Als ik meer exposure wil ga ik wel voor het raam staan!

Het is uit. Tussen mij en AssurantieMagazine.

Best heftig. Na zeven jaar columneren  (bijna net zo lang als ik nu voor Viva en Vrouwonline.nl schrijf) én een eigen bundel wordt het blad AM gerestyled. De nieuwe redactie vond het tijd voor ‘nieuwe gezichten’. Ik zei nog: “Je had toch ook gewoon een fotograaf kunnen sturen?” Maar dat was niet helemaal wat ze bedoelden.

Niet zo chique

Ik kreeg een mailtje. Per direct stoppen. Aju. Doei. Aufsaltzen. Dat vond ik niet zo heel netjes – na zeven jaar samenwerken verwacht je toch op z’n minst een telefoontje – maar na wat berichten over en weer (en excuses) zijn we dan toch nog als vrienden uit elkaar gegaan. AssurantieMagazine en ik.

Saluut en de kost

Ach, ik begrijp het heus wel. Het houdt een keer op. Net zoals het logisch is dat sommige opdrachtgevers ‘geen budget’ meer hebben voor de site, of dat een magazine gewoon opgeheven wordt. Waar ik wat minder begrip voor heb, is dat me zo vaak wordt gevraagd om onbetaald door te blijven werken. En dat dit dan ook nog ‘verkocht’ wordt als een heel goed idee (‘exposure!’).

Ik heb laatst mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel nog eens gecheckt , maar ik stond daar toch écht niet ingeschreven onder de firmanaam ‘De Kat zijn Kut’  hoor!

“Ik zeg maar zo: als ik meer exposure wil, ga ik wel voor het raam staan.”

 (Ik heb er wel wat op gevonden hoor, op die verzoeken. Ik mail altijd terug: “Als ik content lever, lever ik ook een factuur.”)

Morgen wordt het weer spannend...

Dat laatst geldt natuurlijk niet voor jullie want mijn ‘eigen’ blog is nog immer gratis. (Ik stuitte trouwens laatst op een blog met een 'dontatieknop', hahaha, wat een idee!) Boordevol leuke verhalen, tips en (win)acties. Neem nou morgen, dan is het weer VerrassingsVrijdag en dan duik ik het bed in met een bekende auteur (en jullie mogen meegenieten!). Spannend & mét verrassing natuurlijk.

Columinst zoekt (vak) blad

Ach, er komt wel weer een ander in plaats van AssurantieMagazine (zal er weer eens een mailing uitdoen met tekst ‘columnist zoekt (financieel) blad’. En ondertussen schrijf ik (in elk geval hier) gewoon lekker door. Want dat is toch wel het het mooiste van mijn blog: niemand kan me wegsturen!

7 Responses to "Als ik meer exposure wil ga ik wel voor het raam staan!"

 • esther
  6 maart 2014 - 11:39

  Wel grappig, je gaat voor het raam staan en achter het raam zitten…. Zelfde raam en doorgaans toch écht dezelfde kant…

 • Tanja
  7 maart 2014 - 05:24

  Niet zo netjes nee, hoe ze het samenwerkingsverband opzegde. Zo gaat men helaas steeds vaker met mensen om 🙁 Respect en fatsoen word door heel veel mensen als ouderwets en onnodig gezien, misschien wel als een scheldwoord 😉 Ze kennen de waarde niet meer van deze omgangsvormen en dit is dus beslist niet alleen bij de jeugd. Een gevolg van de ik maatschappij denk ik 🙁 En zeker de oorzaak van veel problemen in deze maatschappij.
  Dus jij wil niet voor niets gaan werken, gut wat raar 😛 Ik vind wat je terug mailt heel goed en duidelijk 🙂 Ik ben heel benieuwd met welke acteur je het bed in duikt ! Het klink op deze manier al wel spannend. Succes met je open sollicitatie, en lekker doorschrijven voor ons!!

 • odette
  7 maart 2014 - 07:51

  Per mail is zeker niet netjes, maar wel heel erg van deze tijd.
  Veel succes met je zoektocht.

 • Moeke
  7 maart 2014 - 11:40

  hihi de kat zijn kut.. 🙂 Helemaal met je eens dat ff per mail laten weten dat ze genoeg van je hebben is inderdaad niet netjes.

 • Inge
  9 maart 2014 - 18:34

  Slechte zaak zeg, om dat op die manier aan te pakken! Maarreh…. Komt wel goed schatje! 😀

 • Cleo
  10 maart 2014 - 15:07

  Het lijkt mode te worden om alles bot per mail af te doen.

  Mijn broer overleed in januari in het buitenland. Ben daar naartoe geweest om hem te begraven en van mijn zwager kreeg ik alleen per SMS: ‘gecondoleerd, je had toch niet veel contact. Als we wat moeten doen hoor ik het wel’ (verzonden vanaf mijn Ifone). Dan zakt mijn broek af.

  Ik ga niet bellen om ze te vragen wat te doen, daarvoor was ik eigenlijk te gechoqueerd. Zeker toen ik een week later jarig was, mijn schoonzus een dag te laat belde en zei: oja, nog gecondoleerd, ik heb niet gebeld want H… had al wat van zich laten horen, toch?

  Fuck off.

 • esther
  11 maart 2014 - 10:58

  He Cleo, dat is toch ook wat?! Dat is inderdaad wel echt superbot 🙁 Hoop dat fatsoen snel weer in de mode komt, wat jij? Knuffel van mij.

Leave a Reply