In bed met Het Beest In Ons

In bed met het beest in ons, dat klinkt.... spannend!

Het klinkt in elk geval beter dan ‘in bed met Dagmar van der Neut, wetenschapsjournalist’, want hoe leuk Dagmar ook schrijft, het zijn ‘haar’ dieren die het  verhaal vertellen!

Meneer & Mevrouw Bedwants

Want(s) wisten jullie bijvoorbeeld dat Meneer Bedwants tijdens ‘de daad’ met zijn vlijmscherpe piemel dwárs door Mevrouw Bedwants heen prikt? Op die manier injecteert hij zijn sperma rechtstreeks in haar bloedbaan! Hm. Ik lig opeens iets minder lekker hier in bed.

beestHet boek van Dagmar van der Neut staat vol leuke anekdotes, malle vergelijkingen en bijzondere manieren om lief te hebben. En het is nog leerzaam ook. Want ík weet nu dat monogaam zijn eigenlijk een soort compromis is. En dat in culturen waarin ‘alles mag’, tóch zestig procent van de mensen in een monogaam paar terechtkomt!

WTF? Dríe lousy centimter?

In bed met de liefdesverhalen uit het dierenrijk is een feestje! Opgewonden word ik er niet van (die van de gorilla is maar 3 cm, wist je dat, pfff) maar ontspannend is het zeker. En om te grinniken. Want niet alleen de door de wetenschapsjournaliste aangehaalde onderzoeken zijn vermakelijk, ze schríjft er ook een superleuk over.

“Seks begon dus als aftersun! Wat een verfrissende gedachte!”

Paulien Cornelisse meets Midas Dekkers met een vleugje Goedele. Geen verrassing dat ik het boek inmiddels al een paar keer heb aangehaald in de seks & relatiecolumns op Vrouwonline (lees hier bijvoorbeeld de blog 'Piemels zijn niet van gisteren').

Wist je dat?

En ook op verjaardagen doet Het beest in ons het goed (inderdaad, ik ben daar mijn bed even voor uit gekomen). “Wist je dat?” roep ik voortdurend. “Wist je dat mensen qua relaties meer op pinguïns lijken dan op apen? En wist je dat een man in zijn leven zo’n 144 bierglazen sperma produceert!?” En voor je het weet heb je een enorm leuk gesprek over pinguïns. Of over sperma.

“Er zijn zelfs biologen die de man als parasiet zien.”

“Liefde kwam veel later dan seks”, vertelt Dagmar.  Misschien. Maar dat er liefde ís - om ons heen én in dit boek - dat zal niemand ontgaan. Niet alleen tussen de stelletjes en soorten, maar ook tussen de schrijfster en haar onderwerpen. Over de liefde, met liefde. Het had zomaar de ondertitel kunnen zijn.

Ideaal cadeau voor tijgermannen

Kortom, Dagmar en haar beesten zijn léuk. Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek. Leuk voor in bed, maar ook een ideaal cadeautje. Voor tijgermannen, kleine apen, koeienvriendinnen en draken van (schoon)ouders.

Het beest in ons door Dagmar van der Neut is verkrijgbaar onder andere via uitgeverij Thomas Rap.

2 Responses to "In bed met Het Beest In Ons"

  • Eline
    30 mei 2014 - 20:01

    Lijkt me leuk, goed idee als cadeautje, heb nog wel wat hitsige neven 🙂

  • Tanja
    31 mei 2014 - 01:09

    Ik denk dat het om als cadeautje te krijgen ook heel leuk is;-) Maar dan moet ik nog tot juli wachten 🙁 Ach, wat is het ………vat zit verzuurt niet .

Leave a Reply