In bed met Linda Jansma

Bijna 2015 en dus nog nét even tijd voor een spannend boek.

De afgelopen dagen lag ik in bed met publiekslieveling Linda Jansma en haar boek Kwetsbaar’ (winnaar van de Schaduwprijs 2011).

Meet Janine met haar ingewikkelde verleden

kwetsbaarIn Kwetsbaar maken we kennis met Janine, eigenaresse van de Amsterdamse Club Mercury. Janine is getrouwd met Albert en moeder van Nicole. Ze is heel succesvol, maar heeft een ingewikkeld verleden waar bijna niemand iets van afweet. Als tiener raakte ze onder invloed van een loverboy, ze tippelde in Utrecht en was verslaafd aan heroïne. Dat leven heeft ze achter zich gelaten, mede dankzij Albert. Maar dan wordt Albert ineens vermoord voor de deur van hun club. En daar blijft het niet bij. Er gebeuren rare dingen in het huis van Janine en Nicole, en er vallen meer slachtoffers. Ik ga het einde niet verklappen, maar het was flink spannend in bed!

Twee perspectieven

Kwetsbaar is, zoals tegenwoordig bijna alle thrillers, geschreven vanuit twee perspectieven. Het slachtoffer en een andere getraumatiseerde hoofdpersoon waar ik niet te veel over zag want ik wil niets verklappen. Laten we het erop houden dat die twee perspectieven hier écht iets toevoegen. Ik geef toe dat ik het einde – het was inmiddels middernacht – wel een beetje zag aankomen, maar het boek blijft tóch boeien. Heerlijk, het oude jaar uitgriezelen met een fijne moord.

Kwetsbaar is een boek van de Crime Company en kost nu € 6,95. En dat is het boek dubbel en dwars waard.

Op naar nog meer mooie boeken in de rubriek In bed met een Auteur. Welke boeken wil jij zeker gaan lezen in 2015?

Leave a Reply