Uit de kast? In de kast!

“Mam? Mag ik even in jouw kledingkast kijken?”
“Huh? Hoezo?”
“Jij hebt van die leuke dingen. En ik heb niets om aan te trekken.”

Ietwat overrompeld (ik dacht dat mijn kledingkast veilig was, ik ben tenslotte uncool dus ik dacht dat mijn kleding dat ook was) mompel ik iets dat het midden houdt tussen ‘no way!’ en ‘ga je gang’. Meer aanmoediging heeft Liz niet nodig. Ze vist een zwarte trui (met glitterdraadjes) en een spijkerjasje uit mijn kast.

“Joh”, zeg ik, “dat is toch veel te groot?”
“Oversized is de mode mam. Boyfriends-look weet je wel?”
“O.”

Liz draait een rondje voor de spiegel. In mijn trui en met mijn spijkerjasje aan. Het staat er goed, dat moet ik toegeven.

“Mag ik jouw nieuwe oorbellen erbij?”
“Eh. Ja?” (Alsof ik zelf twijfel aan het antwoord!)

Liz geeft me een kus en een knuffel. En wandelt de kamer uit. In mijn zwarte trui (met glitterdraadjes) en met mijn ‘boyfriendslook’-jasje aan. Ik blijf een beetje verbaasd achter. Ik heb leuke dingen in mijn kast. Jeetje.

Maar moet ik nou trots zijn op het feit dat mijn dochter mijn kleding wil dragen? Of boos omdat ze mijn kleren jat?

3 Responses to "Uit de kast? In de kast!"

 • Gjans
  18 september 2017 - 21:00

  hahahahahaahaah

 • Moi
  19 september 2017 - 11:11

  Hihi….tijden blijven hetzelfde blijkbaar, weet nog dat ik als tiener ook mijn mams kast uitploos voor leuke kleding….en haar sieraden inpikte….heb zelfs nu nog paar oorbellen in mijn collectie die ooit van haar zijn geweest en die ik al sinds tienertijd heb ‘geleend’…nooit meer teruggegeven…whahaha…..(met toestemming hoor). En een spijkerrok met jasje die van haar was….zelfs nu krijg ik nog kleding uit haar kast die ze voor haarzelf te ‘jong’ vind en die ik juist helemaal top vind…

 • dine
  19 september 2017 - 16:05

  mijn kind is kleiner als ik en mijn kleren zijn dus echt veel te groot voor haar …:-)

Leave a Reply