Beugelbekkie 3.0

En daar ligt ze dan. Mijn Elfje.

In een grote stoel, met een heleboel apparaten in (en rondom) haar mond. De assistente lijmt twee zilverkleurige ringetjes om de kiezen. Liz moet bijten en er gaan een soort filters naar binnen. Mond open, kiezen op elkaar! O nee, dat gaat niet samen. Maar wat de instructies ook zijn, mijn dochter praat gewóón door.


20140513-190656.jpgOrthodontie

Over haar werkstuk, dat over orthodontie zal gaan. Over haar school en dat ze naar het VWO wil om orthodontist te worden. Dat ze lenzen heeft gekregen vanwege de beugel en dat ze op streetdance zit. Ze bekijkt zichzelf in de spiegel, ze kijkt naar mij. Een beetje gek om te zeggen, maar het staat haar…. éigenlijk gewoon heel goed!

Thuis doen we een bandje van BraceFace om de beugel. Veel leuker dan dat suffe blauw. Ze heeft er geen last van zegt ze. Toch heeft ze het apparaat binnen tien minuten uit haar eigen (!) mond geslagen. Hoezo kind van haar moeder?
Geen schade

Gelukkig is er geen schade en ons kind gaat huppelend terug naar school. Als haar vader thuiskomt vertelt ze hem alles. Over het bezoek en de beugel. En over de ringetjes die nu om haar kiezen vastgelijmd zitten. Ik roer ondertussen in de couscous. Ik weet niet hoe strák zo’n beugel normaal zit, maar logo-technisch zit hij háár in elk geval niet in de weg.

Ergernisje

Dat dit ook Paul opvalt, blijkt wel als hij even later het journaal probeert te volgen. Eerst gaat het een tijdje van 'hm hm' en 'o ja?'. Dan gaat het geluid harder. Liz praat stug door. “Zeg”, roep Paul geergerd, als Liz voor de zoveelste keer over haar beugel begint, “kan je volgende keer vragen of ze, behalve die ringetjes, ook even die káákjes op elkaar kunnen lijmen?!”

Meer lezen? Op Vrouwonline vind je mijn wekelijkse DIVORCE column (klik).

De winnaar van de Esthers Blogzout Blog is bekend en krijgt mail. Op haar ervaringen kom ik binnenkort nog terug!

6 Responses to "Beugelbekkie 3.0"

 • Soxx
  14 mei 2014 - 09:56

  ha ha! heel fijn, zo’n adremme man! 😉 heb jij weer een leuk stukkie.

 • esther
  14 mei 2014 - 10:23

  Winnaar Blogzout is bekend! Ze krijgt mail en ik kom op het Blogzout nog een keertje terug!

 • Brie s
  14 mei 2014 - 14:07

  Een echte pubermeid zo met beugel!
  En nog steeds een gezellige klets dus. 🙂
  Hopelijk niet veel pijn aan haar gebit, succes komende tijd! Ik blijf graag op de hoogte want na de grote vakantie zal mijn elfje er aan moeten geloven!

 • esther
  14 mei 2014 - 14:20

  Hi Brie, jaja, onze meiden worden groot! Ze heeft goed geslapen vannacht maar vanochtend had wel wat minder praatjes, ze had behoorlijk pijn aan haar kaak! Arm ding. Ze moest zelfs even op bed gaan liggen in verband met misselijkheid.
  Heb haar een aspirientje gegeven en ze ging naar school. Hoorde net van mijn pa dat het nu weer goed ging. Tja, toch ff wennen he?

  • Brie s
   14 mei 2014 - 20:52

   Het gaat vast komende nacht beter, elke dag weer meer gewend! En nu weet ik een beetje wat ik kan verwachten;-)
   Succes….:-)

 • Granny
  14 mei 2014 - 23:17

  Ze is stoer hoor!!
  :-)))

Leave a Reply