Assepoester

Ik zag het meteen.

Op onze tafel stond een groot cadeau. “Dat is vanmiddag voor jullie gebracht,” zei de sommelier. "Alles is ook al betaald." Het cadeau bleek een fotolijst. Met plaatjes van de bruiloft. Eén grote foto van mij en Annabel, twee kleintjes van mijn broer en schoonzus, van Lizzy en Paul. Er hing een kaartje aan. "Dank je wel voor alles." Het handschrift van mijn broer. We plaatsen het schilderij tegen de muur. De rest van de avond hadden we aanspraak genoeg.

Ze serveerden kreeft. Kreeft en oesters. Hoe groot kon de verrassing zijn?! We kregen een fles droge witte wijn. Stiekem moffelde ik een grote schaar van het enorme schaaldier in mijn tas. Die zouden we ze bij thuiskomst overhandigen. Als souvenir. Als dank voor het etentje en voor het feit dat ze en passant ook nog even op de kinderen hadden gepast. Vanmorgen vond ik hem uitgedroogd terug in mijn tasje. Hij stonk. Hij stonk heerlijk naar een fantastische avond.

Na het eten gingen we poolen. Poolen en gokken. For old time's sake, zeg maar. Ik werd natuurlijk vreselijk ingemaakt, maar dat maakte niet uit. Ook dát hoorde erbij. Gokken ging me beter af. Dubbele jackpot en de punten vlogen omhoog. “Er klopt iets niet,” zei Paul terwijl hij me zoende. Ik trok verbaasd een wenkbrauw op. “Ze zeggen toch altijd dat wie geluk heeft in de liefde, geen geluk heeft in het spel?” “Wij zijn de uitzondering.” Zei ik.

Om kwart voor twaalf vond ik dat we écht, écht, écht naar huis moesten. Langer wegblijven konden we echt niet maken. We pakten ons schilderij onder de arm en zochten onze fietsen. Terwijl we door het park fietsen hoorde ik de Toren. Twaalf slagen. Ik keek naar mijn voeten, naar mijn nieuwe zwarte pumps.

Ik was bijna verbaasd dat ik niet een schoen was verloren.

5 Responses to "Assepoester"

 • Llinda
  27 augustus 2006 - 11:20

  Dit klinkt idd als een verhaal uit een sprookjesboek :D, wat een leuk bedankje zeg. Hebben jullie nou uiteindelijk nog echt wat gewonnen ook dan?

 • anna69
  27 augustus 2006 - 11:48

  wat lief van je broer om dat zo te doen!

 • Lonnie
  27 augustus 2006 - 12:15

  Wat een lieve broer heb jij! Heb je niet voor niets lopen stressen!

 • Anoniem
  27 augustus 2006 - 13:11

  Mooi omschreven! Ik vind het erg knap dat je ‘alledaagse’ situaties altijd origineel en herkenbaar weet weer te geven! Een modern sprookje…

 • Esthervuijsters
  27 augustus 2006 - 20:11

  We gingen met € 25,- méér naar huis dan waarmee we waren gekomen! 😉

Leave a Reply