De doornen dragen rozen!

"Klaag niet dat de rozen doornen hebben, maar verheug je erover dat de doornen rozen dragen!"

Dat is mijn learning voor vandaag. Mijn spreuk. Ik 'trok' 'm zojuist uit het Doosje vol Inspiratie dat ik gisteravond van mijn BLF* kreeg tijdens een gezellige Verjaardagsafterparty.

Afterparty

Jaja, een Afterparty. Want ik ben nu after 44, nog één jaartje en ik kan niet meer zeggen dat ik 'begin veertig' ben, hoe vind je die. Gelukkig werd ik onlangs nog 33 geschat (door iemand met een scheve bril, dus misschien moest-ie wel even naar de opticien) dus ik denk positief. Niet: de rozen hebben doornen, maar de doornen hebben rozen! Ik kreeg trouwens geen rozen. Wel een heleboel andere mooie bloemen. En mijn Beste Vriendin kwam eten op mijn verjaardag, dat was natuurlijk ook een supercadeau!

The Martian

Verder was ik de afgelopen tijd druk met bijkomen van de vakantie. En ik was een beetje met mijn hoofd in wolken. Nou ja, eigenlijk voorbij de wolken: ik was met mijn hoofd op Mars. Dat zit zo: ik las The Marian, over een op Mars gestrande astronaut (die daar voor dood was achtergelaten). Briljant boek. Heerlijk fatalistisch en outer space. Ik leefde zo mee dat de astronaut mij aan het einde van het boek bedankt: door mij was hij niet alleen op Mars. En nu wil ik natuurlijk ook de film zien. Heeft iemand 'm toevallig liggen? Dan houd ik me aanbevolen. (Hint: ik ben net jarig geweest!)

Zweden

Verder ben ik me alweer psychisch aan het voorbereiden op de volgende trip: maandag vliegen Paul en ik naar Zweden. Hij heeft daar weer een beurs bij Gotenborg en ik mag gezellig mee. Twee jaar geleden was dat een erg leuk uitje. In de tussentijd heb ik mezelf een paar woorden Zweeds geleerd, dus hopelijk kom ik dit jaar wat verder dan Hej en Ikea. Jullie lezen er vast nog wel wat over.

Uitwisseling

Verder is er weinig nieuws. De scholen zijn hier alweer begonnen, Annabel is gestart op de middelbare school en tot nu toe gaat het heel goed. Wel raar dat ze opeens 's middags niet meer thuis is, leraren bij de achternaam noemt en met meiden omgaat die ik niet ken, maar goed, haar zus ging haar voor dus helemaal onbekend was het niet. Met zus gaat het trouwens ook goed. Die kijkt alweer uit naar haar volgende uitwisseling. Ik geloof nooit dat we die nog lang in Nederland houden. Maar daar denk ik maar niet te lang over na.

Dan ga ik nu zo maar eens kijken wat ik meeneem naar Zweden. En weer een fijne ecothriller op mijn Kobo zetten voor in het vliegtuig. En (zucht) een boodschappenlijstje maken. O nee, niet zuchten. De doornen hebben rozen, niet andersom.

*BestLesbienFriend

Leave a Reply