Aanvallen en afkomen?

“O kijk!” zei Annabel, terwijl ze naar het schermpje op de weegschaal tuurde. “Ik ben een paar kilo aangevallen!”

Aangevallen. Ze moest er zelf om lachen. Vooral toen ik zei dat ík juist een paar kilo was ‘afgekomen’. Logisch allemaal – los van de verhaspelingen - want Annabel moet nog groeien en mama moet juist krimpen. Mamma was namelijk de laatste tijd weer iets te gezellig te geworden.

Aan de zakjes

Dus ben ik weer aan 'de zakjes'*. Ik schreef er - een paar jaar geleden - op Vrouwonline ook al over. Hier en hier kan je mijn ervaringen teruglezen. En nadat ik weer van alles zelf geprobeerd had – koolhydraatarm werkt goed bij mij maar is het is best lastig om het goed te doen, zeker met een gezin erbij – ben ik toch maar weer eens online gaan kijken.

Mag het een onsje minder zijn?

Ik kwam uit bij een sportcentrum(pje) hier in de buurt. De eigenaresse bleek distributeur van een bepaald merk zakjes – ander merk dan de vorige keer, meer keus ook – en na de zoveelste teleurstelling op de weegschaal, wist ik niet hoe snel ik een afspraak moest maken. Daarna begon Het Grote Wachten want mijn keuken was nog niet af. En het is tot daar aan toe dat je steeds bij de buren aanklopt, maar dan moet je niet ook nog eens met je dieetwensen komen.

"O, heb je macaroni gemaakt? Heb je voor mij dan misschien een tartaartje?"

Let it gooooooo

Afijn. De keuken duurde en duurde en in de tussentijd kwam ik lekker nog even een paar kilo aan. Ja. Zo ben ik. Heel gedisciplineerd. Tot ik mezelf laat gaan. Want dat kan ik goed. Elke avond zat ik op de bank met toastjes en elke ochtend zat mijn spijkerbroek strakker.

Acht kilo afgekomen

Spijt heb ik er niet van. Het was lekker om even helemaal nergens op te letten. En het was nóg lekkerder om daarna uitermate gemotiveerd te beginnen. Want dat deed ik - stiekem - ruim een maand geleden. Op de avond vóórdat mijn gasfornuis werd geïnstalleerd dronk ik mijn laatste wijntje.

Inmiddels ben ik bijna zeven kilo afgekomen. Ik wil er nog zes en dan is het klaar. Ik ga er vanuit dat dat moment ongeveer samenvalt met de jaarlijkse rokjesdag en dat ik dan helemaal gelukkig op het terras (met wijn!) mijn comeback kan maken.

"Ken je dat? Geen trek maar een maag die aanvoelt als een leeggelopen rugbybal?"

Aanvalluh

Maar wel uitkijken met die wijn natuurlijk. Niet alleen omdat ik waarschijnlijk snel aangeschoten zal zijn - de koolhydraten moet langzaam weer worden opgebouwd -  maar ook omdat het na zo'n lange periode van afkomen niet de bedoeling is dat ik daarna weer direct ga eh .. aanvallen!

* maaltijdvervangers en tussendoortjes waarbij je wel verse groente en een kleine portie vlees/vis eet waarbij je in totaal niet meer dan 40 gram koolhydraten per dag binnenkrijgt.

Heb je al meegedaan aan de superleuke actie van gisteren? Je kunt er een spannend boek mee winnen!

Foto header geleend van Always.free

6 Responses to "Aanvallen en afkomen?"

 • Nicky
  25 maart 2015 - 08:53

  Ik ben ook iets te gezellig geworden de laatste tijd, eigenlijk word ik elke winter een kilo of drie gezelliger 😉
  Nu ook maar weer de draad oppakken van gezonder en minder.

  Maar zeven kilo in een maand is veel, fijn dat het zo goed gaat! Merk je trouwens dat je na de zakjes van vorige keer sneller een terugval hebt qua kilo’s? Was je bij elkaar weer 13 kilo aangekomen na de laatste zakjes (7 er nu af en nog 6 te gaan schrijf je) of wil je nu extra slank zijn?

 • Eline
  25 maart 2015 - 09:07

  Ik ga daar toch ook eens naar kijken.

 • Esther Vuijsters
  25 maart 2015 - 09:12

  Hi Nicky, goeie vraag. Ja, ik denk wel dat ik na de vorige actie – wel paar jaar geleden – geleidelijk aan sneller weer aankwam. Maar mijn startgewicht was nu lager. Misschien is nog zes kilo te ambitieus, met vier zit ik op het niveau van ‘toen’, maar ik denk graag groot, of eh.. slánk in dit geval.
  Bijna zeven is in het begin vooral vocht, dat scheelt zo drie kilo, ik denk dat het vanaf nu ook minder hard gaat. We shall see.
  Het is in elk geval na de vorige keer heel lang goed gegaan, ik heb nog heel lang ervoor gezorgd dat ik minder brood, aardappels, rijst ect at en ik kocht meestal koolhydraatarme tussendoortjes. Kaas, nootjes, Atkinsreepjes. Maar na een tijdje komt daar dan de klad in. En dan gaat het nog lang goed maar ineens zit je dan weer op een gewicht waarvan je had gezworen dat je het nooit meer zou bereiken. En dat is vaak de punt dat ik heel goed kan ‘loslaten’. 🙂

 • Nicky
  25 maart 2015 - 11:21

  Dat kan ik me voorstellen, het is lastig om het bij te blijven houden. Bij mij gaat het altijd fout als het Sinterklaas snaaigoed via de Heimwee winkel in Tokyo binnen is 😉
  Ergens rond eind maart kom ik meestal weer uit mijn winterslaap plus drie kilo…. Maar goed bij mij is het meestal dus maar 3/4 kilo en is er ook vaak voor de zomer wel weer af.

  Succes en hou vol!

 • rebels
  30 maart 2015 - 15:04

  Ik zou toch zweren dat het vorig jaar lente was dat je ook aan de zakjes zat! Gaat de tijd gelukkig soms ook langzamer dan ik denk 😉

  Heel veel succes, Esther!

  Zelf ben ik altijd op mijn slankst rond de Kerst omdat ik in de zomervakantie aankom en dan in oktober pas de geest weer krijg (na wat halfslachtig pogen in september). Maar dan hebben we het inderdaad ook over 3-5 kilo die ik aankom. Dat is er in een paar maanden weer af. Dan kom ik tijdens de feestdagen weer aan en zorg ik er vervolgens gedurende het jaar voor dat ik vóór een (school)vakantie weer op gewicht ben. En zo jojo ik vrolijk het jaar door, haha. Met een beetje hulp van Sonja en een beetje van de app Fat Secret.

 • rebels
  30 maart 2015 - 15:05

  Overigens laat ik de wijn NOOIT staan (nou ja, soms wel, maar niet meer dan 2-3 dagen per week)

Leave a Reply