Beugelbekkie 3.0

Gisteren zijn we fase II ingebeugeld: slotjes!

Om tien uur lag Liz op de stoel, met een mondklem. En terwijl ik heel hard probeerde om NIET aan de aflevering van The Fringe te denken die ik gisteravond zag – waarbij de mondklem werd gebruikt om bij slachtoffers de bovenlip open te kunnen snijden en de hypofyse te verwijderen – kreeg Liz kleine zilveren pakketjes op haar tanden gelijmd.

Ijzerwinkel

Ook haar buitenboordbeugel werd vervangen. Een groter model, wederom op maat gemaakt. Het kind verliet ze het pand met genoeg ijzer in haar mond om elke metaaldetector binnen een straal van een kilometer in paniek brengen. "Als de bliksem inslaat heb jij je eigen kooi van Faraday" grapte ik. Ze keek me nijdig aan. (Toevallig laatst uitgelegd wat kooi van Faraday was, red.)

Beugelbekkie 3.0

's Middags bakten we een samen een cake. Ze mocht ineens zoveel dingen niet meer (harde koekjes en vruchtensap incluis) dat ik vond dat we een cake wel gerechtvaardigd was. Die was ook wel zoet (zoet moest ook worden beperkt) maar in elk geval zácht. De buurvrouw kwam langs om naar Beugelbekkie 3.0  te kijken en we stuurden een foto naar papa en oma. Ik vroeg of het zeer deed en Liz schudde haar hoofd. Het voelde een beetje gek, zei ze. Maar nee, het deed geen pijn. (Maar ze kéék wel een beetje moeilijk!)

Annabel: "Mag je geen appel meer afhappen? Wat stom!"

Lizzy: "Ach ja. Ik zal er mee moeten leren leven."

Op Slot

Tegen de tijd dat haar vader thuiskwam had ze alweer praatjes voor tien. Paul had zijn jas nog niet opgehangen of ze had al uitgebreid verteld over het bezoek aan de orthodontist, wat ze allemaal niet meer mocht en dat we een cake hadden gebakken. Bla Bla en toen en toen bla bla. Ze was net even stil toen Annabel beneden kwam. “Papa! Heb je gezien dat Liz mond… eh… op slot is?”
“Op slot?” zuchtte Paul. “Was het maar waar!”

One Response to "Beugelbekkie 3.0"

  • Granny
    26 augustus 2014 - 13:31

    :-))))

Leave a Reply