In bed met Het Marktplaatsmeisje

De afgelopen tijd lag ik in bed met Anna, Het Marktplaatsmeisje van Carlijn Vis.

En ik was niet de enige! Anna heeft namelijk een heel bijzondere hobby; ze gebruikt Markplaats om een leuke man te vinden. En ja, dat die zoektocht eindigt dan wel eens… tussen de lakens. Bijzonder figuur, die Anna! Heb jij ook een bijzonder Marktplaatsverhaal (positief of negatief), lees dan snel verder en win één van de twee exemplaren van de roman Het Marktplaatsmeisje.

“Het begon met een halfje tijgerwit gesneden en pindakaas met stukjes noot”, vertelt Anna als we samen in bed liggen. “Een nepper in het boodschappenmandje betekent: geen smaak!”

Carlijn Vis - Het MarktplaatsmeisjeAutistische Anna

De ietwat autistische Anna heeft een Theorie. Op basis van producten in de supermarkt en op basis van gedrag van collega’s schat ze in of een man geschikt voor haar is. Als het kantoor waar Anna als officemanager werkt, gaat verhuizen – en de oude meubels verkocht moeten worden – besluit Anna haar ‘werkterrein’ te verleggen. Anna wordt ‘Het Marktplaatsmeisje’ en het ultieme gluren bij de buren is begonnen. Anna gaat alleen wat verder dan alleen maar gluren.

(oude) Kaas

Het boek doet me een beetje denken aan Elsschots (oude) Kaas, zoals Anna zich focust op allerhande details maar het grote geheel niet overziet. En hoewel Anna beslist vermakelijk is, word ík af en toe wat onrustig van haar. Ik ga liggen draaien in bed. Daar kan Anna dan natuurlijk weer niet tegen, want die vindt het niet fijn al de lakens kreuken of de boel door de war raakt. Hmmm. Geen ‘match’ vrees ik.

“Ze had het in haar hoofd helemaal voorbereid, maar de spontaniteit van Ester verwart haar gedachten.”

Apart meisje

Kortom, een apart meisje, die Anna (maar wat wil je ook met zo’n jeugd). Haar ideeën zijn bijzonder, haar manier van denken af en toe hilarisch. Maar al met al vind ik haar toch vooral… vermoeiend. Toch heb ik wel bewondering voor haar. Ze gaat recht op haar doel af, op een originele manier. Een ding is zeker, als Markplaatsmeisje vind je van alles, maar of het ook is wat je zoekt….

Als we afscheid nemen, Anna gaat op reis, wens ik haar veel succes. Opdat haar missie maar mag slagen.

inf

Om te weten of meer mensen zich herkennen in het verhaal van haar roman, doet Carlijn een oproep:

Heb jij ook een 'liefde' gevonden via Marktplaats? Waarbij liefde een heel breed begrip is, misschien ben je wel verliefd geworden op een hamster of een grote vaas. Wil je Carlijn helpen met haar zoektocht naar unieke liefdesverhalen? Laat een reactie achter, vertel jouw bijzondere Marktplaats verhaal (positief of negatief) en win één van de twee exemplaren van Het Marktplaatsmeisje.

One Response to "In bed met Het Marktplaatsmeisje"

  • Eline
    8 december 2014 - 14:09

    Ik ging een keer op pad voor een fiets en kwam thuis met een doos Dvd’s 🙂 (En zonder fiets want die was te hoog voor me)

Leave a Reply