Vermoeiend hoor, zo’n slaap-app!

Paul en ik hebben er een slaapie bij. Mijn mobiel!

Niet dat er midden in de nacht nou zo nodig geappt moet worden, nee, die mobiel ligt daar met een heel andere reden: hij monitort mijn slaapgedrag!

Dat schijnt heel nuttig te zijn want daar kan je wat van leren. Slecht slapen is het nieuwe roken. En dus probeer ik in kaart te brengen op welke tijd ik het kan gaan slapen om zo ontspannen mogelijk weer op te staan.

“Meestal slaap ik met mijn gezicht naar mijn telefoon toe, dat komt omdat mijn mobiel niet snurkt!”

Goodmornings

Goodmornings heet de app die ik gebruik en hij houdt bij hoe lang ik slaap, of ik ‘light’ slaap of ‘deep’, wanneer ik wakker ben (handig, ik twijfel wel eens) en hij wekt me op het juiste moment (tijdens een periode van lichte slaap in de ochtend). Hij registreert ook eventuele slaaptekorten, zo blijf je lekker fit!

slaapapp2Episch snurkmoment

In het begin was ik dolenthousiast. Zo leuk om te zien dat ik ‘great’ sliep (of juist ‘poor’) en op welke momenten van de nacht het mis ging (Ik ben altijd rond twee uur even wakker, valt vaak samen met episch snurkmoment Paul). Maar na verloop van tijd begon ik te merken dat de slaapapp eigenlijk ook wel een beetje een bemoeial was.

Bemoeial-app

Zo ontving ik op een avond het volgende berichtje: ‘Je slaaptekort loopt op, ga op tijd naar bed en sta morgen fris weer op!’ Sorry?! Wat was dat nou weer voor EO-opmerking?! Ik zat op dat moment – met een lekker wijntje – middenin een spannende film, en ik wilde helemaal nog niet naar bed, dus waar bemoeide die app zich mee?! Maar de waarschuwing bleef natuurlijk door mijn hoofd rondspoken.

Die slaapapp begon op mijn moeder te lijken.

Ik begon ook te merken dat ik het niet altijd met het oordeel van de app eens was. Had ik heerlijk geslapen, zei hij ‘poor’ (voelde toch een beetje alsof het stickertje van de juf door mijn neus werd geboord) en soms riep hij zomaar ‘great’ als ik erg lang had wakker gelegen. “Heb je die kinderen niet gehoord of zo?” gromde ik dan. En dan was er nog de collateral damage: er kwamen wel eens berichtjes door op de telefoon en dan schrok ik meteen wakker.

Tegenwoordig word ik al zenuwachtig als ik twee avonden achter elkaar laat thuis ben; hoe ga ik aan de app uitleggen?!

Vermoeiend

Kortom, het is nog maar de vraag of de slaapapp en ik met elkaar verdergaan. Mijn leven is al vermoeiend genoeg, daar hoef ik niet ook nog zo’n bemoeial bij te hebben.

Betere manieren

Nee, er zijn vast betere manieren om de slaapkwaliteit te verbeteren. Het logeerbed bijvoorbeeld. Of een paar goeie oordoppen. En vooral: mijn mobiel uit de slaapkamer weren! Lijkt me heerlijk rustig!

Tagged , , ,

5 Responses to "Vermoeiend hoor, zo’n slaap-app!"

 • Granny
  25 januari 2016 - 11:21

  Oh, zou ik best eens wiilen proberen…..

 • gjans
  25 januari 2016 - 12:39

  ;-). Wat een goede productbeschrijving! Ik was eerst enthousiast, maar gezien de door jou ervaren minpunten zie ik er maar vanaf

 • Tanja
  27 januari 2016 - 14:50

  Hahaha, omdat ik ( bewust) nog een hele eenvoudige telefoon heb hoef ik gelukkig veel minder keuzes te maken 😛 En mijn lief snurkt ook giga maar daar ben ik op in gesteld. Ik mis het als hij er een keer niet is en vind het dan maar stil 🙂

 • Jessica
  27 januari 2016 - 15:37

  Grappig!

 • Marge
  11 februari 2016 - 12:21

  O echt, ik heb het ook een tijdje gedaan, met de ‘Jawbone up’. En op een gegeven moment kon ik er gewoon niet meer van slapen, omdat ik slaap moest en zou scoren……

Leave a Reply