.

 • gjans
  3 maart 2016 - 11:00

  Hahaha Esther, wat een hoop lezers heb jij! Dat blijkt ineens bij deze blog.
  En grappig ook dat er een meneer reageert (rest zijn dames zo te zien) met de kritische noot.

 • Eelco
  3 maart 2016 - 12:32

  Die kritische noot heb ik niet zelf bedacht. Zoek maar eens op Google op klachten over dit bedrijf. Twitter al net zo. Lijkt me toch niet dat je hiermee geassocieerd wilt worden middels zo’n blog?

 • Eelco
  4 maart 2016 - 23:43

  Oja, ik heb Zwijsen, Lego, Nickelodeon, Studio100 en NPO Zappelin gevraagd of ze samenwerken met Joy4Kidz. Nee dus. Maar was geen verrassing eigenlijk.

Leave a Reply