BHV-er

Zo, dat zit er ook weer op.

Vanaf nu kan je gerust een hartaanval krijgen. Tenminste, als ik in de buurt ben. Je kan ook in shock raken, van je ladder stuiteren of gewoon een open botbreuk oplopen. Is allemaal géén probleem.

Iedereen kan dus gerust zijn. Want sinds vandaag ben ik officieel BHV-er, oftwel Bedrijfs Hulp Verlener. Ik heb de hele familie al stabiel gelegd. Ging allemaal hartstikke goed.

Evengoed ga ik nu even voor mezelf zorgen, (Regel één van de EHBO; zorg voor je éigen veiligheid!) want van het onderdeel Blusmiddelen heb ik flinke koppijn gekregen. (Ik stond nogal in de rook van mijn eigen gebluste brandje.)

Ik zit dus de rest van de avond op de bank.

15 Responses to "BHV-er"

 • Ikke 26
  23 november 2006 - 21:37

  Haha, iedereen mag blij zijn met jou in de buurt! We zullen je bellen als de ambulance er te lang over doet 😉

 • John Piek (niet ingelogd)
  24 november 2006 - 00:03

  Hé gefeliciteerd!

  Maar wel oppassen dat mannelijke collega’s zich nu niet laten aanmoedigen om zich op de zaak eens flink te bezeren, omdat nu niet een dikbuikige ambulancebromsnor op komt draven, maar een hoogblonde, bevallige collega. 😆 😆 (Maar ik geloof dat grotendeels familie is op het bedrijf, dus dan zal dat risico denk ik wel meevallen. 😀 )

 • Anoniem
  24 november 2006 - 08:03

  Zou eigenlijk iedereen moeten doen, zo’n cursus. Als is maar om minder in paniek te raken als er iets gebeurt.

 • Goose (de EE)
  24 november 2006 - 08:36

  Join the club ik ben ook al een tijdje BHV-er maandag weer heel de dag cursus.

 • Jee
  24 november 2006 - 09:04

  Leuk hoor, ik was afgelopen maandag ook al aan de beurt. Bij ons gaat iedereen, omdat we wisselende diensten hebben. is altijd een gezellige dag.

 • Jee
  24 november 2006 - 09:04

  Leuk hoor, ik was afgelopen maandag ook al aan de beurt. Bij ons gaat iedereen, omdat we wisselende diensten hebben. is altijd een gezellige dag.

 • Karen 1
  24 november 2006 - 09:11

  Ondanks de geruststelling, laat ik de bewuste hartaanval toch liever maar ff zitten 😉 .

 • Teddie
  24 november 2006 - 10:03

  Ook ik ben al een aantal jaren BHV-er en ondank het feit dat ik het (thank God!!) nog nooit nodig heb gehad, ben ik wel blij dat ik iets kan doen, mocht er wat gebeuren. Een beetje kromme zin geloof ik, maar ik denk dat de strekking wel duidelijk is 😆

 • Leonneke
  24 november 2006 - 10:11

  Ben ook al bijna 10 jaar BHV-er, maar ik vind sommige dingen toch nog steeds heel moeilijk. Dat punt bovenaan de ribben vinden als je gaat reanimeren…..Ik hoop altijd stiekem dat ik het nooit zal hoeven doen, maar dat is ook logisch hé. Trouwens, nadat ik de brand-instructie had gekregen heb ik mijn hele huis vol rookmelders gehangen!!

 • Anoniem
  24 november 2006 - 10:45

  Ik ook, ook allemaal rookmelders opgehangen. Verder mijn afzuigkap gecontroleerd, twee warmte/kouddekens gehaald en de verbandtrommel gecheckt! 😀

 • Anoniem
  24 november 2006 - 10:48

  Bij ons is EHBO apart (16 herhalingsuren) en BHV hebben we ook net weer herhaald. Net als Leonneke hoop ik stiekem dat niemand ooit van mijn kundigheid afhankelijk zal zijn.
  Die overalls zijn mij veel te groot, met gevaar voor struikelen. Ik zou zo in mijn eigen brandje kunnen kukelen. En brandend frituurvet heb ik ook ooit eens met één hand moeten doven, omdat de andere mijn schuivende helm moest vasthouden. 😉
  Bij BHV kregen we trouwens een cadeautje: een safe-kisspakketje voor aan je sleutelhanger. En een balpen. Jij ook?

 • Karin (niet ingelogd)
  24 november 2006 - 10:50

  En Gast was ik. Ik bleef niet ingelogd, blijkbaar.

 • zwanetta
  24 november 2006 - 21:48

  Heb je de filters van de afzuigkap al in de vaatwasser gedaan? 😆

 • Anoniem
  24 november 2006 - 21:59

  Heb ook van alles gedaan, nav die cursus. Rookmelders opgehangen, verbanddoos gecontroleerd, afzuigkap schoongemaakt en nu ga ik nog twee van die warmte-kou dekens halen. Goede bewustwording dus!

 • EstherVuysters
  24 november 2006 - 22:00

  He, ik was niet ingelogd!

  Zwanetta, ouwe boef! You found me! 😀 Zie boven, ja dus! Kan die brandweerman mooi een puntje aan zuigen!

Leave a Reply