Belezen, maar moe!

_MLF5317 kopieHoe laat het ook is, in bed moet ik altijd nog even lezen.

Het idee daarachter is dat ik lees totdat Paul naar boven komt, en dat we dan samen gaan slapen. Maar dat gaat nog wel eens mis.

Bankplakken

Zo blijft Paul ’s avonds nogal eens aan de bank ‘plakken’ . En als hij dan eindelijk naar boven komt, dan komt hij heel blij de slaapkamer binnen (een beetje alsof hij verbaasd is dat ik er ben). Meestal neemt hij ook gewoon aan dat ik nog wakker ben – wat best raar is want het licht is dan al uit – en dan begint hij een verhaal te vertellen over Umberto Tan of een ander programma dat nog laat op TV is. Ik mompel dan: “Ik slaap hoor!” (wat natuurlijk feitelijk onjuist is) maar eigenlijk is het dan al te laat. Ik ben weer wakker. En kan niet meer slapen. Zeker niet nadat hij ook nog eens luidruchtig zijn tanden heeft gepoetst!

Stijve nek

Wat ook nog wel eens gebeurt is dat Paul op de bank in slaap valt. Dat is lullig, want dan heeft hij de volgende dag een stijve nek of een zere rug. Dus als het me te lang duurt dan ga ik toch (weliswaar zuchtend!) kijken beneden. Zo ben ik he, ik vind het niet leuk als hij een zere rug heeft.

We voeren dan vaak dit gesprek:

“Hé!”
“Huh?!” (Totale verwarring)
“Kom je boven slapen?”
“Eh? Ja?”
“Niet op de bank verder slapen hoor!”
“Nee?”

Nou ja. Uiteindelijk komt hij dan inderdaad wel naar boven (ik ga nooit twee keer naar beneden), voert slaapwandelend zijn rituelen uit en snurkt in bed zo verder. En ja, dan lig ik natuurlijk weer wakker. En dan moet ik ineens weer plassen en dan moet ik ... zucht. Heel zwaar leven.

Slaaptekort door man

Kortom, ik heb slaaptekort en dat komt door mijn man. Ergens dansen we uit de maat als tijdens onze pas de deux. Het enige voordeel? Ik lees (nog) meer boeken. Want als hij dan slaapt en ik lig wakker, dan pak ik mijn e-reader maar weer. (Snap je nu ook meteen hoe ik al die boekreviews kan doen!)

Dus ik ben wel vreselijk belezen. Maar ook wel een beetje moe. Wat nu?

Tagged , ,

6 Responses to "Belezen, maar moe!"

 • Jelte
  11 december 2014 - 10:55

  Herkenbaar 🙂

 • Granny
  11 december 2014 - 16:14

  Herkenbaar. Niet gelukt om het in al die jaren te veranderen.:-)))

 • Agnes
  11 december 2014 - 21:46

  Zeer herkenbaar. Totaal ander slaapritme. Mijn oplossing: lekker gaan slapen met de oordopjes in ☺️. Erg ongezellig, maar overdag is het heerlijk om niet suf te zijn

 • T-pol
  11 december 2014 - 22:10

  Paul moet ook gaan lezen?!

 • Tanja
  13 december 2014 - 06:20

  Mijn lief valt ook vaak op de bank in slaap maar ik maak hem al jaren niet meer wakker. Hij was vaak een beetje “onvriendelijk “als ik hem wakker maakte dus deed ik dat niet meer 😛 Als hij het koud krijgt komt hij vanzelf naar boven, en dan doet hij gelukkig wel zachtjes, Ik slaap dan lekker door 🙂 Lezen in bed doe ik niet mee, ik had geen zelf discipline en las vaak de hele nacht door tot het boek uit was.

 • Mariella
  14 december 2014 - 08:30

  Ik doe hetzelfde als Tanja.
  Lekker laten liggen dus 😛
  Hij pakt vanzelf een dekentje als ie het koud krijgt of komt naar boven.
  Of hij valt in slaap in zijn hobbyhok. daar staat een twijfelaar dus ligt ie ook prima!
  (en da’s niet onaardig maar hij word stikchagrijnig als ik m wakker maak en ik maakte me eerst een uur ongerust(dramaqueen…) en ging dan zuchtend naar beneden om daarna nog ene uur wakker te liggen.
  Hij is oud en wijs genoeg en ik pik gewoon het hele bed in, inclusief zijn kussen 😛
  Had ie maar op tijd op bed moeten komen O:)

Leave a Reply