Best mom ever. I love you!

De meiden logeren bij oma en de moeder heeft tijd voor zichzelf.

Tussen het schrijven van haar stukjes en blogjes door, bekijkt ze haar mail. Haar oudste dochter heeft haar een fotokaart gestuurd. “Superwoman”, staat er boven en “Best mom ever. I love you!”.

Liz en ikDe moeder grinnikt en zet de kaart op Facebook. Ze weet wel waarom haar dochter die kaart heeft gestuurd. Ze had wat goed te maken. Ze had iets gezegd wat niet zo leuk was.

Als de kaart op Facebook staat pakt de moeder haar tas en sluit het huis af. Ze gaat op kraamvisite bij een vriendin van vroeger. Die vriendin heeft nu een baby. Daar gaat de moeder heen.

De baby is reuze schattig. Met grote blauwe ogen en mollige knuisjes. Maar hij heeft zijn dag niet. Hij krijgt een tandje. Hij heeft honger. Of hij heeft heel iets anders. Maar hij kan het niet vertellen. Dus doet hij wat baby’s doen. Hij jammert. Hij overstrekt. Hij huilt.

Na een uurtje gaat de moeder weer weg. In de stilte van haar auto, terwijl de herfstregen op ramen kletst, bedenkt ze dat ze is vergeten hoe vermoeiend zo’n klein kind ook alweer is. Hoe frustrerend. Hoe zwaar. En in zekere zin: eenzaam.

Als ze weer thuis is, stuurt ze een fotokaart terug naar haar dochter. “I love you, big girl!”
De moeder is blij met haar grote meiden. Die zichzelf zo lekker vermaken. Die al zoveel zelf kunnen. Die niet gaan huilen, maar gewoon zéggen wat er mis is.

En tja, dat ze dan af en toe iets zeggen dat niet zo leuk is. Ach. Dat neemt de moeder voor lief.

9 Responses to "Best mom ever. I love you!"

 • Dees81
  22 oktober 2014 - 09:42

  wat een troostend vooruitzicht na de derde opeenvolgende wakkere nacht vanwege huilende 1-jarige (zonder duidelijke reden – geen tandjes, geen vieze luier, geen dorst, geen honger, geen pijn, geen koorts etc)! Nog even doorbikkelen dus maar daarna komt t goed. Fijn om te weten

 • Esther Vuijsters
  22 oktober 2014 - 09:47

  Hahaha Dees, zo is het maar net.

 • muis
  22 oktober 2014 - 13:27

  oh ja, ik benijd de mensen met kleine kinderen ook niet! blij dat we aan de volgende fase bezig zijn, wel zo makkelijk. En nu nog net schattig met een net 6 jarige en bijna 9 jarige. We hebben net de kleuterfase afgesloten en dat is prima ;-))

 • Jelte
  22 oktober 2014 - 13:28

  Hm. Toch maar geen kinderen 🙂

 • cris paez
  22 oktober 2014 - 15:17

  mooiiiii….
  en ontroerend…

  ik kan nu zo hard lachen om mn oudste. Das ook zo leuk om te ontdekken.

  ciao

 • ENJOY! The Good Life
  23 oktober 2014 - 07:37

  Fijn hé, dat ze groter worden! Kan ‘de moeder’ ook weer eens wat 🙂

  • Esther Vuijsters
   23 oktober 2014 - 09:51

   Precies!

 • Tanja
  23 oktober 2014 - 07:56

  Och, iedere leeftijd heeft wel wat. Babys om zo lekker te knuffelen en ze kunnen nog geen nee zeggen :-)Maar idd. hoe meer ze zelf kunnen, hoe minder moeders ( of vaders ) hoeven te doen.Dat voor lief nemen als ze af en toe iets zeggen wat niet zo leuk is deed ik nooit!Als ze brutaal of zo tegen me waren corrigeerde ik dat meteen.Ik was een behoorlijk strenge moeder ,bij dit soort dingen.En nog zeg ik soms tegen 30 en 28 jarige dochters : dat zeg je niet tegen je moeder! We hebben een heel open relatie, Bijna als vriendinnen.Bijna, want verschil moet er wezen, ik ben toch hun moeder 🙂

 • Granny
  23 oktober 2014 - 13:36

Leave a Reply