Dikke vette mijlpaal!

img_5809Ja heus! Echt! Er is hier sprake van een mijlpaal!

Liz en ik hebben - zojuist, breaking breaking - samen vijf kilometer hardgelopen in drieëndertig minuten, ZONDER ONDERBREKING! Voor het eerst, aan één stuk door gerend. Mijn kop is er nog rood van! Niet wandelen tussendoor. Zelfs stukken weg die flink steil zijn (en bruggen) zijn we rennend overgegaan.

Super-duper-trots
Ik ben echt héél trots. Op ons beiden. Want ik kon tot een week of wat geleden het woord 'hardlopen' niet eens uitspreken zonder buiten adem te raken en Liz, tja, Liz, die loopt nog steeds twee keer in de week bij de fysiotherapeut na haar tweede knieoperatie. Die heeft zich zo lang moeten aanpassen, dat die nu vijf kilometer kan rennen is bijna een wonder!

Krukje liep weer met kruk
Drie weken geleden zagen we het even somber in. Na een (warm) dagje shoppen in Amsterdam was Liz' knie toch weer overbelast en werd hij zo dik dat ze even niet mocht lopen. Ik ging alleen verder met hardlopen, terwijl Liz zelfs weer met een kruk liep. Maar toen de zwelling afnam is ze snel weer aan de bak gegaan en nu heeft ze me alweer bijna ingehaald.

We zien eruit als pro's
Als beloning (we haalden de 5 kilometer al eerder, alleen wandelden we er nog 2 minuten tussendoor) kochten we zaterdag samen een hardloopoutfit. Ik een strakke legging met een roze shirt en Liz een kort broekje met een zwart hemdje. We rennen niet alleen als pro's, we zien er ook zo uit! (Al is mijn hoofd na een paar kilometer wel net zo roze als mijn shirt!)

"Wie zegt er dat hardlopen niets oplevert? Afgelopen zaterdag vond ik al joggend twintig euro!"

Niet zo overdreven doen, mam!
"Als jij gaat douchen, dan schrijf ik even snel een blog over onze mijlpaal", jubel ik als Liz aanstalten maakt om naar boven te lopen. "Want echt, ik ben zo supertrots op ons!" "Dat is goed hoor", zucht Liz. "Maar doe dan even niet zo overdreven in die blog hè. Ik bedoel het best oké, maar ga niet zeggen dat het léuk is, of zo. Want dat is het nou ook weer niet."

Ha! Mijn heerlijke puberdochter! Wat een lekker ding is het toch. En ze heeft nog adem over! Volgende keer nóg een stukje verder rennen dan maar.

Tagged , ,

4 Responses to "Dikke vette mijlpaal!"

 • Tpol
  25 mei 2016 - 21:54

  😀👍🏻 goed bezig hoor! Daar mogen jullie trots op zijn! 🏆🏅

 • Nynke
  26 mei 2016 - 07:43

  En dan volgende week natuurlijk de 5k in Amersfoort. Dat moet prima kunnen!

  • Esther Vuijsters
   26 mei 2016 - 07:44

   O hebben weide?

 • KarinH.
  31 mei 2016 - 13:21

  Super, zeker iets om trots op te zijn en helemaal als het toch iets is dat je moet doen en niet omdat je het leuk vindt! Knappe prestatie.

Leave a Reply