Big daughter is watching you

Ik schreef er al eens eerder over, op Vrouwonline, over hoe ze na elke winkelsessie op de loer lag (klik hier).

En het wordt erger. Liz - inmiddels tien - houdt alles in de gaten. Hoeveel paar schoenen ik koop, of ik mijn tanden vóór of na het eten poets (“juf zegt dat het eigenlijk ná moet!”) en wat er in de postpakketjes zit. (Zoals laatst toen ik die leuke bloggersketting van Sanomaontving! “Wat is dat? O, leuk zeg! Is die voor jou? Mag ik er ook een? Nee? Mag ik het dan lenen? Morgen? Hoezo niet?!”).

Soms lijkt het wel of ik nog thuiswoon. Dan loopt De Tiener door de woonkamer en moppert: “Het is hier een zooitje” of: “schiet eens op, we moeten weg.” Niet dat ik nou zo’n lapzwans ben, helemaal niet, de dame  heeft het van mij. Alleen is het bij haar wel een beetje doorgeschoten. Esther-in-het-kwadraat. Qua controle.

Tot voor kort had ik nog wel wat uitlaatkleppen. ’s Avonds besprak ik mijn grieven met Paul, als we samen op de bank zaten, (dat wil zeggen: ik praatte, hij luisterde of deed in elk geval alsof), ik schreef een stukje op mijn weblog of ik twitterde. Heerlijk vond ik dat, even zonder de vorsende blik van de huisgoeroe. Even zenden.

Maar times they are changing. De dames gaan steeds later naar bed, dus we kijken steeds vaker De Smurfen 3D in plaats een goeie thriller, mijn blog wordt goed gelezen (zeker door Liz) en sinds kort – en dat is echt de limit – heeft ze een twitterapp op haar iPod.

Die app heb ik er nota bene zelf op gezet, omdat we hier met toenemende mate televisie kijken met Twitter ernaast. Zulks is echt geweldig: de tweets van Claudia de Breij, Sylvia Witteman, en ‘Willem-Alexander’, maar ook die van bekenden als buurvrouw C. enVrouwonline blogbuuf Margje  geven een geheel nieuwe dimensie aan het begrijp ‘voice-over’. En daarnaast is Liz ook dol op de foto’s van Earth pics en Animal life.

Prima natuurlijk, dat ze dat allemaal een beetje volgt, maar ondertussen volgt ze natuurlijk ook míj, d’r eigen twitterende moeder!

Dus toen ik me online afvroeg of de dames al sliepen (gisteravond), kreeg ik een geïrriteerd mailtje van boven dat ik niet moest zeuren. En toen ik een grappige uitspraak van Annabel online zette (“mamma, mag ik de koekjes accepteren?”), zei Lizzy meteen: “dat heeft ze helemaal niet zo gezegd!” Ze dreigde nog nét niet mijn bedrog openbaar te maken, maar haar blik sprak boekdelen. En zo gáát het maar door. Nergens ben ik meer veilig.

Nou ja, alleen op de WC dan nog. En over de WC gesproken, ik denk dat ik er maar vast ga zitten. Liz zal deze blog zo wel lezen. En dan zijn de rapen gaar.

2 Responses to "Big daughter is watching you"

 • Mariella
  21 juni 2013 - 08:24

  Ik hou bij hoog en bij laag vol dat ik niet twitter tegen de kinderen (a) (en schoonfam :$)
  tja…..ik wil wel ergens nog wat kunnen zeggen 😉

  • esther
   21 juni 2013 - 08:39

   hahahahaha, dat zou ik ook moeten doen, maar je dan leggen ze me weer aan de leugendetector app (zie vrouwonline) 🙂

Leave a Reply