Bagger!

Op de fiets, onderweg.

De wind drong door de gaatjes van mijn schoenen. Minuscule waterdruppeltjes prikten in mijn wangen. Die kou! Dat was ik niet meer gewend na die warme zomer en lauwe herfst! Even wennen hoor! Brrrr.

Feestvreugde

Het feit dat ik mijn handschoenen was vergeten verhoogde de feestvreugde aanzienlijk. En mijn sjaal was ook niet helemaal winterproof. Als ik weer wilde blijven fietsen die komende tijd dan moest ik me écht wat beter gaan kleden. Op deze manier vroren mijn vingers er nog af.

Witte Sint

Liz en Bel hopen dat het gaat sneeuwen. Zij willen op een witte Kerst. “Met dat gedoe rondom Zwarte Piet voorspel ik eerder een witte Sint”, zei ik, toen ik ze vanochtend bij school afzette. Een witte Sint. Dát zou pas politiek correct zijn.

Jakkes!

Ik trapte langs de Eem en stak de brug over. Een muffe, ietwat zoetige geur sloeg me in mijn gezicht. Verderop lag een flinke baggerboot. Met grote, grove scheppen werd de bagger overgeheveld. Kennelijk leed de Eem aan dichtgeslibde aderen en moest er gedotterd worden.

Tekstwolkjes

Mijn adem zorgde voor witte wolkjes zonder tekst. Ach, waarom zou ik ze eigenlijk niet vullen? “Bagger”,  zei ik hardop. “Mooi woord is dat toch eigenlijk! Bagger. Baggerboot. Baggeren. BAG-GER!” Ik moest lachen om mijn eigen gebagger.

Een man

Precies op dat moment kwam er een man tussen de auto’s door. Hij stond op nog geen meter afstand toen ik de laatste keer ‘bagger’ zei. En net die keer sprak ik het woord met zóveel aplomb uit dat de bagger er in feite vanaf droop.

Vlag op modderschuit?

De man stond stil en ik fietste voorbij. Ik voelde zijn ogen in mijn rug prikken. En ineens zag ik mezelf door zijn ogen, een vrouw van veertig op de fiets die heel hard in haar eentje bagger roept, dat was behoorlijk Gilles-de-la-Tourette!

Ik hield maar snel op met bagger-roepen. Maar ik dácht het natuurlijk nog wel! Bagger. Heb ik weer!

Advent dag 1

Adventdag 2

Adventdag 2 Tel af met Es

Voornemen: Niet meer hardop tegen mezelf praten. Misschien iets minder thuiswerken?

Meer lezen? Op Vrouwonline heb ik vandaag een heel bijzondere cadeautip. Een zwarte-Pietendildo! Wat? Ja! Je leest het goed. Lees meer hier.

4 Responses to "Bagger!"

 • Moi
  2 december 2014 - 10:47

  Hihi….ach joh, wat maakt het uit…soms is het gewoon lekker om even iets van je af te roepen…en die man zie je toch vast nooit meer.

 • Jelte
  2 december 2014 - 10:59

  Ha! Een Baggerblog! 🙂

 • Granny
  2 december 2014 - 14:26

  Baggerzooi…

 • Tanja
  3 december 2014 - 23:21

  Hahaha Schitterend, dat heb jij weer! Echt Esther 😉 Maar misschien dacht hij wel hetzelfde.Ik moest ook heel hard lachen om je witte Sinterklaas en je feestvreugde 🙂 Goede voornemens heb je!

Leave a Reply