Gastcollege Haal meer uit je blog

Vandaag weer dagje naar school.

Meteen van de leg natuurlijk, want dan begin ik pas om tien uur. En normaal ben ik rond kwart over acht op mijn werk, dus nu zit ik maar een beetje te niksen en koffie te drinken tot ik naar de trein moet.

Even de mail checken

Een goed moment om even te bloggen. Inderdaad. Maar eerst even mijn mail beantwoorden. Er staat namelijk nog een verzoekje van de Volksuniversiteit, over een gastcollege. Ik was eigenlijk gevraagd voor een complete cursus - ook over bloggen en dan vooral het stukje 'hoe haal ik meer uit mijn blog' - maar hoe leuk ook, dat werd me wat te veel. Vier dagen werken + Nima B + freelance docent = superstress-Es.

Gastcollege van Es

Terwijl ik het curriculum van het Gastcollege invul (ja, zo heet dat als je een cursus gaat vormgeven, dat weet ik nu ik zelf bij een opleider werk) buitelen de ideeën alweer over elkaar heen. Dit en dat en die insteek en dat verhaal. Ik baal nu al dat ik niet tóch voor die hele cursus heb gekozen! Hoelang gaat dat Gastcollege duren als ik dit allemaal ga vertellen?

Wat is bloggen toch leuk!

Als het curriculum klaar is (o, er moeten nog foto's bij, foto's, waar heb ik goeie foto's, ff zoeken in mijn slanke periode, geen zin om met (te) dikke kont straks in programmaboekje te staan) ben ik alweer zo enthousiast over bloggen-an-sich dat ik niet kan kiezen waarover ik zo direct ga schrijven. Wat het uiteindelijk wordt heb je zonet gelezen. Wat is bloggen toch leuk, dat is de boodschap. En wat levert het toch verrassende dingen op.

Zo direct zit ik in de klas en luister naar de docent. Over een paar weken sta ik op zijn plek en luisteren er cursisten naar mij (dat hoop ik dan tenminste, dat ze luisteren).

Tagged ,

One Response to "Gastcollege Haal meer uit je blog"

  • G. Janssen
    22 mei 2016 - 19:42

    Leuk!!

Leave a Reply