Daar bevroren spontaan mijn rekeningen van!

Het is alweer juli en dat betekent dat ik volgende maand 45 jaar word.

En dat is te merken. Op een manier die verder gaat dan ‘Wow, jij hebt gewoon het EK van 1988 meegemaakt!’ en ‘Hoezo-weet-jij-niet-wie-Dokter-van-der-Ploeg-is!?. Nee, het is fysiek merkbaar. Laten we zeggen dat ik steeds vaker de Facetune-app gebruik.

Vrachtwagenchaffeurs

En dan kan ik hier nu een heel verhaal gaan ophangen over bla bla, gezond, bla bla, leuke man, blije kinderen, leuk werk en nog heel veel meer bla bla, maar eigenlijk baal ik er gewoon van. Ik wil niet oud zijn. En ik wil er vooral niet oud uitzien. Ik wil leuk zijn met mooi lang blond haar en een fris gezicht (zonder rare pigmentvlekjes). Ik wil een sexy uitstraling en toeterende vrachtwagenchauffeurs als ik aan het hardlopen ben. Oké, die laatste kom ik nog wel eens tegen, maar dat is dan meestal omdat ze bang ben ik mijn gehoorapparaat niet in heb, zo driftig proberen ze me van de weg te toeteren!

Facelift

Uiteraard ben ik niet de enige waarbij het verval is ingetreden. Om me heen zie ik leeftijdgenoten en vriendinnen grijpen naar van-alles-en-nog-wat. Oogleden worden opgehesen, vet weggezogen en rimpels ingespoten. Een echte facelift heb ik nog niet voorbij zien komen maar ook dat gaat vast niet lang meer duren.

Te vroeg/duur/spannend

Ik doe die dingen niet. Om verschillende redenen, variërend van ‘nog te vroeg’ en ‘te duur’ tot ‘iets te spannend’. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet heimelijk zou willen. En dat ik niet voortdurend opzoek ben naar (iets minder ingrijpende) alternatieven. Ik vertrouw daarbij op mijn vriendinnen die allemaal net iets ouder zijn dan ik. Die hebben het anti-agingwiel namelijk (deels) al uitgevonden. Ik sla aan op behandelingen voor gezicht én lichaam (heel kritisch ben ik niet, alles is mooi meegenomen!).

Tribal-ogen

Zo heeft een van mijn vriendinnen een behandeling ondergaan om haar oogleden strakker te krijgen. Hiervoor werden allemaal kleine brandpuntjes in de huid rond haar ogen gemaakt. Dat leverde leuke foto’s op van tribal-ogen (en daarna een week waarin ze eruitzag alsof ze met Badr Hari had gevochten), maar verder weinig resultaat. Van een ander hoorde ik over ‘bindweefselmassages’ (‘pijnlijk maar effectief’) voor het gezicht, die was daar enthousiast over, dus dat wilde ik dan nog wel proberen.

Accuzuur?

Maar ik vond het geen aanrader, die bindweefselmassages. Voor de pijn die het deed (‘zeg, wat is dit voor martelmethode?’) zag ik niet genoeg resultaat. Ook de extra behandeling met een soort fruitzuur (‘wat? accuzuur?’) deed niet echt veel. Behalve heel erg prikken. O, ik had wel een frisse (schrale!) toet hoor, na zo’n behandeling, maar het was nou niet bepaald dat ze mijn legitimatie vroegen, bij de supermarkt.

100% effectief

Ondertussen gaat de zoektocht gewoon verder. Geen al te heftige ingrijpen, wel een mooi resultaat, dat is waar mijn bijna 45-jarige radar op staat afgesteld. En dus begon er van alles de piepen en bliepen toen ik ergens iets las over cryolipolyse (vetbevriezen). Je voelt er niets van, 100% effectief en bewezen veilig. Geen littekens, geen hersteltijd en het mooiste van alles: cellilutes verdwijnt ermee! Helemaal enthousiast was ik.

Mijn bankrekening bevroor

Totdat ik de prijs las. Want toen bevroor spontaan mijn bankrekening. Een beetje cryolipo-trajectje kost al snel in de duizenden euro’s, dat kon en wilde ik natuurlijk gewoon niet betalen.

Jammer de bammer

En zo was ik al snel weer klaar met cryolipolyse. Jammer de bammer. Om mezelf te troosten neem ik nog maar een ijsje. Daar bevriest mijn vet niet van, maar het is wel lekker. En het is ook trouwens helemaal geen weer om je zo druk te maken om het bevriezen van je vetcellen. Aju, ik ga in de tuin zitten.

PS Als ik nou van de winter met mijn kont in de sneeuw ga zitten, zou dat dan helpen?!

Tagged ,

2 Responses to "Daar bevroren spontaan mijn rekeningen van!"

  • Moi
    6 juli 2018 - 08:51

    Oh ijdelheid der ijdelheden….hihi. Enige wat ik doe is af en toe es kleur in het haar als ik het grijs ff zat ben, maar verder…interesseert het me niks. Gebruik ook geen make-up en de rimpels, ach, die vallen wel mee. Ben 51 en snoet is redelijk glad. Afgezien van wallen onder de ogen, maar dat komt meer door de vermoeidheid momenteel…(drukte voor de zomervakantie start)

  • Erika
    10 juli 2018 - 12:31

    Haha, wat een leuk geschreven blogje. Ik ben ook 45 en ach…het zal wel…ik voel me soms 25 en soms 80 maar toch zou ik ook geen 30 meer hoeven zijn. Voorlopig vind ik het nog prima zo…maar het gaat allemaal niet meer zo soepeltjes als 20 jaar geleden..

Leave a Reply