In bed met … de Toppers in thrillervorm

De afgelopen – ietwat stoffige – nachten lag ik in bed met het troetelkind van uitgeverij Karakter, Corine Hartman. Juichende recensies op de achterkant, dat beloofde wat.

Toppers in Thrillervorm

Helaas. Net als bij de eerdere delen (Zielloos is deel III) ben ik maar matig enthousiast. Het boek is in allerlei opzichten over the top. Een beetje de Toppers in thrillervorm. Het blinkt uit in nét een stapje te ver gaan.

Vol vermogen

zielloosHet boek begint met een korte samenvatting van ‘wat er aan vooraf ging’, en gaat dan meteen op vol vermogen door. Binnen 20 pagina's is er een aantal gruwelijkheden langs gekomen waarvan zelfs Mo Hayder onpasselijk zou worden. Opgezette mensen, een man die levend wordt gevild terwijl hij kijkt naar zijn ballen die op sterk water staan in een potje naast hem, dat werk. De hoofdpersoon, rechercheur Jessican Haider, drinkt, snuift coke, is nogal promiscue, en ook nogal moordlustig. En zo slim in haar conclusies dat ik het verhaal niet overal even goed kan volgen.

Er is een non die kinderen castreert en bijen houdt. Zij heeft een leuke bij-rol!

Langdurige marteling

In de delen hiervoor is de zoon van Jessica vermoord, na langdurig te zijn gemarteld. Jessica was net te laat en heeft de moordenaar voorts vermoord en opgezet. Ze bewaart hem nu in haar werkplaats en aait hem af en toe. (Dit heb je overigens niet van mij want voor de buitenwereld is hij ontsnapt.) In Zielloos worden er nieuwe moorden gepleegd door een psychopaat die wil weten waar de ziel zich bevindt in het lichaam. Deze psychopaat heeft de opgezette moordenaar gezien en denkt dat Jessica hem de ziel kan wijzen.

De rest mag je zelf lezen. Alles wat ik er verder over zeg maakt het alleen maar ingewikkelder.

Zielloos van Corine Hartman, uitgeverij karakter, 280 pagina's, ISBN 9045204843 is hier te bestellen.

Leave a Reply