I Took a Pill in Ibiza

Het is werkelijk ongelooflijk.

De hele winter niet ziek geweest, nog geen koutje had ik, sta ik nu op het punt om een weekje op vakantie te gaan, breekt de bacteriologische hel los!

Healthy me!

Het zat er natuurlijk wel aan te komen, de hele familie had al lopen snotteren en op mijn werk was iedereen verkouden, maar ik was stiekem wel in mijn nopjes mijn eigenwijze weerstand. Kijk mij dan healthy zijn, dacht ik steeds. Ik jog, ik lijn, ik ben verschrikkelijk gezond.

Stekelvarken

Hoogmoed komt voor de val, dat blijkt maar weer. Want ik stond net onze tickets uit te printen toen ik opeens merkte dat ik moeite had met slikken. Binnen een paar uur ging het van kriebelkeel naar alarmfase zes: een gevoel alsof ik een stekelvarken had ingeslikt.

Hoestende Esther

En nu zit ik dus al niezend en snuitend achter de computer. Klenex en Natterman zijn de vrienden van vandaag en ik heb nu al medelijden met de cursisten die straks met mij moeten samenwerken. En dan heb ik het nog niet eens over de medepassagiers morgen, die een paar uur lang naar een hoestende Esther mogen luisteren (lucht is altijd zo droog in het vliegtuig).

Killen die bacillen

Nou ja. We zullen er maar het beste van hopen. Want hoe verkouden ik ook ben, ik ga wél even lekker een weekje op vakantie. Naar een lekker hotel in een luxe oord, waar de meisjes de ingewikkelde rolstoelvakantie van vorig jaar al zwemmend kunnen inhalen. Pillen mee, poedertje in de tas, killen die bacillen!

Voeten in zee

En, zoals de buurman (die voor de levende have hier gaat zorgen) het zo mooi zei: “Verkouden met je voeten in zee en een cocktail in je hand is beter dan verkouden  in regenachtig Nederland.”

En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. (Trouwens, alcohol doodt bacteriën toch?!)

Tagged

3 Responses to "I Took a Pill in Ibiza"

 • Tanja
  22 april 2016 - 20:09

  Hahaha, wijze buurman! En alcohol dood idd bacteriën 😉 Heel veel plezier, geniet er maar lekker van!

 • gjans
  23 april 2016 - 13:19

  Veel plezier!!

 • Denise - Follow my footprints
  24 april 2016 - 13:54

  Ik weet inmiddels waar je bent. Wat heerlijk! Het is nog steeds een van mijn meest favoriete vakantielanden en eigenlijk heb ik spijt dat ik dit jaar iets anders heb geboekt. Hopelijk helpt de zon jou een beetje. Vast wel! Ik ga over een week en voel me ook net helemaal tof, maar dat komt ter plekke ook vast goed!

Leave a Reply