Beter lees jij deze blog niet!

Ja, er is nieuws. Nieuws uit Puberland.

Want Liz is terug (uit Frankrijk) met wilde haren en dito verhalen. En die verhalen zijn niet allemaal in correct Nederlands, kan ik je vertellen.

Want wat een tijdje geleden onschuldig begon met 'een beetje' vreemde zinnen als 'hoe doe jij dat ooit?' en 'dikke doei', heeft tegenwoordig plaatsgemaakt voor fuckboy's (die gaan met elk meisje), skeere ervaringen en squadgoals (geen idee wat dat laatste is, ik durf het niet te googlen). Waar het vandaan komt? Tja. Uit Frankrijk in dit geval.

"Ik heb echt haat aan hem!"

Beter vertel jij dit niet aan je moeder

Zoals ik al zei: Lizzy is weer thuis. Zonder fuckboy's (gelukkig) want daar hebben zij en haar vriendinnen 'haat aan'. Ook geen Nederlands natuurlijk, maar wel de juiste strekking als je het mij vraagt. Nu vragen ze mij niets, want ik moet me hier natuurlijk niet mee bemoeien. De drie gezworen vriendinnen kijken elkaar aan en Lizzy zegt: "Beter vertel je dit niet aan de moeder."

Beter-weten

Béter vertel je het niet aan je moeder??! Toen mij deze manier van beter-weten voor het eerst ter ore kwam, vond ik het natuurlijk helemaal niets. Dat is toch geen manier om met de taal om te gaan? 'Béter spreek jij gewoon Nederlands', zou ik zo zeggen. Maar eerlijk is eerlijk, mits op de juiste manier gebruikt, is deze manier van beter-weten best effectief om een zekere mate van urgentie aan te geven. "Beter vertel ik Paul niet wat deze outfit kostte!"

Dus toen mevrouw er weer eens een zooitje van had gemaakt - en ik het echt flink zat was - probeerde ik het eens. "Beter ruim jij nú die troep op!"

Het leverde me De Bek op. Gevolgd door een sneer: "Beter ga jij níet zo praten."

Dus nu hou ik mijn mond maar. Want tegen al dat pubergeweld kan ik niet op. Wil ik ook niet, want ik wil horen wat ze te zeggen heeft. Want dan kan ik er nog eens een leuke blog over schrijven. Ook al is me dat uitdrukkelijk verboden. Tja, lieve puber, moeders doen ook wel eens recalcitrant.

Maar goed. Beter heb ik dit dus niet gezegd. En beter weet jij nergens van. En samenvattend: beter lees je deze blog niet!

Tagged , , ,

9 Responses to "Beter lees jij deze blog niet!"

 • Inge
  13 april 2017 - 21:16

  Hahahaha…. Ik hóór het je zeggen. Hilarisch verhaal dit!

 • dine
  13 april 2017 - 21:41

  😁😁😁 en hoe heeft ze het verder gehad daar? Ben toch wel benieuwd hoe het franse leven bevallen is!

  • Esther
   13 april 2017 - 22:06

   Ha Dine! Ze vond het fantastisch daar, ze hadden het beste weer en het was prachtig in de bergen. Ze was ook fan van de school, het warm eten op school en zelfs het strenge eng er feit dat mobieltjes in d’r school niet waren toegestaan kon haar bekoren. Het fransje is nu hier en gaat morgen helaas alweer weg, was een superleuke week!

 • dine
  14 april 2017 - 09:58

  Fijn dat ze het zo naar haar zijn heeft gehad, weer een stapje verder naar groot worden….:-)
  en ik neem aan dat de Franse jonge dame het bij jullie ook erg naar hara zijn heeft gehad, dus een leuke ervaring voor iedereen ! Joyeux Pâques voor jullie !

  • esther Vuijsters
   14 april 2017 - 22:44

   Voor jullie ook!

 • G. Janssen
  14 april 2017 - 10:17

  Wat leuk om die puberwoorden te lezen; blijf ik ook een beetje bij!

  • esther Vuijsters
   14 april 2017 - 22:45

   Haha 😁

 • Ellen
  14 april 2017 - 14:56

  Beter hou ik me van de domme en beter doe ik net of ik dit niet heb gelezen. Maar beter dat ik wel weer even op de hoogte ben. 😀

 • Granny
  14 april 2017 - 22:51

  😁😂

Leave a Reply