Big in Japan Plog 3 nattigheid

Japan is een bijzonder land als ik lezeres Nicky moet geloven. En zij kan het weten want ze woont er al jaren.

Japanners hebben een bijzonder gevoel voor humor, zijn creatief met taal  én maken van alles een cadeautje. Kortom, I *love* Japan. Speciaal voor ons stuurt Nicky haar leukste foto's.

paraplu1Pluritaties

Japanners houden van netjes. En van droog. Het is dan ook niet vreemd dat er juist in dit land zoiets bestaat als (doorgeslagen) paraplu etiquette.

Druipe(re)nde plu!

In Nederland hebben we ook zoiets – als het een tijdje flink regent vliegen de artikelen je om de oren – maar verder dan ‘zorg dat anderen geen hinder hebben van je paraplu’ gaan ze niet. In Japan is het anders. Nergens in de wereld is paraplu etiquette zo belangrijk. Vandaar dat er in Japan ook iets is uitgevonden tegen lekkende paraplu's! Namelijk Het Paraplu Condoom, die houdt de druipe(re)nde paraplu droog!

paraplu2Zelfs paraplu's pakken ze in!

Pak de paraplu in de hand en steek hem in het gat, beetje duwen en dan helemaal omlaag duwen. Loswrikken en terugtrekken en er zit een plastic zak omheen. Opgeruimd staat netjes en druipers veilig weggeseald.

Pluriformiteit

In Nederland heb ik ze nog niet gezien, bevestig ik Nicky via de mail. Ik denk ook niet dat we hier zo snel zúllen zien. Voor zulke chique maatregelen zijn wij Nederlands veel te nuchter. Een druppeltje hier of daar kunnen we wel hebben. Want ...

Life is Life isn't how to survive the storm, it's about how to dance in the rain.

11 Responses to "Big in Japan Plog 3 nattigheid"

 • Anne
  10 juli 2014 - 10:12

  Bij de Zara staan wel plaatjes met (dit soort) losse parapluzakjes. Maar die moet je er nog wel zelf omheen trekken (met als gevolg natte handen.) Ik pleit ook voor invoering in Nederland!

 • esther
  10 juli 2014 - 10:16

  Echt? Nooit zoiets gezien. Terwijl ik toch best vaak bij de Zara kom 🙂

 • Nicky
  10 juli 2014 - 11:12

  Ook al naar Nederland overgewaaid dus?

  Over waaien gesproken, vandaag hebben we de zakken hard nodig want er waait een typhoon over en dat gaat altijd gepaard met heel veel regen.

 • Jelte
  10 juli 2014 - 11:27

  HA! Zelfs parapluutjes pakken ze dus in! Leuke rubriek!

 • Moeke
  10 juli 2014 - 12:04

  haha wat grappig nog nooit gezien. 🙂

 • Annelies
  10 juli 2014 - 14:00

  Hier bij de bibliotheek (in Almere-Stad) hebben we ook zo’n ding staan. Er stond zelfs een mannetje naast om de druipende paraplu’s in te pakken (waarschijnlijk omdat het nieuw was, zo kon ie iedereen hier op attenderen). Kan me ook wel voorstellen dat druipende paraplu’s in een bibliotheek niet heel fijn zijn.

 • Wendy Schouten
  10 juli 2014 - 16:35

  Haha! Wat zijn die Aziaten toch inventief! Ben benieuwd of dit concept de Europese grenzen gaat halen.

 • Suus
  11 juli 2014 - 10:51

  Bij de ingang van het AMC in Amsterdam staat ook zo’n apparaat!

  • esther
   11 juli 2014 - 10:53

   Echt!? Meen je!

 • Kaatje
  12 juli 2014 - 07:12

  Bij de ACTA (tandarts opleiding) staat precies zo’n ding!
  Ik vind het een geweldige uitvinding! 🙂

 • Nicky
  12 juli 2014 - 14:16

  Wat leuk om te lezen dat het nu ook in Nederland gebruikt wordt op sommige plaatsen! Alles waait een keer over dus, over een paar jaar heeft iedereen ook een bier opnieuw opschuimer in huis 😉

  En natuurlijk waaien Little Twin Stars ook weer terug naar Nederland, daar heeft Esther dan persoonlijk voor gezorgd!
  Ik heb trouwens wat heeeeeeeeeeeeeeeeeel leuks gevonden hier, zo leuk dat je wel een keer op werkbezoek moet en wil komen 😉

Leave a Reply