In between blogs

Ik ken het begrip eigenlijk vooral van de aanstellerige manier ...

... waarop het doorgaans werd gebruikt door mensen die ‘tijdelijk’ zonder werk zitten. Die ‘in between jobs’ zijn, zoals ze dat dan zelf zo mooi-eufemistisch omschrijven. (Hoewel ‘tijdelijk’ hierbij een rekbaar begrip is, want ‘in between’ een baan op je veertigste en je vijftigste is wat mij betreft gewoon langdurig werkloos.) Maar blijkbaar is ‘in between’ niet alleen in tijd, maar ook in context rekbaar, want opeens duikt het overal op.

In Between rules!

Zo zat ik afgelopen zondag naar VT-wonen te kijken, daar hingen ‘in between’-gordijnen. Een soort voiles, die wel het licht filteren, maar niet echt verduisteren. En laatst las ik in de krant over In Between-café’s, waar ze mensen bij elkaar willen brengen op creatief vlak. Een rondje Google leert voorts dat er meerdere zangkoren 'In Between' bestaan (sneu voor de buren, denk ik dan), er is een computeradviesbureau In Between, het is ‘iets’ met paarden (heb ik niet verder doorgeklikt), met kerken (ook niet doorgeklikt) en In-Betwenier-avant-la-lette is onze eigen Piet Veerman, die in 1992 een muziekalbum onder deze naam uitbracht (niet duidelijk of de hits gingen over café’s, werkzoeken of gordijnen). Kortom. In Between rules; het bekt goed, klinkt beter dan ‘tussenin’ en is multi-toepasbaar.

Leven = De ultieme In Between-fase

En laten we eerlijk zijn, eigenlijk is het hele leven een grote In Between-fase. In between geboorte en dood, zoiets. Al vonden mijn collega’s dat dan weer een beetje lugubere vorm. Maar ook: In between diets, daar schreef ik zelf al eens over, in between marriages en momenteel zit ik zelf een beetje ‘in between’ huisdieren, want de muis van Annabel is dood en probeer een nieuwe af te houden.

In between jaarwisselingen

Afijn, In Between dus. Het woord van het jaar 2017, ook al is het pas februari (het is toch in between jaarwisselingen hè?!). En ben jij nou ook ergens 'in between'? Of heb jij iets 'in between'? Laat het mij dan even weten. Nu ik wat minder blog, lees ik graag ook met jullie mee.

O en áls het dan weer even wat langer duurt voor er weer een nieuwe brok tekst online komt, dan weet je waar dat aan ligt he?

--> Dan ben ik in between blogs

PS: gebruik ook eens 'Interbellum'
Indien gewenst kun je de woordgroep ‘in between’ vervangen door 'interbellum', een woord dat wordt gebruikt om een periode tussen twee oorlogen in te beschrijven (dan zet je achteraan de woordgroep in plaats van vooraan). Voor gordijnen is het wellicht minder geschikt, maar voor de periode tussen twee huwelijken bijvoorbeeld, kan het uitstekend werken. Oefen er maar eens mee! Succes.

Tagged ,

2 Responses to "In between blogs"

 • MLotte
  23 februari 2017 - 18:30

  Een kreet die voor mij toepasbaar is:
  Ben in between houses
  Huis super snel verkocht, moeten er over 3 weken uit en nu driftig op zoek naar een fijn ander thuis.
  Dus gaan in between houses tijdelijk terug naar ouders…..
  De onzekerheid boezemt me angst in maar probeer t op positieve manier te bekijken. Alle mogelijkheden staan nu open. Dus dat in between gevoel kan ik ook positief proberen te zien. 🙂

  • Esther Vuijsters
   4 maart 2017 - 20:34

   In between houses, ja, dat kan ook 🙂

Leave a Reply