Big in Japan

Heel bijzondere stress-balletjes hebben ze hier.

Heel bijzondere stress-balletjes hebben ze hier.

Japan is een bijzonder land als ik lezeres Nicky moet geloven. En zij kan het weten want ze woont er al jaren.

Japanners zijn enorm plichtsgetrouw, hebben een bijzonder gevoel voor humor, zijn creatief met taal (zie de banner, dit stond ergens op een aquarium en moest zoals betekenen als 'afblijven'!) én maken van alles een cadeautje. Eigenlijk, dacht ik, terwijl ik Nicky's foto's bekeek, past Japan heel goed bij mijn blog. Want ze zijn er ook nog eens dol op Sanyo (Little Twin Stars!) en... roze!

Big in Japan

Dus.

Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op Esthers Blog, Big in Japan. Over aparte mensen, bijzondere taferelen en leuke cadeautjes uit deze mega-archipel in de Grote Oceaan (6.852 eilanden). Voor en door lezer(s) en met veel bijzondere cadeautjes en foto's.

Hm. Of je hier nou zo gelukkig van wordt. Depressie-koffie

Hm. Of je hier nou zo gelukkig van wordt. Depressie-koffie

Deeppresso?

Vandaag alvast een voorproefje. Met foto's uit Japan die toegemaild heb gekregen. En natuurlijk, omdat het VerrassingsVrijdag is, een bijzondere verrassing!

Verrassing!

Wat het is hou ik (nog) even geheim, maar natuurlijk is het speciaal voor jullie uit Japan gekomen (dank dank, lieve lezeres!). Wat je moet doen? Simpel. Like de blog en/of vertel iets over een bijzonder voorwerp dat jij in het buitenland heb gezien en wie weet, steel jij straks de show met een heuse ........ !

Cadeautje uit Japan!

Cadeautje uit Japan!

Een paar hints: het is geschikt voor mannen én vrouwen, het is níet geschikt voor kinderen en het is heel praktisch tijdens voetbalwedstrijden!

Inzenden kan tot en met dinsdag. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

En natuurlijk laat ik volgende week weten wat het is!

Zelfs fruit wordt hier ingepakt als een cadeautje. De aardbeien zijn los te koop, in een mooi doosje!

Zelfs fruit wordt hier ingepakt als een cadeautje. De aardbeien zijn los te koop, in een mooi doosje!

Je kinderen zijn het huis uit en je hebt een wandelwagen over....

Je kinderen zijn het huis uit en je hebt een wandelwagen over....

10 Responses to "Big in Japan"

 • Nicky
  13 juni 2014 - 10:06

  Nou zeg wat een rare jongens die Japanners!

  😉

 • Eline
  13 juni 2014 - 12:23

  Leuk! Die stressballetjes heb ik ook ergens in azie gezien…. Hebben ze er ook piemels van?

 • suus uit Frankrijk
  13 juni 2014 - 14:00

  grappig hoor,dat ieder land zo z’n eigen rare dingen heeft.
  weet je wat ik een raar ding vind,voor mij alleen in t buitenland(= Nederland) te verkrijgen? Een oerhollandse…..schoffel! nog nooit ben ik ze hier in Frankrijk tegen gekomen,en heb er inmiddels al een paar hier geintroduceerd,bij Franse kennissen,die in t begin toch een demonstratie schoffelen nodig hadden!

 • Nicky
  13 juni 2014 - 14:16

  Nog geen piemels tegengekomen hahaha! Als ik een anti stress piemel tegenkom stuur ik die natuurlijk meteen naar Esther op 😉 Dan moet ze wel even de titel aanpassen naar ‘small in Japan’ (oeps lol!)

  Grappig inderdaad hè dat ze overal weer ander soort gereedschap/gebruiksvoorwerpen hebben. Ik sleep heel wat mee naar NL maar ook heel wat naar Japan. Een kaasschaaf hadden veel van mijn vriendinnen hier bv nog nooit gezien.

 • Hood
  13 juni 2014 - 14:38

  Ben er zelf nooit geweest, maar ik hoor regelmatig berichten over ‘gadgets’ uit Japan waar je een wenkbrauw van optrekt. Even googlen en ik kwam het volgende tegen: De ‘Kaba Kick’. Een speelgoed pistool om Russisch Roulette mee te spelen. De bedoeling is dat je lieve kindjes met vriendjes en vriendinnetjes om beurten het pistool tegen het hoofd zetten en de trekker overhalen. Op zich al een verontrustende handeling. Vervolgens gaat het pistool al dan niet af. Geen schot? Goed gedaan! Dan krijg je punten. Gaat hij wel af? Dan heb je dus verloren. En o ja, dan krijg je een plastic kogel in de vorm van een roze (dat dan weer wel) nijlpaardpoot tegen je kop. Weer eens wat anders voor de kindjes! Wordt tijd dat ze die dingen naar Nederland importeren… Rare jongens, die Japanners.

  Als ik nu niet gewonnen heb!?

  • femke1
   13 juni 2014 - 22:07

   Ik ben er nooit geweest, maar zou graag Japan eens bezoeken! Ik heb wel ooit bij een Japans bedrijf gewerkt (bij een Nederlandse vestiging) en daar was het al interessant om Japanse collega’s mee te maken. Hele leuke nieuwe rubriek, ik ben nu al benieuwd naar een vervolg.

 • Nicky
  13 juni 2014 - 14:58

  Gadgets zijn inderdaad erg bijzonder hier. Bizar dat Russisch roulette spel, nog nooit gezien maar zal er eens op letten.

 • suus uit Frankrijk
  13 juni 2014 - 14:59

  inderdaad,de kaasschaaf,ook hier onbekend!

 • Tanja
  14 juni 2014 - 13:48

  Ik was een paar weken geleden in Spanje en was zeer verbaast dat daar messen open en bloot op de markt liggen. En zelfs pistolen zag ik er liggen 🙁 Niet echt een gadget en ik vroeg me af of ze veel meegesmokkeld worden. Wij in ieder geval niet, we werden al helemaal gecontroleerd, heen en terug. Omdat de poort telkens afging op mijn mans totale knieprothese 😉 En toen ik een foto maakte van het fouilleren moest ik deze wissen 🙁 Beveiligingsbeambten mogen niet gefotografeerd worden

 • esther
  18 juni 2014 - 10:13

  De winnaar is bekend en.. heeft mail! Natuurlijk heb ik wel stiekem even een paar fotootjes gemaakt van het cadeautje, in de volgende ‘Japanblog’ laat ik hem zien!

  Bedankt voor het meedoen en tot de volgende verrassingsVrijdag!

Leave a Reply