Asiel gezocht, oma COA helpt!

Ik hóór het Wilders al roepen: “Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum” En: “De grenzen moeten dicht.” Maar ja. Wat wil je, als je thuis met twee kinderen zit, die al maanden verkouden zijn. Die met ontstoken holtes rondlopen. Dan heb je een probleem.

Dieren

U vraagt zich af wat vreemdelingen, Syriërs en Afghanen met de gezondheid van mijn kinderen te maken hebben? Nou niets. En nee, ik vraag ook géén asiel aan voor mijn kinderen. Ik heb het niet over mensen, maar over dieren. Ik heb hier een hamster en twee parkieten die ergens in de opvang moeten.

Allergie?

De redenen van de asielaanvraag zijn zowel politiek als medisch. Vooral medisch. Ik vrees namelijk dat beide kinderen allergisch zijn. Na de komst van de hamster is hun gezondheid hard achteruit gegaan. Maar allergieën kunnen komen en gaan. Het kunnen dus ook de vogels zijn.

Vuile bommen

De politieke reden weegt minder zwaar. Er hier in huis af en toe sprake van een ‘onveilige situatie’. Het huidige regime hanteert vrij strenge regels ten opzichte van geluidsoverlast en vandalisme, de eerder beschreven dieren houden zich daar niet aan. Vooral in het luchtruim gaat het vaak mis. Regelmatig worden er ‘vuile’ bommen geworpen (die ik dan moet opruimen). Maar oké, we hebben goede mediators, dus nijpend is nog niet.

Oma Coa

Maar de medische situatie is echt een probleem. Om proef op de som te nemen heb ik tijdelijk asiel aangevraagd voor de huisdieren. Ik nam direct contact op met OMA COA en gelukkig konden de dieren bij haar terecht voor hun bed, brood en bad. Of hun status van tijdelijk ter zijner tijd zal worden omgezet naar vast en er een vergunning type IV zal worden afgegeven is vooralsnog nog onbekend.

Vooralsnog hopen we dat het niet nodig is en dat ze straks weer veilig en zonder gevaar naar hun eigen ‘land’ kunnen terugkeren.

Want laten we eerlijk zijn, dat zou toch het fijnste zijn voor iedereen.

Tagged , ,

7 Responses to "Asiel gezocht, oma COA helpt!"

 • miranda
  20 september 2015 - 12:08

  goed geschreven!
  Een column om te bewaren.

 • Esther Vuijsters
  20 september 2015 - 12:22

  tnx 😉

 • Eline
  20 september 2015 - 18:06

  Oma Coa 😉

 • Tanja
  21 september 2015 - 00:40

  Een politiek correct stuk en medisch het proberen waard. Maar dan moet je het hele huis van boven tot onder extra goed schoonmaken. Er kunnen nog ieniemienie stukjes dier achter blijven die de allergieën in stand houden. Succes op deze missie 😛

 • Inge
  21 september 2015 - 08:04

  Wij hebben thuis hetzelfde gehad. Het lag bij ons aan de cavia terwijl de honden geen probleem waren. Succes en hopelijk kunnen de vogels snel weer naar huis.

 • Esther Vuijsters
  21 september 2015 - 10:29

  O ja? Nou, wie weet. Anyway, de hamster gaat nu eerst naar oma. Met de spray en pillen stoppen we (helpt toch niet) en dan over een paar weken 1) balans opmaken en 2) nieuwe allergietest. Indien geen verandering de vogels ook bij oma, trail en error wordt het.
  Tanja, gelukkig geen vloerbedekking, weinig stof/kleden en een vrij actieve schoonmaakmama.

 • Marije
  21 september 2015 - 11:44

  Het idee is voor sommige mensen ronduit smerig, maar als je er eenmaal aan gewend bent helpt het als een malle! Ipv allemaalsprays enzo kun je ook de holtes spoelen met lauw water en gewoon keukenzout (zonder jodium). Zonder zout of met teveel prikt het heel erg. Doe je dit iig een keer, als het heel fijn is meerdere keren per dag dan verlicht het ontzettend bij verkoudheid en vooral bij ontstoken holtes! De eerste keer vond ik het zoooo rot om te doen, maar daarna deed ik het zonder probleem 2/3 keer als het heel erg was. Wat een verschil daarna! De kunst is om je kin goed naar je borst te brengen en daarna je hoofd te draaien. Ik gebruik de Rhino Horn. Beterschap!

Leave a Reply