De Escaperoom voor kinderen

Het huis ruikt naar popcorn, overal liggen stukjes papier en de parkieten zijn in alle staten.

Fijn feestje!

Het was een fijn feestje, de verjaardag van Annabel 11 jaar, maar nu is het voorbij. En ik wil jullie er graag iets over vertellen.

Want het leek zo’n goed idee: sluit tien kinderen op in een escaperoom – komen ze toch niet uit, ik weet als geen ander hoe lastig dat is – en je hebt een lekker rustig feestje.

Maar zo ging het dus niet.

High tea

De high tea bij ons thuis was volgens plan. Lekkere hapjes, gezellig met cadeautjes en daarna op naar de escaperoom. Was een speciale voor kinderen hoor, maar toch, tot een jaar of veertien, vijftien kon het wel. En die meiden waren pas elf. Dus ging Liz mee naar binnen (en ik ook, maar ik zei niets).

Puzzels

De eerste puzzels waren ze zo doorheen. Alle slotjes plopten open – bijna op commando – en ook het ‘grote geheel’ zagen ze. Ze werkten samen, gaven elkaar opdrachten en corrigeerden daar waar nodig (“Nee, jij zou aan die kant die muur onderzoeken!”). Echt een feest om naar te kijken.

Snelle jelles

“Ze zijn wel snel hoor”, zei de Escaperoommeneer toen er weer een ‘opgelost!’ riep. En zelfs toen het een beetje eng werd gingen ze gewoon door. Wat een bikkels! Ik vond ze echt stoer. En ik zat daar prima, op de bank.

Cool feestje!

Maar aan alles komt een eind. Ruim voor tijd hadden ze de room geopend, stuiterend van de adrenaline stonden ze even later weer buiten. “Wat een cool feestje!” zei er één, “wat een gave kamer”, riep een ander.

Tuig

Nou ben ik natuurlijk blij dat het feestje zo geslaagd was, maar ja, ik voel me eigenlijk wel een beetje suf dat ik zo’n room niet oplos, en dat dat tuig gewoon na vijftig minuten weer buiten staat. En hoe krijg ik ze nou weer een beetje rustig?

Escaperoom voor kinderen

Echt, zo’n gedoe altijd, die kinderfeestjes. Wanneer bedenkt er nou eens iemand een Escaperoom waar die kinderen gewoon écht de hele middag niet meer uitkomen? Dat zou nog eens een hit zijn.

(En dat diegene er dan ook meteen een bedenkt waar ik dan wél uitkom!)

Tagged , ,

One Response to "De Escaperoom voor kinderen"

  • femke1
    28 juni 2016 - 08:06

    Haha! Ik herken het ‘niet uit de kamer komen’ (en ik zag juist niet het grote geheel :-)). Maar klinkt als een superleuk feestje, gaaf!

Leave a Reply