In bed met een erotische roman

Vandaag lig ik in bed met het boek Hotelle van Emma Mars, een erotische roman. Hoe dat beviel? Lees maar mee!

Elle is een ex-Hotelle. Een escortdame die tijdens haar ‘werk’ de gebroeders Barlet ontmoet. In Kamer 2: De uitdaging (ondertitel) stelt Elle’s geliefde Louis Barlet hoge eisen stelt aan de seksskills van zijn minnares. Halverwege het boek duikt ook  ex David Barlet (weer?) op, waarna Elle gedurende de rest van het verhaal erotische achtjes draait om de beide broers.

hotelle-emma-marsLichaamssappen

Om maar meteen met de deur in het hotel te vallen, ik vond het niets. Gortdroog. Ondanks de lichaamssappen die overal doorheen sijpelden. De Barletbroers hebben een duister verleden – en ergens hebben ze ruzie gekregen - maar om achter de geheimen te komen moet je kennelijk deel I - Kamer 1 - hebben gelezen. Nu was het vooral: Elle weet niet wie ze moet kiezen, Elle vertrouwt het niet, Elle begrijpt het niet. Fine. That makes two of us.

Vleselijke verlangers

Ondertussen vliegen de vleselijke verlangens, creatieve standjes en ‘zinderende’ ontmoetingen je om de oren. Elle moet van Louis een soort seksexamen afleggen (what the fuck?!) en hij ‘verleidt haar om meer van zichzelf te geven dan ze ooit had durven denken’ (achterflap). En nou kan ik een erotisch verhaal bést waarderen – ik heb de 50 tintenserie gelezen, ook in bed en dat vond ik best wel wat – maar als we beginnen over “zijn melkweg drinken” en “mijn kleine gloeiende meteoriet” echt, dan haak ik af.

“Met zijn neus in mijn roos nam hij lang en teder de tijd om haar natuurlijke geuren op de snuiven, en genoot van de beurtelings scherpe of muskusachtige parfumnoten,”

Platitudes

Kortom, Hotelle van Emma Mars is waarschijnlijk een aardig boek voor op vakantie (de verwijzingen naar de Franse erotische geschiedenis zijn leuk gevonden) of voor tijdens een saaie film. En voor wie graag erotische boeken leest (en zich niet stoort aan eerdergenoemde platitudes) zijn er in elk geval weer drie boeken te lezen. Aan mij is Emma Mars niet besteed.

Teveel eer?

“Erotische sensatie” zoals de sticker op de voorkant beweert is echt teveel eer. Tenzij je een diepe slaap met een half open geslagen boek op je borst een ‘erotische sensatie’ wil noemen.

Leave a Reply